skip to content
 
 
  • Lux filmdíj.
 

Főoldal

Hírek

LUX-filmnapok 2017

2017-10-12

Az Európai Parlament filmdíjára jelölt, döntős filmek vetítése 2017. november 8. és 10.között.
Széll Tamás és Prof. Dr Szilárd István
Prof. Dr Szilárd István és Széll Tamás 2017 szeptemberében vehette át a rangos kitüntetést, amelyet az Európai Parlament ítél oda minden évben olyan kivételes teljesítményt nyújtó személyeknek illetve szervezeteknek, akik hozzájárultak a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció, a közös megértés előmozdításához.
rajzpályázat első helyezett.
Az Európai Parlament magyarországi Tájékoztatási Irodája országos rajzversenyt hirdet 10-15 éves tanulók részére „Mesés Európa – népmesék hősei - A népmesék szerepe Európa kulturális örökségében” címmel. A pályázaton legsikeresebben szereplő alkotók tárgyjutalomban részesülnek. A legjobb pályaművek bekerülnek az Európai Parlament magyarországi Tájékoztatási Irodájának 2018-as naptárába.

Európa Pont

Ultra
Az Európa Pont októberi programja

Sajtóközlemények

64%-ra nőtt azon EU-állampolgárok aránya, akik szerint országuk profitált az EU-tagságból, mely négy százalékpontos emelkedést jelent 2016-hoz képest.
Az EU-szerte végzett felmérést október 18-án teszi közzé az EP ©AP Images/European Union-EP
Az európaiak kétharmada, a magyarok 72%-a véli úgy, hogy az országa előnyére vált az uniós tagság egy EU-szerte végzett felmérés szerint. A kutatás eredményeit október 18-án teszik közzé.