skip to content

 
 
 

Pedagógusoknak

Tanítási anyagok pedagógusoknak
A Tanár-segéd sokféle anyagot tartalmaz különböző korcsoportok számára. Ha arról szeretne tanítani a tanulóknak, hogy mit tesz az EU, hogyan kezdődött és hogyan működik, vagy részletesebben szeretné megvitatni az uniós szakpolitikákat, akkor itt rengeteg ötletet találhat:
Térkép az Európai Unióról
Falitérkép osztálytermi felhasználásra, mely sok hasznos információt tartalmaz az Európai Unió tagállamairól, illetve idővonalon mutatja be az Unió életének fontosabb eseményeit. A térkép elvihető az Európa Pont ügyfélszolgálatáról (Budapest, Lövőház utca 35.) minden hétköznap 10:00-18:00 között. A térkép méretei: 96 cm x 70 cm
Kifejezetten általános iskolásoknak szóló kiadványunk játékos formában nyújt ismereteket a legkisebbeknek az Európai Unióról. Amennyiben szeretne a kiadványból ingyenesen rendelni, írjon e-mailt az epbudapest@europarl.europa.eu címre.
Ifjúsági magazin
„Európa valahol máshol van.” Ezzel a provokatív mondattal kezdődik az ifjúsági ismeretterjesztő magazin első fejezete. Természetesen szó sincs erről; uniós polgárok vagyunk, és Európa az otthonunk. Mivel benne vagyunk a kellős közepében, sok kérdés felvetődik bennünk, hogy mit is jelent Európa, és mit nem. Ki kormányozza például Európát, mit jelent az Európai Unió az emberek számára a mindennapokban, és merre fejlődik kontinensünk ebben a globalizálódó világban? Milyen legyen Európa jövője? E kiadványból megtudhatják, megtanulhatják és interaktívan feldolgozhatják mindezt és sok minden mást is a 13–18 éves diákok. A tanárok számára rendelkezésre áll egy tanári útmutató is.
Könyvtár
Az Európai Parlament Kutatószolgálata az Európai Parlament intézményen belüli, kutatással foglalkozó szervezeti egysége és elemzőközpontja (think tank). Valamennyi uniós polgárnak joga van tájékoztatást kérni a Parlament tevékenységéről és uniós kérdésekről.
Az Európa Pont kiadványai
Pedagógusoknak szóló kiadványaink honlapunk „Az Ön szolgálatában - Kiadványok” menüpont alatt érhetők el.