skip to content

 
 
 

Rajzverseny

Az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája hagyományteremtő szándékkal öt évvel ezelőtt indította útjára az általános iskolások részére kiírt, európai uniós témájú rajzversenyt. A pályázati felhívásra beérkezett legjobb alkotásokból készül el az Iroda következő évi naptára, amelyet elküldünk a díjazott tanulóknak és tanáraiknak, a versenyen résztvevő összes diáknak, valamint azt minden évben eljuttatjuk az európai parlamenti képviselőknek, EU információs hálózatainknak és szakmai partnereinknek.

A verseny célja, hogy ráirányítsuk a fiatalok figyelmét az Európai Unióban zajló folyamatokra, közelebb hozzuk az Unió eszmerendszerét Magyarország általános iskolás diákjaihoz, aktivizáljuk őket a közös célok elérésére. Ösztönözni kívánjuk  továbbá azt, hogy a 10-15 éves korosztály gyűjtsön információkat a verseny témájával kapcsolatban az Európai Uniós témákról,  és a megszerzett ismereteit rendszerezve alakítsa ki  saját álláspontját, elképzeléseit és azokat kreatív módon, az alkotások segítségével mutassa be.

A rajzpályázatok témáját az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája határozza meg.

A 2018-as év témája: "Természeti kincseink határainkon innen és túl - Hogyan óvjuk meg Európa sokszínű természeti világát?"

A pályázaton résztvevők köre: Általános iskola felső tagozatába járó tanulók, alapfokú művészeti oktatásban résztvevő 10-15 éves diákok pályázhatnak egyéni és csoportos alkotásokkal.

Az Európa Pont felújítási munkálatai miatt a 2018-as pályázatra beküldött rajzokat a pályázók 2019. február 15 és március 10 között tudják elvinni az Európa Pontból (1024 Budapest, Lövőház u. 35.) hétköznaponként 10 és 16 óra között.

A korábban megrendezésre került rajzversenyek témái a következők voltak:

Your peace, your prize. (2012) - YouTube