Пряк достъп до главното меню (натиснете ''Enter'')
Достъп до съдържанието на страницата (натиснете „Enter“)
Пряк достъп до списък с други сайтове (натиснете ''Enter'')
Choose who is in charge TST icon
Водеща тема :

Изберете кой да ръководи Европа - Защо е важно да гласувате

Институции 16-05-2014 - 12:39
 
 

Студентка, дизайнери, фермер, предприемачка… Запознайте се с някои от милионите хора, които ще определят кой да ръководи Европа на европейските избори на 22-25 май. “Мисля, че имаме възможност да бъдем част от нещо наистина важно… Ние трябва да бъдем част от това, трябва да гласуваме”, заявява Рикардо, пенсиониран ландшафтен архитект от Испания. Научете повече за Рикардо и други бъдещи гласоподаватели и почерпете вдъхновение! (Продължение: Почерпете вдъхновение – открийте защо трябва да гласувате на европейските избори)

“Вярвам, че моето бъдеще е такова, че ще ми даде възможност да се занимавам с онова, което обичам“, заявява Алики, 22-годишна студентка от Атина. Тя ще гласува на европейските избори, които ще се проведат от 22 до 25 май. Гледайте видеоклипа, за да научите защо за нея е важно да се гласува. (Продължение: Защо ще гласувам – Алики)

“Мисля, че най-важното, или най-трудното, нещо е да си намериш работа. Особено за жените след излизане в отпуск по майчинство“, казва Магдалена, работничка във фабрика в Словакия. Тя иска нейният глас да бъде чут и затова ще гласува на европейските избори. Вижте какво още казва тя. (Продължение: Защо ще гласувам – Магдалена)

За Рикардо животът не е спрял, само защо той е вече пенсионер. Този бивш ландшафтен архитект е член на няколко неправителствени организации и възнамерява да участва в определянето на това кой ще ръководи Европа. „Мисля, че имаме възможност да бъдем част от нещо наистина важно (…) Ние трябва да бъдем част от това, трябва да гласуваме”, посочва той. (Продължение: Защо ще гласувам – Рикардо)

Том е на 34 г. и е управител на белгийска ферма за домати, която взема на работа служители от целия ЕС. “Би било по-лесно, ако имаше еднакви разпоредби за всички жители на Европейския съюз“, заявява той. Открийте защо Том смята да гласува на европейските избори. (Продължение: Защо ще гласувам - Том)

Йенс и Седсел са датски дизайнери – партньори в бизнеса и двойка в личния живот. Те са убедени, че е важно да се гласува. „Една добра причина да гласуваме на европейските избори е фактът, че можем да го направим“, заявява Йенс. (Продължение: Защо ще гласувам – Йенс и Седсел )

Триш е ирландска предприемачка и майка и възнамерява да участва с гласа си в определянето на състава на новия Европейски парламент. “За мен е важно да гласувам на европейските избори, защото като гражданин на малка страна те ми дават глас в Европа“, заявява Триш. Научете повече за нея от видеоклипа. (Продължение: Защо ще гласувам - Триш)

“Трябва да отидем и да гласуваме за едно по-добро бъдеще за нас и за нашите деца“, заявява Дина, майка на две малки деца. Запознайте се с нея и с нейното семейство, което живее в латвийската столица Рига. (Продължение: Защо ще гласувам – Дина)

Вегене и Руди са двойка, живееща в Австрия. След инцидент при каране на ски Руди е парализиран и трябва да ползва инвалидна количка. Въпреки трудностите хората в инвалидни колички могат да живеят пълноценно, особено в Европа, където инфраструктурата е добра и обществото приема хората с увреждания, заявява той. (Продължение: Защо ще гласувам – Вегене и Руди)

В последните години на европейско ниво бяха взети редица важни мерки за преодоляване на икономическата криза, но по много други въпроси все още предстои да бъде направен избор. В каква посока трябва да върви ЕС? Как можем да се справим с настоящите и бъдещите предизвикателства? На 22-25 май имате възможност да изразите позиция как трябва да бъде управлявана Европа. Вижте официалния рекламен клип на ЕП за предстоящите избори и помислете какво бихте искали да кажете със своя глас. (Продължение: Европейските избори: определете кой да ръководи)

РЕФ. : 20140428TST45332
 
 
400 милиона европейци
имат правото да гласуват на европейските избори
(Продължение)
Избори за бъдещето на Европа
 

Как са организирани европейските избори? Научете повече за общите правила и националните особености от нашия видеоклип