skip to content

 
 
 

Ifjúság

 

Európai Parlament Nagykövet Iskola program

Az Európai Parlament 2017-től minden tagállamban elindította Nagykövet Iskola programját. A program célja a fiatalok figyelmének felkeltése Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt: a tanév során különféle iskolán belüli és kívüli programon keresztül aktív ismereteket nyújtva nekik az Európai Unióról és különösen az Európai Parlamentről.

További információ
 

Euroscola

Euroscola-játék strasbourgi utazásért!

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája évente kétszer meghirdeti online középiskolai vetélkedőjét, az Euroscola-játékot, a megújult www.euroscola.hu honlapon. A játékon magyarországi középiskolák csapatai mérik össze tudásukat Európáról és az Európai Unióról. A legjobban teljesítő hat csapat részt vehet az Európai Parlament strasbourgi szimulációs játékán, ahol a 27 másik tagállamból érkező társaikkal együtt egy napra EP-képviselővé válhatnak. A csapatok kiutazását az Európai Parlament támogatja.

További információ a versenyről
 

EU-óra

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája a Millenáris Parkban található Európa Pontban ingyenes, interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokat tart az Európai Unióról, Parlamentről, az európaiságról általános- és középiskolásoknak, illetve a felsőoktatási intézményekben tanulóknak.

 

Szakmai gyakorlatok

A szakmai képzéshez történő hozzájárulás, valamint az intézmény működésének megismertetése érdekében az Európai Parlament és a többi uniós intézmény többféle lehetőséget kínál szakmai gyakorlatok folytatására Főtitkárságán.

 

Rajzverseny

Ismét lehet pályázni 10 és 15 év közötti általános iskolások részére kiírt, európai uniós témájú rajzversenyünkre. A pályázati felhívásra beérkezett legjobb alkotásokból készül el az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának következő évi naptára, amelyet elküldünk a díjazott tanulóknak és tanáraiknak, a versenyen résztvevő összes diáknak, valamint azt minden évben eljuttatjuk az európai parlamenti képviselőknek, EU információs hálózatainknak és szakmai partnereinknek.

Leadási határidő 2017. október 20.

 

Pedagógusoknak

Az Európa Pont és Irodánk számos oktatási segédlettel szolgál az Európai Unió és az Európai Parlament bemutatásának segítésére.