skip to content
 
 .

Ungdommens EU Topmøde 2015 - Bliv Merkel eller Cameron for en weekend!

Ungdommens EU Topmøde 2015 var et stort arrangement, hvor 120 unge fra hele Danmark mødtes til et stort EU-rollespil. Det blev afholdt den 7. og 8. marts på Christiansborg. De unge, der alle var mellem 15 og 30 år gamle, blev dus med EU-politikken, så Christiansborg indefra og forhandlede sig frem til kreative løsninger på nogle af tidens største politiske udfordringer.

Hvordan får man 28 meget forskellige lande til at blive enige? Man forhandler benhårdt på kryds og tværs, skaber alliancer og indgår kompromisser. Det var præcis, hvad der ventede de 120 deltagere i årets store EU-rollespil, hvor hver eneste deltager fik tildelt en helt særlig rolle.

For at gøre det hele så realistisk som muligt blev der tildelt roller som journalister og TV-reporterer . I det særlige mediehjørne lavede de interviews, breakede nyheder, lækkede oplysninger og formidlede fremgangen i forhandlingerne. Ja kort sagt, det hele foregik præcis som når Europas stats-og regeringschefer samles til de store møder i Bruxelles.

Som et ekstra krydderi på topmødet var der videohilsner fra Folketingets formand, Mogens Lykketoft, EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, og formanden for Europa-Parlamentet, Martin Schulz. Vi havde også en konkurrence for årets bedste udklædning, så det gjaldt om at ligne sin tildelte rolle på en prik. Vinderen blev en af journalisterne, der havde forbedredt sig godt, taget praktiske sko på og lavet sit eget pressekort.

Hvem: Unge mellem 15 og 30 år med interesse for EU og mod på at give deres besyv med i debatten

Hvor: Christiansborg, København

Hvornår: Lørdag d. 7. marts - søndag d. 8. marts 2015

Hvordan: Tilmelding foregik via mail til marek.azoulay@fic.dk. Det var først til mølle, så pladserne fik hurtigt ben at gå på.

Hvad kostede det: Deltagelsen var gratis og inkluderede forplejning i løbet af dagen.
Udgifter til transport, overnatning og fællesmiddag lørdag var for egen regning.

Du kunne følge med på Facebook her

Læs en reportage fra arrangementet her

Se billeder her

Se videoer fra arrangementet: