skip to content

 
 
 

Szakmai gyakorlatok

A gyakornoki pozíciók, vagyis egy-egy adott területen gyakorlati oktatásban való részvétel mindinkább hozzátartoznak a végzős diákok mindennapjaihoz, hiszen egy-egy gyakornoki állással bepillantást nyerhetsz a választott szakterület működésébe, napi feladataiba. Sokak karrierje kezdődik valamelyik európai intézménynél végzett gyakornoki munkával, még akkor is, ha a közvetlenül ezt követő munkába állás az adott intézménynél nem lehetséges. Ha valamelyik EU-intézménynél szeretnél elhelyezkedni, akkor úgynevezett versenyvizsgán kell részt venned és megfelelned.

Jelentkezési határidők

 .
Szakmai gyakorlatok az Európai Parlamentnél (fizetett és nem fizetett szakmai gyakorlatok, fordítási szakmai gyakorlat, fordítóképzési szakmai gyakorlat)

Szakmai gyakorlat az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletén

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete felsőoktatási intézményben tanuló tehetséges hallgatók jelentkezését várja 6 héttől 5 hónapig tartó szakmai gyakorlatra. A jelentkezés feltétele, hogy a gyakornok valamely felsőoktatási intézményben tanulói jogviszonnyal és teljes körű egészségbiztosítással rendelkezzen. A gyakornoknak írásos biztosítékot kell nyújtania, hogy felelősségbiztosítással is rendelkezik, ami kiterjed a gyakornok által harmadik félnek okozott károk megtérítésére.

A Képviselet elsődlegesen olyan tanulók jelentkezését várja, akik magas szintű szakirányú ismerettel rendelkeznek az Európai Unió működésével, politikáival kapcsolatban, és biztonsággal használják az angol nyelvet. A Képviselet előnyben részesíti azokat a jelentkezőket, akik hosszabb szakmai gyakorlati idő eltöltését tervezik, illetve az angol mellett franciául vagy németül is kommunikálni képesek.

Az EU a polgárok szemszögéből - gyakornoki programokban részt vett fiatalok a tapasztalataikról