Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2016. december 12., Hétfő - StrasbourgVégleges kiadás

9. Ügyrend
CRE

Kiosztották a 2016. decemberi plenáris ülés végleges napirendtervezetét (PE 595.324/PDOJ), melynek módosítására a következő javaslatokat tették (az eljárási szabályzat 152. cikke):

Hétfő

Nincs javasolt változtatás.

Kedd

– A GUE/NGL képviselőcsoport arra irányuló kérelme, hogy a Bizottság energiaunióval kapcsolatos intézkedésekről szóló nyilatkozata (a PDOJ 86. pontja) után vegyenek fel a napirendbe egy vitát a Corbett-jelentésről (A Parlament eljárási szabályzatának általános felülvizsgálata, A8-0344/2016).

Felszólal: Helmut Scholz, a GUE/NGL képviselőcsoport nevében, aki indokolja a kérelmet, és Philippe Lamberts, a kérelem mellett.

A Parlament elektronikus szavazással jóváhagyja a kérelmet (207 mellette, 158 ellene, 11 tartózkodás).

– Az ENF képviselőcsoport arra irányuló kérelme, hogy délutáni második napirendi pontként vegyék fel a napirendbe a Bizottság alelnökének/az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének nyilatkozatát az aleppói helyzetről.

Felszólal: Edouard Ferrand, a(z) ENF képviselőcsoport nevében, aki indokolja a kérelmet, és Jean-Luc Schaffhauser, a kérelem mellett.

A Parlament elutasítja a kérést.

– Az EFDD képviselőcsoport arra irányuló kérelme, hogy töröljék a napirendből a Bizottság nyilatkozatát a jogállamiság és a demokrácia helyzetéről Lengyelországban (a PDOJ 103. pontja).

Felszólal: James Carver, a(z) EFDD képviselőcsoport nevében, aki indokolja a kérelmet, Marek Jurek, a kérelem mellett, Janusz Lewandowski, aki úgy véli, hogy a vita időpontjának megválasztása nem megfelelő, mivel egybeesik a statárium lengyelországi bevezetésének 35. évfordulójával, és javasolja, hogy a plenáris ülésen való újbóli megvitatás előtt a kérdéssel a LIBE bizottság foglalkozzon (a Bizottság első alelnöke, Timmermans úr jelenlétében), Terry Reintke, az EFDD kérelme ellen, és Bogusław Liberadzki, aki azt javasolja, hogy a vitára januárban kerüljön sor, vagy jobb híján 2016. december 14-én, szerdán.

Elektronikus szavazással a Parlament elutasítja az EFDD kérelmét (80 mellette, 200 ellene, 103 tartózkodás).

Elektronikus szavazással a Parlament elutasítja Janusz Lewandowski kérelmét (149 mellette, 200 ellene, 31 tartózkodás).

Elektronikus szavazással a Parlament jóváhagyja Bogusław Liberadzki javaslatát (193 mellette, 171 ellene, 21 tartózkodás).

Szerda

– A GUE/NGL képviselőcsoport arra irányuló kérelme, hogy délutáni második napirendi pontként vegyék fel a napirendbe a Bizottság nyilakozatát a Bizottság EU–Törökország-nyilatkozat végrehajtásáról és a dublini rendszer szerinti átadások újraindításáról szóló ajánlásáról.

Felszólal: Barbara Spinelli, a(z) GUE/NGL képviselőcsoport nevében, aki indokolja a kérelmet, és Ska Keller, a kérelem mellett.

A Parlament elektronikus szavazással jóváhagyja a kérelmet (204 mellette, 149 ellene, 6 tartózkodás).

–Az EFDD képviselőcsoport arra irányuló kérelme, hogy vegyék fel a napirendbe a Bizottság alelnökének/az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének nyilatkozatát a kairói kopt székesegyház elleni támadásról, valamint a vallás és a hit szabadságáról.

Felszólal: James Carver, a(z) EFDD képviselőcsoport nevében, aki indokolja a kérelmet, Philippe Lamberts, a kérelem mellett, és Pier Antonio Panzeri, a kérelem ellen.

A Parlament elektronikus szavazással jóváhagyja a kérelmet (173 mellette, 150 ellene, 24 tartózkodás).

Csütörtök

Nincs javasolt változtatás.

Az ügyrendet megállapítják.

°
° ° °

Felszólal: Takis Hadjigeorgiou.

Jogi nyilatkozat