Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2016. december 15., Csütörtök - Strasbourg

5. Az elnök közleményei
CRE

Az elnök tájékoztat a külső szolgáltatóhoz tartoző gépjárművezetők esetleges sztrájkjáról, és jelzi, hogy megtették a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a repülőtérre és a pályaudvarokra az összeköttetés biztosított legyen.

Az elnök tájékoztat, hogy 2016. december 12-én az Elnökség megvizsgálta Jasenko Selimovic fellebbezését, amelyet az elnök 2016. november 22-i határozata ellen nyújtott be. Határozatában az elnök szankciót szabott ki rá, amiért lelkileg zaklatta akkreditált parlamenti asszisztenseit (2016.11.22-i jegyzőkönyv, 13. pont ). Az elnök a képviselők egyhangú szavazatával megerősíti a fenti határozatot. A szankció megrovásból áll.

Az elnök tájékoztat, hogy a képviselők magatartásával foglalkozó tanácsadó bizottság ajánlásának megfelelően a Parlament elnöke úgy határozott, hogy az eljárási szabályzat 166. cikke értelmében szankciót szab ki Udo Voigt képviselőre, amiért nem tartotta tiszteletben a magatartási kódex adóbevallási kötelezettségeit és annak végrehajtási intézkedéseit. A szankció megrovásból áll. A határozatról az érintett képviselőt ma értesítették.

Felszólal: Udo Bullmann, a(z) S&D képviselőcsoport nevében, aki tiltakozik az eurócsoport elnöke, Jeroen Dijsselbloem Görögországgal kapcsolatos észrevételei miatt, és kéri az Elnökök Értekezletének rendkívüli összehívását Jeroen Dijsselbloem részvételével. Kéri, hogy Jean-Claude Juncker (a Bizottság elnöke) foglaljon állást a Bizottság nevében, és erről tájékoztassa a Parlament elnökét. (Az elnök tudomásul veszi).

Felszólal: Gabriele Zimmer, a(z) GUE/NGL képviselőcsoport nevében, aki támogatja a kérést, és kéri, hogy az említett értekezletre a jövő héten kerüljön sor.

Felszólal: Anna Maria Corazza Bildt, a szíriai helyzetről, és felkéri a képviselőket, hogy a szír nép támogatása jeléül álljanak fel. A képviselők felállnak.

Felszólal: Bruno Gollnisch, az eljárási szabályzat 166. cikkének és 141. cikke (4) bekezdésének alkalmazásáról (Az elnök azt válaszolja, hogy észrevételeit továbbítja a Parlament elnökének).

Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat