skip to content
 
  •  (14/09/2011)
 
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανοιχτής Καινοτομίας, Επιστήμης και Πολιτισμού (European Center for Open Innovation, Science and Culture)  διοργανώνει το Ετήσιο Παγκόσμιο Συμπόσιο Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά (Annual World Cultural Heritage Youth Symposium).
Η ταινία «Sami Blood», μια συμπαραγωγή της Σουηδίας, Νορβηγίας και Δανίας, κέρδισε το 11ο κινηματογραφικό βραβείο LUX του ΕΚ.
Η Ευρωβουλευτής κα Cecilia Wikström (Σουηδία, Ομάδα των Φιλελευθέρων), Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη μεταρρύθμιση του Ενωσιακού πλαισίου που αφορά τους αιτούντες άσυλο (γνωστό ως «Δουβλίνο ΙΙ»), συμμετείχε την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 σε συζήτηση για την τρέχουσα νομοθετική διαδικασία με εμπλεκόμενους φορείς και παράγοντες από την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.
Ευρωπαίοι και Αφρικανοί ηγέτες συζητούν για την ανάπτυξη σε διάσκεψη που διοργανώνει το ΕΚ στις Βρυξέλλες, πριν από τη Σύνοδο ΕΕ-Αφρικής.
Οι πολίτες εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο   ·         Το Parlemeter ερευνά πώς βλέπουν οι πολίτες την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κοινοβούλιο ·         Το 64% δηλώνει ότι η χώρα του έχει επωφεληθεί από την ένταξη στην ΕΕ ·         H ένταξη στην ΕΕ είναι κάτι καλό, δηλώνει το 57%
 (14/09/2011)
Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει δύο κύκλους Σεμιναρίων- Εργαστηρίων Data Journalism - Δημοσιογραφία Δεδομένων. Οι συναντήσεις, θα υλοποιηθούν:
Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας απευθύνεται σε νέους 16-30 χρονών από όλη την Ευρώπη και διεξάγεται στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κάθε δυο χρόνια. Αυτή θα είναι η τρίτη έκδοση του θεσμού που σκοπό έχει να δώσει την ευκαιρία σε 7500 συμμετέχοντες να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον τους και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις 11 Οκτωβρίου 2017 η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα διοργανώσει συζήτηση με εκπροσώπους από τα εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ με θέμα "Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνουν Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2017 αντιστοίχως, με θέμα : “Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία-Ευκαιρίες Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης”.
Η Θεσσαλονίκη, ως λιμάνι-πύλη-πόλη έχει την ευκαιρία να μπει ξανά στον χάρτη του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυσιπλοΐας (World Maritime Day) του International Maritime Organization-IMO, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η ΔΕΘ - H.E.L.E.X.P.O συνδιοργανώνουν το συνέδριο «Συνδέοντας Πλοία, Λιμάνια, Άνθρωποι -η Πύλη της Θεσσαλονίκης», την Τετάρτη στις 27 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.  
Ένα καινοτόμο βιωματικό  εργαστήρι τουριστικής εκπαίδευσης για παιδιά στο πλαίσιο του ομώνυμου πολυβραβευμένου  διαθεματικού πολυ-προγράμματος πολιτισμού.
 (14/09/2011)
Στις 04/09/2017, η “A – Team” ή η “Ομάδα Άλφα” (ομάδα μαθητών του 5ου ΓΕΛ Πετρούπολης που υποστηρίζει τους «νέους πρέσβεις») συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν για τη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την κατάσταση της Ένωσης στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος "Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" (European Parliament School Ambassadors Programme) για το 2017.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση για τη βράβευση των εθνικών νικητών για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2017. Πρόκειται για τις ΜΚΟ "PRAKSIS" και "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" και την κα. Αικατερίνη ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ.
Η συζήτηση / panel debate "Πολιτικές μετανάστευσης και ασύλου σε επίπεδο ΕΕ / Τοπικό επίπεδο" φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα στην κοινωνία των πολιτών, στους διαμορφωτές πολιτικής καθώς και στους πρόσφυγες και τους μετανάστες να συζητήσουν τις βασικές εξελίξεις στην Ευρώπη που αφορούν πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο.
Ο Σύλλογος ΕΠΙΟΝΗ (Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών) ιδρύθηκε το 2016 και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurocarers. Μέρος των δράσεων της ΕΠΙΟΝΗ είναι η  διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων. Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, δικηγόροι και άλλοι επαγγελματίες δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων νομικής, εκπαιδευτικής και εργασιακής φύσης που ενδιαφέρουν το κοινό και ιδιαίτερα τους φροντιστές ατόμων με αναπηρία.
Το Protagon διοργανώνει εκδήλωση για την αλλαγή στο τοπίο της ενημέρωσης με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την εμφάνιση της «εναλλακτικής» πραγματικότητας. Συζητούν Κουτσομύτης, Μανδραβέλης, Σπυράκη, Χωμενίδης