Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Srijeda, 27. ožujka 2019. - Strasbourg

2. Priopćenje predsjedništva
CRE

Predsjednik je priopćio da je odlučio, s obzirom na stanje u pogledu "paketa za mobilnost" za koji su podnesena 1224 amandmana i znatan broj zahtjeva za odvojeno glasovanje i glasovanje po dijelovima, nakon savjetovanja s predsjednikom Odbora TRAN i u skladu s člankom 175. Poslovnika, vratiti taj predmet Odboru TRAN, kako bi on započeo s pripremnim radom potrebnim kako bi se na plenarnoj sjednici moglo provesti učinkovito, savjesno i jasno glasovanje.

U skladu s člankom 206. stavkom 1. Poslovnika zatražio je od Odbora TRAN de se sastane na vrijeme kako bi se glasovanje na plenarnoj sjednici moglo održati tijekom sljedećeg zasjedanja zakazanog za 3. i 4. travnja 2019. u Bruxellesu.

O amandmanima i zahtjevima za odvojenim glasovanjem i glasovanjem po dijelovima koji ne dobiju potvrdne glasove od barem trećine zastupnika u Odboru TRAN neće se glasovati na plenarnoj sjednici.

Predsjednik je naveo da se, s obzirom na navedenu odluku, prijedlog za proglašavanje predmeta nedopuštenim podnesen u skladu s člankom 187. Poslovnika od strane skupine zastupnika koja doseže barem niski prag (točka 6 zapisnika od 26.3.2019.) ne razmatra.

Rasprava će se odvijati prema planu.

Govorili su Ismail Ertug (izvjestitelj) i Merja Kyllönen (izvjestiteljica) (predsjednik je dao pojašnjenja).

Posljednje ažuriranje: 27. lipnja 2019.Pravna napomena