skip to content

 
 
 

Fiatalok & Oktatás

 

Európai Parlament Nagykövet Iskola program

Az Európai Parlament 2017-től minden tagállamban elindította Nagykövet Iskola programját. A program célja a fiatalok figyelmének felkeltése Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt: a tanév során különféle iskolán belüli és kívüli programon keresztül aktív ismereteket nyújtva nekik az Európai Unióról és különösen az Európai Parlamentről.

További információ
 

Euroscola

Euroscola-játék strasbourgi utazásért!

Az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája évente kétszer meghirdeti online középiskolai vetélkedőjét, az Euroscola-játékot, a megújult www.euroscola.hu honlapon. A játékon magyarországi középiskolák csapatai mérik össze tudásukat Európáról és az Európai Unióról. A legjobban teljesítő hat csapat részt vehet az Európai Parlament strasbourgi szimulációs játékán, ahol a 27 másik tagállamból érkező társaikkal együtt egy napra EP-képviselővé válhatnak. A csapatok kiutazását az Európai Parlament támogatja.

További információ a versenyről
 

EU-óra

Az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája a Millenáris Parkban található Európa Pontban ingyenes, interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokat tart az Európai Unióról, Parlamentről, az európaiságról általános- és középiskolásoknak, illetve a felsőoktatási intézményekben tanulóknak.

Bővebben a foglalkozásokról
 

Szakmai gyakorlatok

A szakmai képzéshez történő hozzájárulás, valamint az intézmény működésének megismertetése érdekében az Európai Parlament és a többi uniós intézmény többféle lehetőséget kínál szakmai gyakorlatok folytatására Főtitkárságán.

Bővebben a szakmai gyakorlatokról
 

Rajzverseny

Az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája 2017 őszén országos rajzpályázatot hirdetett 10-15 éves tanulók részére „Mesés Európa - népmesék hősei” címmel. A közel 420 alkotásból a helyezetteket és a Tájékoztatási Iroda 2018-as naptárába kerülő rajzokat kiválasztó zsűri elnöke Kósa Ádám európai parlamenti képviselő volt.

A rajzpályázat eredménye
 

Pedagógusoknak

Az Európa Pont és Irodánk számos oktatási segédlettel szolgál az Európai Unió és az Európai Parlament bemutatásának segítésére.

Bővebb információ pedagógusoknak