Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2015. szeptember 7., Hétfő - StrasbourgVégleges kiadás

19. Ügyrend
CRE

Kiosztották a 2015. szeptemberi plenáris ülés végleges napirendtervezetét (PE 565.914/PDOJ), melynek módosítására a következő javaslatokat tették (az eljárási szabályzat 152. cikke):

Hétfő

Nincs javasolt változtatás.

Kedd

Nincs javasolt változtatás.

Szerda

A PPE képviselőcsoport arra irányuló kérelme, hogy konzultáljanak az AFET bizottsággal, mielőtt a „Palesztin Törvényhozó Tanáccsal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség” elnevezést „Palesztinával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségre” változtatják.

Felszólal: Cristian Dan Preda a PPE képviselőcsoport nevében, aki indokolja a kérést, és Neoklis Sylikiotis, aki ellenzi a javaslatot.

A Parlament elektronikus szavazással elutasítja a kérelmet (152 mellette, 180 ellene, 42 tartózkodás).

°
° ° °

A PPE képviselőcsoport arra irányuló kérése, hogy a Bizottság alelnökének/az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének a belaruszi helyzetről szóló nyilatkozatáról szóló vitát egy csütörtökön szavazásra bocsátandó állasfoglalási indítvánnyal zárják.

Felszólal: Cristian Dan Preda a PPE képviselőcsoport nevében, aki indokolja a kérést, és Andrejs Mamikins aki ellenzi a javaslatot.

A Parlament elektronikus szavazással jóváhagyja a kérelmet (204 mellette, 169 ellene, 7 tartózkodás).

Benyújtási határidők:

- állásfoglalásra irányuló indítványok: 2015. szeptember 8., kedd, 10 óra,
- módosítások és közös állásfoglalásra irányuló indítványok: 2015. szeptember 9., szerda, 10 óra
- módosítások a közös állásfoglalásra irányuló indítványhoz: 2015. szeptember 9., szerda, 11 óra
- szavazás: 2015. szeptember 10., csütörtök.

°
° ° °

A Verts/ALE képviselőcsoport arra irányuló kérése, hogy a szerda délutáni napirendbe vegyék fel a Bizottság alelnöke/az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője nyilatkozatát a törökországi helyzetről, melyről a szeptemberi II. ülésen szavaznak majd.

Felszólal: Rebecca Harms a Verts/ALE képviselőcsoport nevében, aki indokolja a kérést, Takis Hadjigeorgiou, aki támogatja a kérést, és Cristian Dan Preda, aki ellenzi a javaslatot.

A Parlament elektronikus szavazással elutasítja a kérelmet (153 mellette, 180 ellene, 36 tartózkodás).

°
° ° °

Felszólal: Guy Verhofstadt, aki kéri az elnököt, hogy gondoskodjon róla, hogy a Tanács elnöke, Donald Tusk jelen legyen a „Migráció és menekültek Európában” című szerda reggeli vitán (az elnök közli, hogy már küldött meghívót a Tanács elnökének).

Csütörtök

Nincs javasolt változtatás.

°
° ° °

Az ügyrendet megállapítják.

Jogi nyilatkozat