skip to content
 
 
  • Európai választások
 

Főoldal

Sajtóközlemények

Az állampolgári jogi (LIBE) szakbizottság csütörtökön 15:30 órától a Bizottság és a Tanács képviselőjének részvételével áttekinti a magyarországi fejleményeket tavaly szeptember óta.
A képviselők csütörtökön bírálták, hogy egyes tagállamok megakadályozták, hogy a Bizottság új országokat vegyen fel az Unió pénzmosási feketelistájára.
A törökországi politika és demokrácia többéves lejtmenete miatt az Európai Parlament az országgal folytatott csatlakozási tárgyalások felfüggesztését javasolja.
Még több sajtóközlemény

Programjaink

Szavazni fogok'19
2019. február 15-16-án az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája 250 fiatalnak és önkéntesnek szervezett kétnapos képzést az Európai Ifjúsági Központban. A Szavazni fogok’19 rendezvény az intézményi kampány közösségének és az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programban résztvevőknek nyújtott készségfejlesztést és inspirációt ahhoz, hogy az európai választásokon való részvétel fontosságát minél szélesebb körben terjeszthessék.
Programok

Európa Pont

Egy csésze Európa
Az Európai Unió Alapjogi Chartája határozza meg, milyen jogok illetik meg az uniós polgárokat. Az Európai Unió alapját már a megalakulása óta az emberi jogok, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság és az emberi méltóság tiszteletben tartása képezi, és ma is fő célkitűzése a diszkrimináció nélküli Európa megteremtése. Márciusban az alapvető jogok kerülnek rendezvényeink fókuszába. Vendégünk lesz a felvidéki Csavar Színház. Előadásaik vándorelőadások, a legkisebb faluktól a legnagyobb városokig, illetve határokon túlra is próbáljak elvinni elsősorban a magyar kultúrát, de sosem hagyják figyelmen kívül a körülöttük élő nemzetek, nemzetiségek kultúráját sem. A nagyidai cigányok című darabot adják majd elő. Lumiѐre Filmklubunkban nőnap alkalmából a női jogokat emeljük ki: Szilágyi Zsófia Egy nap című filmjét vetítjük, majd vele beszélgetünk. Egy csésze Európa programsorozatunkban ez alkalommal Romániába látogatunk el.
Az Európa Pont programjai