Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Četvrtak, 24. listopada 2019. - Strasbourg

7. Priopćenje predsjedništva
CRE

Predsjednik je prioćio da je odlučio u skladu s člankom 176. stavkom 1. Poslovnika izreći sankciju Angelu Ciocci, zbog agresivnog ponašanja kojim je pokazao nepoštovanje prema svojim kolegama i instituciji, teško kršeći članak 10. stavak 3. Poslovnika, tijekom jučerašnje rasprave o turskoj vojnoj operaciji u sjeveroistočnoj Siriji (točka 7 zapisnika od 23.10.2019.).

Sankcija se sastoji, kao prvo, od gubitka prava na dnevnicu za razdoblje od deset dana i, kao drugo, privremeno oduzimanje prava sudjelovanja u svim aktivnostima Parlamenta za razdoblje od pet uzastopnih dana tijekom kojih se sastaje Parlament ili bilo koje njegovo tijelo, odbor ili izaslanstvo, ne dovodeći u pitanje pravo glasa na plenarnoj sjednici i uvjetovano strogim pridržavanjem pravila ponašanja zastupnika. Sankcija ima učinak od 4. studenog 2019.

Obavijest o odluci proslijeđena je dotičnom zastupniku, koji u skladu s člankom 177. Poslovnika Predsjedništvu može podnijeti unutarnju žalbu na tu odluku.

Predsjednik je naveo da je, s obzirom na određene postupke i govore zabilježene na plenarnim sjednicama od početka ovog saziva, uz suglasnost predsjednika klubova zastupnika odlučio da više neće tolerirati ponašanje ili govore kojima se narušava dostojanstvo Parlamenta.

°
° ° °

Govorio je Javier Moreno Sánchez.

Posljednje ažuriranje: 18. veljače 2020.Pravna napomena