skip to content

 
 
 

Fiatalok & Oktatás

 

Európai Parlament Nagykövet Iskola program

Az Európai Parlament 2017-től minden tagállamban elindította Nagykövet Iskola programját. A program célja a fiatalok figyelmének felkeltése Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt: a tanév során különféle iskolán belüli és kívüli programon keresztül aktív ismereteket nyújtva nekik az Európai Unióról és különösen az Európai Parlamentről.

További információ
 

Rajzverseny

Az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája hagyományteremtő szándékkal 2013-ban indította útjára az általános iskolások részére kiírt, európai uniós témájú rajzversenyt. A pályázati felhívásra beérkezett legjobb alkotásokból készül el az Iroda következő évi naptára.

További információ
 

EU-óra

Az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája a Millenáris Parkban található Európa Pontban ingyenes, interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokat tart az Európai Unióról, Parlamentről, az európaiságról általános- és középiskolásoknak, illetve a felsőoktatási intézményekben tanulóknak.

 

Bővebben a foglalkozásokról és jelentkezés
 

Euroscola-játék strasbourgi utazásért!

Az Euroscola-program keretében minden évben alkalmanként körülbelül 500 középiskolás diák látogathat el Strasbourgba az Európai Parlamentbe, hogy a Parlament munkájával ismerkedjen és maga is részt vegyen abban.

Az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája időről időre meghirdeti online középiskolai vetélkedőjét, az Euroscola-játékot, a www.euroscola.hu honlapon. A játékon magyarországi középiskolák csapatai mérik össze tudásukat Európáról és az Európai Unióról. A legjobban teljesítő csapatok részt vehetnek az Európai Parlament strasbourgi szimulációs játékán. A csapatok kiutazását az Európai Parlament támogatja.

Az online játék mellett különféle középiskolai vetélkedők keretében van lehetőség Euroscola utazást nyerni.

További információ a programról