skip to content
 
 
  • Euroopan parlmentin rakennus Strasbourgissa
 

Pääsivu

Parlamentin viikko

Kuva valiokuntakokouksesta.
Tällä viikolla parlamentin ohjelmassa on valiokunta- ja valtuuskuntamatkoja muun muassa Espanjaan, Kreikkaan, Indonesiaan ja Etelä-Kaukasukselle. Lisäksi tiistaina julkaistaan Kaarle Suuri -nuorisopalkinnon voittajat.
Lue lisää
EP:n rakennus STR (Strasbourg ).
Tällä viikolla parlamentin ohjelmassa on Strasbourgin täysistunto, jossa käsitellään muun muassa Ison-Britannian EU-eroa, Euroopan globalisaatiorahaston tukea Suomelle, elokuvien ja tv-sarjojen katsomista matkoilla EU-maissa sekä ruokajätteen vähentämistä.
Lue lisää

Ajankohtaista

Pystyykö Euroopan unioni vastaamaan sen yhtenäisyyttä koetteleviin kriiseihin ja kansalaistensa huoliin? Mikä on Euroopan rooli maailmassa? Löytyykö EU-johtajien Rooman julistuksesta ja komission valkoisesta kirjasta tarvittavat reseptit Euroopan unionin uudistamiseen ja kansan luottamuksen palauttamiseen? Haasteet ovat kovia. Tiedotustoimiston 12.5. Eurooppa-päivän seminaari kuitenkin luotasi EU:n tulevaisuutta optimistisessa hengessä niin Ranskan presidentinvaalien kuin uusimman EU-jäsenyyden kannatusta mitanneen Eurobarometrin vanavedessä.
Lue lisää
Kuvia_Salosta.
Kasvun karavaani pysähtyi Salossa perjantaina 28.4. Aurinkoisen päivän aikana tutustuttiin Euroopan globalisaatiorahaston (EGR) tuella luotuihin uusiin työpaikkoihin ja yrityksiin kaupungissa, jota rakennemuutos on koetellut. Salon uudella IoT kampuksella järjestetyissä keskusteluissa paneuduttiin EU:n osarahoituksen mahdollisuuksiin ihmisten arjen parantamiseksi ja alueen kilpailukyvyn edistämiseksi.  
Lue lisää
 

Tiedotustoimiston tapahtumat

Lauantaina 27.5. klo 15.00–15.45 paneelikeskustelu "Aktiivinen yhteiskunta on hyväksi kaikille" Aiheesta keskustelevat lauantaina 27.5. klo 15.00–15.45 Lavaklubin Taiga-lavalla europarlamentaarikot Sirpa Pietikäinen ja Liisa Jaakonsaari, Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Leo Stranius sekä erityisasiantuntija Risto Raivio Euroopan komissiosta. Sunnuntaina 28.5. klo 13.30–14.15 paneelikeskustelu "EU, kansalaisjärjestöt ja yritysten yhteiskuntavastuu" Keskustelijoina europarlamentaarikot Henna Virkkunen, Pirkko Ruohonen-Lerner ja Heidi Hautala, sekä SOK:n vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen ja Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala. Keskustelut moderoi Kirsi Heikel.
Lue lisää
Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto järjestää seminaarin verotuksen eurooppalaisista ja kansainvälisistä ulottuvuuksista. Panaman-paperit nostivat keskustelun veroparatiiseista uudelle tasolle. Mitä EU:n tasolla on tehty ja voidaan tehdä veronkierron, aggressiivisen verosuunnittelun ja rahanpesun torjumiseksi? Aiheesta alustavat valtiovarainministeriön vero-osaston osastopäällikkö, ylijohtaja Terhi Järvikare ja Yle MOT:n toimittaja Minna Knus-Galán. Paneelikeskusteluun osallistuvat Euroopan parlamentin jäsenet Pirkko Ruohonen-Lerner (ps, ECR) ja Heidi Hautala (vihr, Greens/EFA). Aamukahvitarjoilu klo 10.00 alkaen. Tarjoilun järjestämiseksi toivomme ilmoittautumista ruokavaliotoiveineen viimeistään 7.6.2017 sähköpostitse ephelsinki@europarl.europa.eu  
Lue lisää

Eurooppasalin tapahtumat

Miten siirtolaisuutta ja pakolaisuutta käsitellään eurooppalaisessa ja suomalaisessa mediassa? Ymmärretäänkö mediassa pakolaisuuden perimmäiset syyt? Alustajina ovat siirtolaisuuskysymyksiin syventynyt toimittaja Elva Narcía Meksikosta, kriisialueita kiertänyt palkittu kuvajournalisti Niklas Meltio, Irakista Suomeen tullut ja Vihreässä langassa blogia pitävä Haneen Jameel sekä muun muassa Ylelle toimittajan työtä tekevä Wali Hashi. Keskustelua vetää toimittaja Renaz Ebrahimi. Tilaisuus on englanninkielinen.  
Lue lisää
 .

Roaming-maksut EU:n alueella

 .

Puhelimen käyttö ulkomailla voi tulla kalliiksi - Euroopan parlamentti on puuttunut asiaan ja maksusi alenevat tulevaisuudessa

Euroopan komissio, Euroopan parlamentti ja neuvosto pääsivät 30.6.2015 yksimielisyyteen lainsäädännöstä, joka lopettaa matka- ja älypuhelimen käytöstä perittävät verkkovierailumaksut EU:n alueella.

Ratkaisun myötä verkkovierailumaksut poistuvat kesäkuussa 2017. EU:n alueella matkustaessaan matka- ja älypuhelimen käyttäjät maksavat puheluistaan ja netin käytöstään saman hinnan kuin kotimaassa, ilman lisäkuluja.