skip to content

 
 
 

Ifjúság

 

Euroscola

Euroscola-játék strasbourgi utazásért!

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája évente kétszer meghirdeti online középiskolai vetélkedőjét, az Euroscola-játékot, a megújult www.euroscola.hu honlapon. A játékon magyarországi középiskolák csapatai mérik össze tudásukat Európáról és az Európai Unióról. A legjobban teljesítő hat csapat részt vehet az Európai Parlament strasbourgi szimulációs játékán, ahol a 27 másik tagállamból érkező társaikkal együtt egy napra EP-képviselővé válhatnak. A csapatok kiutazását az Európai Parlament támogatja.

További információ a versenyről
 

EU-Óra

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája a Millenáris Parkban található Európa Pontban ingyenes, interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokat tart az Európai Unióról, Parlamentről, az európaiságról általános- és középiskolásoknak, illetve a felsőoktatási intézményekben tanulóknak.

 

Európai Ifjúsági Károly-díj

Az „Európai Ifjúsági Nagy Károly-díj” célja az európai tudatosság fejlesztése a fiatalok körében, illetve a fiatalok bevonása az európai integrációs projektekbe.

 

Szakmai gyakorlatok

A szakmai képzéshez történő hozzájárulás, valamint az intézmény működésének megismertetése érdekében az Európai Parlament és a többi uniós intézmény többféle lehetőséget kínál szakmai gyakorlatok folytatására Főtitkárságán.

 

További programok

Irodánk számos egyéb versenyt, vetélkedőt, pályázati programot szervez az ifjúságnak Magyarországon és az Európai Parlament székhelyein.

 

Pedagógusoknak

Az Európa Pont és Irodánk számos oktatási segédlettel szolgál az Európai Unió és az Európai Parlament bemutatásának segítésére.