skip to content

 
 
 

Fiatalok & Oktatás

 

Európai Parlament Nagykövet Iskola program

Az Európai Parlament 2017-től minden tagállamban elindította Nagykövet Iskola programját. A program célja a fiatalok figyelmének felkeltése Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt: a tanév során különféle iskolán belüli és kívüli programon keresztül aktív ismereteket nyújtva nekik az Európai Unióról és különösen az Európai Parlamentről.

További információ
 

Rajzverseny

Az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája 2018 őszén országos rajzpályázatot hirdet 10-15 éves tanulók részére „Természeti kincseink határainkon innen és túl - Hogyan óvjuk meg Európa sokszínű természeti világát?” címmel. A pályázaton legsikeresebben szereplő alkotók tárgyjutalomban részesülnek. A legjobb pályaművek bekerülnek az Európai Parlament magyarországi Kapcsolattartó Irodájának 2019-es naptárába.

A rajzpályázat felhívása
További információ
 

EU-óra

Az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája a Millenáris Parkban található Európa Pontban ingyenes, interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokat tart az Európai Unióról, Parlamentről, az európaiságról általános- és középiskolásoknak, illetve a felsőoktatási intézményekben tanulóknak.

A foglalkozásokra 2018 októberétől lehet jelentkezni.

Bővebben a foglalkozásokról
 

Túl az első X-en középiskolai vetélkedő

Immár harmadjára indítja útnak nagyszabású középiskolai vetélkedőjét az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és a Nemzeti Választási Iroda. Az idei verseny témakörei a nemzetközi szervezetek, az Európai Unió intézményei, köztük is főként az Európai Parlamenttel kapcsolatos tudnivalók illetve a közelgő Európai Parlamenti választások köré csoportosulnak. Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 28.

Bővebben a vetélkedőről
Jelentkezés
 

Euroscola - Strasbourgi utazás

Euroscola-játék strasbourgi utazásért!

Az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája évente kétszer meghirdeti online középiskolai vetélkedőjét, az Euroscola-játékot, a megújult www.euroscola.hu honlapon. A játékon magyarországi középiskolák csapatai mérik össze tudásukat Európáról és az Európai Unióról. A legjobban teljesítő hat csapat részt vehet az Európai Parlament strasbourgi szimulációs játékán, ahol a 27 másik tagállamból érkező társaikkal együtt egy napra EP-képviselővé válhatnak. A csapatok kiutazását az Európai Parlament támogatja.

További információ a versenyről
 

Fedezd fel Európát!

Fedezd fel Európát!
Fedezd fel Európát!

A 2019 májusi európai parlamenti választásokra készülve az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák videópályázatot hirdetnek középiskolások számára. Az osztályok legfeljebb két perc hosszúságú, ötletes, videómegosztó oldalra feltöltött kisfilmmel pályázhatnak.

Bővebben a programról