Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2019. október 24., Csütörtök - Strasbourg

7. Az elnök közleménye
CRE

Az elnök közli, hogy az eljárási szabályzat 176. cikkének (1) bekezdésével összhangban úgy határozott, hogy szankciót alkalmaz Angelo Ciocca képviselővel szemben, aki az északkelet-szíriai török hadművelektekről szóló tegnapi vita során agresszív és tiszteletlen módon viselkedett kollégáival és az intézménnyel szemben, súlyosan megsértve az eljárási szabályzat 10. cikkének (3) bekezdését (2019.10.23-i jegyzőkönyv, 7. pont ).

A szankció egyrészt 10 napnyi napidíj megvonásából, másrészt a Parlament valamennyi tevékenységében való részvétel ideiglenes felfüggesztéséből áll, öt egymást követő napra, amikor a Parlament vagy valameny szerve, bizottsága vagy küldöttsége ülésezik, nem sértve ugyanakkor a plenáris ülésen való szavazás jogát, és a képvislőkre vonaktozó magatartási szabályok szigorú tiszteletben tartása mellett. A szankció 2019. november 4-étől lép hatályba.

A döntésről tjékoztatják az érintett képviselőt, aki az eljárási szabályzat 177. cikke értelmében belső fellebbezést nyújthat be ellene az Elnökségénél.

Az elnök megjegyzi, hogy tekintettel a jelen jogalkotási ciklus kezdete óta tapasztalható bizonyos magatartásokra és plenáris felszólalásokra, a képviselőcsoportok elnökeivel közösen úgy határozott, hogy nem tűri el többé a Parlament méltóságát sértő magatartásokat és felszólalásokat.

°
° ° °

Felszólal: Javier Moreno Sánchez.

Utolsó frissítés: 2020. február 7.Jogi nyilatkozat