Ευρετήριο 
 Προηγούμενο 
 Επόμενο 
 Πλήρες κείμενο 
Συνοπτικά πρακτικά
Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 - ΣτρασβούργοΟριστική έκδοση

3. Δηλώσεις της Προεδρίας
CRE

Ο Πρόεδρος προβαίνει σε δήλωση, με την οποία ανακοινώνει ότι το ραδιοφωνικό στούντιο 1 του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο μετονομάστηκε προς τιμήν των δύο δημοσιογράφων, Antonio Megalizzi και Bartosz Piotr Orent-Niedzielski, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Πρόεδρος χαιρετίζει επίσης την παρουσία, στο θεωρείο των επισήμων, των οικογενειών των δύο θυμάτων και επαναβεβαιώνει τη δέσμευση του Κοινοβουλίου υπέρ της ελευθερίας του Τύπου.

Ο Πρόεδρος αναφέρεται, στη συνέχεια, στην κατάσταση των δημοσιογράφων που κρατούνται στη Βενεζουέλα και ζητεί, εξ ονόματος του Κοινοβουλίου, την απελευθέρωσή τους.

Ο Πρόεδρος ενημερώνει το Σώμα για την κατάσταση της Feleknas Uca, πρώην μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Τουρκία και δεσμεύεται να επικοινωνήσει με τις τουρκικές αρχές.

Ο Πρόεδρος προβαίνει σε δήλωση επ' ευκαιρία της συμμετοχής του στην Ημέρα Μνήμης («Giorno del ricordo») στην Ιταλία για τα θύματα των μαζικών δολοφονιών σε καταβόθρες («foibe»).

Παρεμβαίνουν οι Ivan Jakovčić, Franc Bogovič (ο Πρόεδρος παρέχει διευκρινίσεις) και Ruža Tomašić (ο Πρόεδρος παρέχει διευκρινίσεις).

Παρεμβαίνουν οι Ramón Jáuregui Atondo σχετικά με την κατάσταση στη Νικαράγουα (ο Πρόεδρος απαντά ότι θα επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές), Steven Woolfe, Gabriel Mato, για να εκφράσει τη συμφωνία του με την παρέμβαση του Ramón Jáuregui Atondo, Jean-Marie Cavada σχετικά με την παρέμβαση του Steven Woolfe, Peter van Dalen σχετικά με την υπόθεση της Asia Bibi στο Πακιστάν (ο Πρόεδρος παρέχει διευκρινίσεις) και Salvatore Cicu.

Τελευταία ενημέρωση: 2 Ιουλίου 2019Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου