Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Ponedeljek, 15. julij 2019 - Strasbourg

4. Sestava Parlamenta

Kyriakos Velopoulos je bil s 7. julijem 2019 izvoljen za poslanca grškega nacionalnega parlamenta.

Parlament je v skladu s členom 7(2) Akta o volitvah poslancev Evropskega parlamenta s splošnimi neposrednimi volitvami ugotovil, da ta funkcija ni združljiva s funkcijo poslanca Evropskega parlamenta, zato je v skladu s členom 4(1) in (4) ugotovil, da je od 7. julija 2019 njegov sedež prost.

°
° ° °

Pristojni nizozemski organi so Evropski parlament obvestili, da je namesto Fransa Timmermansa za poslanko Evropskega parlamenta imenovana Lara Wolters z začetkom veljavnosti dne 4. julija 2019.

Pristojni grški organi so Evropski parlament obvestili, da je namesto Kyriakosa Velopoulosa za poslanca Evropskega parlamenta imenovan Emmanouil Fragkos z začetkom veljavnosti dne 10. julija 2019.

Parlament se je seznanil z njuno izvolitvijo.

Dokler se ne preveri veljavnosti mandata poslancev oziroma ne odloči o morebitnem sporu, se v skladu s členom 3(2) Poslovnika poslanca Lara Wolters in Emmanouil Fragkos polnopravno udeležujeta sej Parlamenta in njegovih teles, pod pogojem, da sta predhodno podala izjavo o tem, da ne opravljata funkcije, ki ni združljiva s funkcijo poslanca Evropskega parlamenta.

Zadnja posodobitev: 27. november 2019Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov