skip to content
 
 
 

Aktuális

A legfrissebb, 2019. február végén végzett uniós közvélemény-kutatás az Európai Unió továbbra is magas támogatottságát jelzi, a populisták és az euroszkeptikusok előretörése ellenére.
Egy hónappal a május 23-26-i európai választások előtt az Európai Parlament bemutatja a választási részvételre sarkalló Dönts a jövődről című filmet.
Az Unióban közlekedő teherautók és kamionok széndioxid-kibocsátását korlátozó jogszabályról döntött a Parlament csütörtökön.
A Parlament csütörtökön nyilvánosságra hozta az következő, 751 fős EP-re vonatkozó negyedik és utolsó mandátumbecslést. Az előrejelzés április 15-ig végzett nemzeti felméréseken alapul.
Az internetcégeknek a hatósági felszólítást követő egy órán belül el kellene távolítaniuk a terrorista tartalmakat a radikalizáció elleni küzdelem és a közbiztonság fenntartása érdekében.
A képviselők szerdán jóváhagyták az Európai Határ- és Partvédelmi Őrség megerősítését az Unió külső határainak fokozott védelme érdekében.
Krišjānis Kariņš lett miniszterelnök szerdán 10:00 órától folytat eszmecserét az EU jövőjéről a képviselőkkel.
Az új autókat 2022 májusától kötelező felszerelni bizonyos életmentő technológiákkal, például intelligens sebességszabályzóval és fejlett vészfékező rendszerrel.
Nagyobb védelmet kapnak a munkavégzés során tapasztalt törvénytelenségeket vagy kárt okozó cselekményeket bejelentők, miután kedden a Parlament támogatta az erről szóló szabályokat.
A világszerte „iskolai sztrájk az éghajlatért" mozgalmat inspiráló 16 éves svéd aktivista diáklány a környezetvédelmi bizottság egész Parlament számára nyitott ülésén szólal fel kedden.
Az Egyesült Királyság uniós tagságának október 31-ig tartó, rugalmas meghosszabbításáról és a brit európai választásokról vitáznak a képviselők kedden 9:00 órától.