Direkte adgang til overordnet navigation (Tryk på "Enter")
Adgang til sidens indhold (klik på "Indgang")
Direkte adgang til andre websteder (Tryk på "Enter")

Formand

Europa-parlamentet: hvordan det vælges…
 1. Formanden for europa-parlamentet
  1 Formand
  En periode på to et halvt år, som kan forlænges
  • Valgprocedure:
   Den kandidat, der opnår et absolut flertal af de afgivne stemmer i en hemmelig afstemning, er valgt til formand. Hvis der ikke kan opnås absolut flertal efter tre afstemninger, vil den fjerde valgrunde stå mellem de to kandidater, der opnåede det største antal stemmer i tredje valgrunde.
  • Opgaver:
   Formanden leder Parlamentets arbejde, leder plenarmøder og erklærer EU-budgettet endeligt vedtaget. Præsidenten repræsenterer Parlamentet udadtil og i sine forbindelser med de øvrige EU-institutioner.
  Næstformænd
  14 næstformænd
  Der er 14 i alt, valgt på én stemmeseddel
  Opgaver:
  Når formanden er fraværende, kan næstformændene erstatte ham eller hende i Europa-Parlamentet. Formanden kan også uddelegere opgaver til dem, såsom at repræsentere Parlamentet ved bestemte ceremonier eller handlinger.
  • Kilde: Europa-Parlamentets forretningsorden
Martin Schulz
Formand for Europa-Parlamentet
Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater i Europa-Parlamentet Tyskland
 

Martin Schulz startede sin politiske karriere som 19-årig, da han meldte sig ind i det socialdemokratiske parti i Tyskland. Som 31årig blev han valgt som den yngste borgmester i Nordrhein-Westfalen, en post han bestred i 11 år. Schulz har været medlem af Parlamentet siden 1994, og blev valgt som formand af S&D-gruppen i 2004. Han blev valgt til formand for Europa-Parlamentet den 17. januar 2012, og den 1. juli 2014 blev han genvalgt for yderligere to og et halvt år. Schulz er den første nogensinde, der er blevet genvalg som formand for Europa-Parlamentet.

 

MEP'erne genvalgte tirsdag formiddag Martin Schulz som formand for Europa-Parlamentet for de kommende to og et halv år. Den 58-årige tysker vil sidde i formandsstolen frem til januar 2017. Schulz blev valgt med 409 stemmer for ud af de i alt 612 stemmer afgivet i første afstemningsrunde. (Læs mere: Martin Schulz genvalgt som formand for Europa-Parlamentet)

Ref. : 20140627TST50806