Index 
 Înapoi 
 Înainte 
 Text integral 
Proces-verbal
Luni, 7 septembrie 2015 - StrasbourgEdiţie definitivă

19. Ordinea lucrărilor
CRE

Proiectul definitiv de ordine de zi al ședințelor plenare din septembrie I 2015 (PE 565.914/PDOJ) a fost distribuit și au fost propuse următoarele modificări ale acestuia (articolul 152 din Regulamentul de procedură):

Luni

Nu s-a propus nicio modificare.

Marți

Nu s-a propus nicio modificare.

Miercuri

Solicitarea Grupului PPE de a se consulta Comisia AFET înainte de a se schimba numele „Delegației pentru relațiile cu Consiliul Legislativ Palestinian” în „Delegația pentru relațiile cu Palestina.

Au intervenit: Cristian Dan Preda, în numele Grupului PPE, care a motivat cererea, și Neoklis Sylikiotis, care s-a opus propunerii.

Cu VE (152 pentru, 180 împotrivă, 42 abțineri), Parlamentul a respins cererea.

°
° ° °

Solicitarea Grupului PPE de a se prezenta, în încheierea dezbaterii cu privire la declarația Vicepreședintelui Comisiei/Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate privind situația din Bielorusia, o propunere de rezoluție, care ar urma să fie votată joi.

Au intervenit: Cristian Dan Preda, în numele Grupului PPE, care a motivat cererea, și Andrejs Mamikins, care s-a opus propunerii.

Cu VE (204 pentru, 169 împotrivă, 7 abțineri), Parlamentul a aprobat cererea.

Termen de depunere:

- propuneri de rezoluție : marți, 8 septembrie 2015, ora 10.00;
- amendamente și propuneri comune de rezoluție: miercuri, 9 septembrie 2015, ora 10.00;
- amendamente la propunerea comună de rezoluție: miercuri, 9 septembrie 2015, ora 11.00;
- vot: joi, 10 septembrie 2015.

°
° ° °

Solicitarea Grupului Verts/ALE de a se înscrie pe ordinea de zi de miercuri după-masă o declarație a Vicepreședintelui Comisiei/Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate privind situația din Turcia, care ar urma să fie votată în cursul perioadei de sesiune septembrie II.

Au intervenit: Rebecca Harms, în numele Grupului Verts/ALE, care a motivat cererea, Takis Hadjigeorgiou, care a susținut-o, și Cristian Dan Preda, care s-a opus propunerii.

Cu VE (153 pentru, 180 împotrivă, 36 abțineri), Parlamentul a respins cererea.

°
° ° °

Au intervenit: Guy Verhofstadt, care a solicitat Președintelui să facă demersuri pentru ca Donald Tusk, Președintele Consiliului, să fie prezent la dezbaterea privind „Migrația și refugiații în Europa”, care va avea loc miercuri dimineața (Președintele a comunicat că a adresat deja o invitație Președintelui Consiliului).

Joi

Nu s-a propus nicio modificare.

°
° ° °

Ordinea lucrărilor a fost astfel stabilită.

Notă juridică