Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Logo_EFDD_

Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája képviselőcsoport

 

A képviselőcsoport a demokrácia, a szabadság és a nemzetállamok közötti együttműködés elvei iránti elkötelezettsége jegyében a szuverén európai államok közötti nyitott, átlátható, demokratikus és elszámoltatható együttműködést támogatja, és elutasítja Európa bürokratizálását és egy egységes, centralizált európai szuperállam létrehozását.


Európa népeinek és nemzeteinek jogukban áll megvédeni határaikat és megerősíteni saját történelmi, hagyományos, vallási és kulturális értékeiket. Ezen túlmenően a képviselőcsoport egyetért a közvetlen demokrácia elgondolásával, mivel hisz abban, hogy ez a politikai elit ellenőrzésének lehető legjobb módja.

 
David Borrelli
A képviselőcsoport társelnöke
Olaszország
 

David Borrelli 41 éves, információs technológiai szakember. Vállalkozó, saját, számítástechnikai szolgáltatásokra szakosodott vállalkozását vezeti. Pályafutását szülővárosa, Treviso önkormányzati képviselőjeként kezdte, ezt a tisztséget öt évig töltötte be. 2014-ben választották európai parlamenti képviselőnek Északkelet-Olaszországban; az 5 Csillag Mozgalom prominens tagja.

Nigel Farage
Egyesült Királyság
 

Nigel Farage szenvedélyes hangú beszédeiről híres az Európai Parlamentben, ahol 1999 óta képviselő, emellett a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája képviselőcsoport társelnöke. Nős, 50 éves, négy gyermek büszke apja. Kentben született, a Dulwich College-ban tanult, majd Londonban lett árutőzsdei bróker. Lelkes halász és krikettrajongó, aki nem vet meg egy kis csipkelődést és egy pohárka riojai bort. Libertáriusnak vallja magát, és szorgalmazza Nagy-Britannia rendezett kilépését az EU politikai uniójából. Hisz a szabad, független európai nemzetek közötti barátságban, szabad kereskedelemben és együttműködésben.