skip to content

 
 
 

Rajzverseny

Az Európai Parlament budapesti Tájékoztatási Irodája hagyományteremtő szándékkal öt évvel ezelőtt indította útjára az általános iskolások részére kiírt, európai uniós témájú rajzversenyt. A pályázati felhívásra beérkezett legjobb alkotásokból készül el az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának következő évi naptára, amelyet elküldünk a díjazott tanulóknak és tanáraiknak, a versenyen résztvevő összes diáknak, valamint azt minden évben eljuttatjuk az európai parlamenti képviselőknek, EU információs hálózatainknak és szakmai partnereinknek.

A verseny célja, hogy ráirányítsuk a fiatalok figyelmét az Európai Unióban zajló folyamatokra, közelebb hozzuk az Unió eszmerendszerét Magyarország általános iskolás diákjaihoz, aktivizáljuk őket a közös célok elérésére. Ösztönözni kívánjuk  továbbá azt, hogy a 10-15 éves korosztály gyűjtsön információkat a verseny témájával kapcsolatban az Európai Uniós témákról,  és a megszerzett ismereteit rendszerezve alakítsa ki  saját álláspontját, elképzeléseit és azokat kreatív módon, az alkotások segítségével mutassa be.

A rajzpályázatok témáját az Európai Parlament budapesti Tájékoztatási Irodája határozza meg.

A pályázaton résztvevők köre: Általános iskola felső tagozatába járó tanulók, alapfokú művészeti oktatásban résztvevő 10-15 éves diákok pályázhatnak egyéni és csoportos alkotásokkal.

Az idei rajzverseny témája: ’Mesés Európa – népmesék hősei’ -

A népmesék szerepe Európa kulturális örökségében

A pályaművek leadási határideje: 2017. október 20.

A korábban megrendezésre került rajzversenyek témái a következők voltak:

2016 - „Értékeink Európában - ami összeköti Európát”

További információ: