Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 12. prosinca 2016. - StrasbourgZavršno izdanje

9. Plan rada
CRE

Podijeljen je konačni prijedlog dnevnog reda plenarnih sjednica od prosinca 2016 (PE 595.324/PDOJ), za koji su predložene sljedeće izmjene (članak 152. Poslovnika):

Ponedjeljak

Nema predloženih izmjena:

Utorak

- Zahtjev kluba GUR/NGL da se u dnevni red uvrsti rasprava o izvješću Corbett na temu Opća revizija Poslovnika Europskog parlamenta (A8-0344/2016), i to nakon izjave Komisije o nizu mjera koje se odnose na energetsku uniju (točka 86., PDOJ).

Govorili su: Helmut Scholz, u ime Kluba zastupnika GUE/NGL-a, koji je obrazložio zahtjev, i Philippe Lamberts, koji je podupro zahtjev.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (207 za, 158 protiv, 11 uzdržanih) odobrio zahtjev.

- Zahtjev kluba ENF da se u dnevni red kao druga točka poslijepodnevnog dijela uvrsti izjava potpredsjednice Komisije / Visoke predstavnice Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku o stanju u Alepu.

Govorili su: Edouard Ferrand, u ime Kluba zastupnika ENF-a, koji je obrazložio zahtjev, i Jean-Luc Schaffhauser, koji je podupro zahtjev.

Parlament je odbio zahtjev.

- Zahtjev kluba EFDD da se iz dnevnog reda izbaci izjava Komisije o stanju u pogledu vladavine prava i demokracije u Poljskoj (točka 103., PDOJ).

Govorili su: James Carver, u ime Kluba zastupnika EFDD-a, koji je obrazložio zahtjev, Marek Jurek, koji je podupro zahtjev, Janusz Lewandowski, koji smatra da je datum rasprave loše odabran jer se poklapa s trideset i petom obljetnicom uvođenja izvanrednog stanja u Poljskoj te je predložio da se pitanje prije nego što se o njemu raspravlja na plenarnoj sjednici najprije razmotri u odboru LIBE (u nazočnosti prvog potpredsjednika Komisije Timmermansa) Terry Reintke, koji je izrazio protivljenje zahtjevu kluba EFDD, i Bogusław Liberadzki, koji je predložio da se rasprava održi u siječnju ili, ako to nije moguće, u srijedu 14. prosinca 2016.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (80 za, 200 protiv, 103 uzdržana) odbacio zahtjev kluba EFDD.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (149 za, 200 protiv, 31 uzdržan) odbacio prijedlog Janusza Lewandowskog.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (193 za, 171 protiv, 21 uzdržan) odobrio zahtjev Bogusława Liberadzkog.

Srijeda

- Zahtjev kluba GUE/NGL da se u dnevni red kao druga točka poslijepodnevnog dijela uvrsti izjava Komisije o Preporuci Komisije koja se odnosi na provedbu deklaracije EU-Turska i o ponovnoj uspostavi premještaja u okviru dublinksog postupka.

Govorili su: Barbara Spinelli, u ime Kluba zastupnika GUE/NGL-a, koja je obrazložila zahtjev, i Ska Keller, koja je poduprla zahtjev.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (204 za, 149 protiv, 6 uzdržanih) odobrio zahtjev.

- Zahtjev kluba EFDD da se u dnevni red uvrsti izjava potpredsjednice Komisije / Visoke predstavnice Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku o napadu na koptsku katedralu u Kairu – sloboda vjeroispovijesti i savjesti.

Govorili su: James Carver, u ime Kluba zastupnika EFDD-a, koji je obrazložio zahtjev, Philippe Lamberts, koji je podupro zahtjev, i Pier Antonio Panzeri, koji je izrazio protivljenje.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (173 za, 150 protiv, 24 uzdržana) odobrio zahtjev.

Četvrtak

Nije bilo predloženih izmjena.

Time je utvrđen plan rada.

°
° ° °

Govorio je Takis Hadjigeorgiou.

Pravna napomena