Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Torek, 16. april 2019 - StrasbourgKončna izdaja

4. Sklepi z zasedanja Evropskega sveta 10. aprila 2019 o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije (razprava)
CRE

Izjavi Sveta in Komisije: Sklepi z zasedanja Evropskega sveta 10. aprila 2019 o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije (2019/2694(RSP))

Donald Tusk (predsednik Evropskega sveta) in Jean-Claude Juncker (predsednik Komisije) sta podala izjavi in pravtako spomnila na požar v katedrali Notre-Dame v Parizu.

Predsednik je poudaril pomen vloge Parlamenta skozi celoten proces pogajanj o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije.

Govorili so Esteban González Pons v imenu skupine PPE, Udo Bullmann v imenu skupine S&D, Syed Kamall v imenu skupine ECR in Guy Verhofstadt v imenu skupine ALDE.

PREDSEDSTVO: Mairead McGUINNESS
podpredsednica

Govorili so Gabriele Zimmer v imenu skupine GUE/NGL, Molly Scott Cato v imenu skupine Verts/ALE, Nigel Farage v imenu skupine EFDD, Gerard Batten v imenu skupine ENF, Kazimierz Michał Ujazdowski samostojni poslanec, Elmar Brok (predsedujoča je izrekla priznanje Elmarju Broku, katerega zadnji govor je bil to), Richard Corbett, James Nicholson, Martina Anderson, ki je odgovorila tudi na vprašanje, ki ga je z dvigom modrega kartončka postavil Seán Kelly, Alyn Smith, Julie Girling, Seb Dance, Hans-Olaf Henkel, Danuta Maria Hübner in Seán Kelly.

Po postopku "catch the eye" so govorili Paulo Rangel, Ana Gomes, Ana Miranda, Juan Fernando López Aguilar, Paul Brannen in Gunnar Hökmark.

Govorila sta Jean-Claude Juncker in Donald Tusk.

Razprava se je zaključila.

Zadnja posodobitev: 24. julij 2019Pravno obvestilo