skip to content

 
 
 

Strasbourg, plenáris ülés

Az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája lehetőséget biztosít az audiovizuális, online és írott sajtó képviselői számára az Európai Parlament plenáris ülésein való részvételre.    

Hogyan tudok jelentkezni?

A jelentkezés folyamatosan lehetséges, az alábbiakban leírtak figyelembevételével. Jelentkezéseket az évente megállapított keretünkön belül tudunk kezelni.

Adatlap
 

Mit érdemes tudni a jelentkezés előtt?

  • Jelentkezési határidő nincs, de javasoljuk, hogy jelentkezését a szállás- és utazásszervezés megkönnyítése érdekében az adott ülés kezdete előtt legalább három héttel küldje el nekünk!
  • Jellemzően egy médiától ugyanazon munkatárs egy plenáris ülésre és egy sajtószemináriumra szokott meghívást kapni évente. Természetesen a szakmai igényeket figyelembe véve többszöri részvétel is lehetséges, erről érdeklődjön előzetesen munkatársunknál. Javasoljuk, hogy tájékozódjon előre a plenáris ülések napirendjéből és érdeklődési körének megfelelő plenárist válasszon.
Plenáris napirend
Plenáris élőben
Ülésnaptár 2019
 

Mire van lehetőségem a plenáris ülés alatt?

  • Élőben követheti az üléseket.
  • Interjúkat készíthet (szükség esetén Irodánk segítséget tud nyújtani a szervezésben).
  • Az Európai Parlament biztosítja a közvetítéshez szükséges technikai feltételeket (rádió- és TV stúdió, vágószoba, stáb a forgatáshoz, hotline newsdesk) /link/, melyek használata díjmentes.
 

Hogyan történik az utazásszervezés?

  • A kiutazás és szállásfoglalás szervezése egyénileg történik.
  • A szállásköltségének fedezésére a résztvevő napidíjban részesül, melynek összege 180€/nap (összesen két éjszakára, max. 360€/nap).
  • Az utazási költségeket, a megfelelő bizonylatok bemutatásával, készpénzben térítik vissza a helyszínen, Strasbourgban. Az utazási költségeket a következő foglalások esetén tudjuk visszatéríteni: vonatjegy (1. osztályú jegy normál vonatra vagy másodosztályú jegy nagysebességű vonatra), repülőjegy (turistaosztály) vagy autóút (max. azonos távolságra szóló első osztályú vonatjegy költségével megegyezően).
  • Fontos: az utazási idő hétfő, kedd, szerda, csütörtöki napokra szólhat valamint a kiutazás legkorábbi kezdődátuma mindig a plenáris ülés első napja (Strasbourg esetén hétfő) lehet.
  • A jelentkezés befogadását követően az Iroda visszaigazolja a jelentkezés befogadását, majd rendelkezésre bocsátja azokat a dokumentumokat, amelyek segítségével a kolléga az utazással kapcsolatos költségek visszatérítését igényelheti.
 

Ha már ott vagyok - technikai tudnivalók

Akkreditáció
 
 

Kapcsolat

Szontagh Andrásné Annamária
Európai Parlament
Magyarországi Kapcsolattartó Irodája
Sajtóattasé
Tel: +36 1 411 3552
Mobil: +36 30 603 05 75
E-mail: andrasne.szontagh@europarl.europa.eu