skip to content

 
 
 

Túl az első X-en

A „Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz!" egy középiskolásoknak szóló vetélkedő, amelynek célja, hogy a fiatalok megértsék a hazai és az európai uniós demokratikus intézmények, kiemelten a választások jelentőségét, és így – jövőbeni elsőválasztóként – tudatos magyar és európai polgárrá váljanak.

A vetélkedő során a diákoknak nemcsak lexikális tudásukról kell számot adniuk, hanem kreatív feladatokat teljesítve meg kell szólítaniuk saját korosztályukat, hogy meggyőzzék diáktársaikat, miért fontos elmenni szavazni, és hogyan tudják szavazatukkal befolyásolni szűkebb és tágabb környezetük jövőjét.

Díjazás

A versenyen első helyezést ért el a Budapest V. kerületi Eötvös József Gimnázium „Imperio” nevű csapata. A diákok nyereménye iskolájuk számára kiutazási lehetőség az Európai Parlamentbe, Strasbourgba az Euroscola játékra. A csapat tagjai: Gulyás Ádám, Kende Márton, Koltai Péter, Vida Márton.

Második helyezett lett a „Csongerek” nevű csapat, amely szintén a Budapest V. kerületi Eötvös József Gimnáziumból érkezett. A diákok nyereménye egy utazás Brüsszelbe, valamint vásárlási utalvány. Harmadik helyezést ért el budapesti Bornemisza Péter Gimnázium „Protest” nevű csapata. Ők vásárlási utalvánnyal lettek gazdagabbak.

„Túl az első X-en
Versenyszabályzat
A verseny fődíjáról, az Euroscoláról