Мария ГАБРИЕЛ
 • Мария
  ГАБРИЕЛ
 • Група на Европейската народна партия (Християндемократи)
 • Заместник-председател
 • България ГЕРБ
 • Роден: 20 Май 1979 г., Gotse Delchev

Член

 • LIBE Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи
 • DMAG Делегация за връзки с държавите от Магреб и Съюза на арабския Магреб
 • DACP Делегация в Съвместна парламентарна асамблея АКТБ-ЕС
 • DMED Делегация в Парламентарната асамблея на Съюза за Средиземноморието

Заместник

 • AFET Комисия по външни работи
 • FEMM Комисия по правата на жените и равенството между половете
 • DROI Подкомисия по правата на човека
 • PANA Анкетна комисия за разследване на предполагаеми нарушения и лошо администриране при прилагането на правото на Съюза във връзка с изпирането на пари, избягването на данъци и данъчните измами
 • DARP Делегация за връзки с Арабския полуостров

Последни дейности

  REPORT on rights of women in the Eastern Partnership States

FEMM
02-12-2016 A8-0365/2016

Положението в Демократична република Конго (разискване)

01-12-2016 P8_CRE-PROV(2016)12-01(3)
 • По повод Международния ден на доброволеца за социално и икономическо развитие, удостоих с грамоти доброволците от клуб „ДОМИНО” към Сдружение "Център Динамика"/ Dinamika Centre Association. За принос и активна доброволческа дейност отличих Силвия Георгиева от ПГИУ "Елиас Канети", Жанет Личева, Мадлен Стоянова, Ива Стефанова, Рая Велчева, Виктория Григорова от СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ", Радостина Атанасова, Мария Стойкова, Зорница Петкова, Никол Заркова от ПАГ "Гео Милев" и Десислава Минчева от РУ "Ангел Кънчев". Днешният ден е повод да изразим уважението си към всички доброволци за тяхната обществено значима дейност. Този ден е и уникална възможност за правителствените организации, НПО, обществените групи, частния сектор и организации, включващи доброволческа работа, да обединят силите си и да постигнат поставените общи цели. Благодаря за инициативността и отдадеността към доброволческата дейност и призовавам да бъдат още по - активни, борбени и отговорни посланици на доброто.
  05/12/2016 09:17 - facebook
 • В центъра за социална рехабилитация и интеграция в с. Щръклево беше отбелязан Международния ден на хората с увреждания. Събитието цели да повиши осведомеността за ползите от интеграцията на хората с увреждания във всеки аспект на политическия, социалния, икономическия и културен живот. В писмено обръщение до организаторите от Сдружение "Център Динамика"/ Dinamika Centre Association и ръководството на Цсри С.Щръклево заявих, че това е ден, който ни напомня, че светът може да се развива устойчиво само тогава, когато всички заедно вървим напред. Изграждането на приобщаващ свят за всички изисква пълна ангажираност на хора с различни способности, а хората с увреждания притежават богата палитра от знания, умения, способности и талант. Отговорност на всички е да бъдат премахнати пречките, които влияят на включването на хората с увреждания в обществото, включително чрез промяна на отношението и осигуряването на възможности за достоен живот. Заедно трябва да се стремим към постигане на целите на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания: да се премахне дискриминацията и социалното изключване, да се превърнем в общества, които ценят разнообразието и включването. Така ще гарантираме, че те упражняват правата си и могат да реализират своя голям потенциал.
  03/12/2016 08:27 - facebook
 • RT @moeuegabon: La MOE sera à #Libreville #Gabon le 5-7 décembre pour présenter son rapport final aux autorités et toutes parties prenantes
  02/12/2016 11:50 - twitter
 • Европейският парламент гласува с голямо мнозинство докладите ми относно споразуменията за либерализиране на визовия режим на ЕС с Република Кирибати, Федеративни Щати Микронезия, Тувалу, Соломоновите острови и Република Маршалови острови. Тези страни са част от групата държави от Африка, Карибите и Тихия океан (АКТБ) и сътрудничеството на ЕС с тях се урежда от Споразумението от Котону. Споразуменията за премахване на визите за краткосрочно пребиваване на европейска територия на гражданите на тези пет държави не само позволяват на гражданите да се възползват пълноценно и на практика от партньорството АКТБ – ЕС, но представляват важен инструмент за сближаване на европейските народи и народите на Тихоокеанския регион. Облекченият визов режим ще има положително въздействие и в икономически план, като опрости условията за пътувания на предприемачи, улесни инвестициите и увеличи туризма.
  01/12/2016 20:15 - facebook
 • Доброволците към Сдружение "Център Динамика"/ Dinamika Centre Association участваха в мащабна инициатива по повод 1-ви декември - Световен ден за борба със СПИН. Събитието е част от кампанията „16 дни срещу насилието над жените”, която започнахме заедно със сдружение „Център Динамика” и клуба на социалния работник към Русенския университет „Ангел Кънчев”. В МОЛ Русе акцентът на кампанията беше изнесена акция на Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН / КАБКИС с минутен тест за носителство на ХИВ, предоставяне на информационни и образователни материали на посетителите на МОЛ РУСЕ.
  01/12/2016 16:04 - facebook
 • На днешната пленарна сесия гласувахме резолюция за положението в ДР Конго, по която бях преговарящ от името на Групата на ЕНП. Преди гласуването на резолюцията, която изразява неодобрението на Парламента относно неуспеха на правителството на ДР Конго да организира президентски избори съобразно конституционните срокове и разрастването на насилието вследствие на настоящата политическа криза, проведохме дебат по темата с Върховния представител на ЕС за външната политика и политиката на сигурност Федерика Могерини. Последният път, когато обсъждахме ДР Конго в Европейския парламент, призовах да не се примиряваме с безсилието, предопределеността и мълчанието, изправени пред политическия път на Конго, който беше все по-ясен. Този път трябва да бъде променен и е време ЕС да бъде решителен в тази посока. Необходими са конкретни мерки, като например налагане на целенасочени санкции срещу хората, отговорни за тежките репресии и политическата безизходица в ДР Конго. Тези санкции трябва да служат като предупреждение и напомняне за всички политически участници, защото те са отговорни за намирането на изход от кризата и за предотвратяването на по-нататъшното разпространение на насилието. В изказването си отбелязах още предизвикателствата на политическия преход в ДР Конго. Приветстваме посредничеството на Африканския съюз и усилията на Националната епископска конференция на Конго (CENCO) за постигане на консенсус относно политически преход. От решаващо значение е всяко споразумение за преход да съдържа разумен график с конкретни срокове, за да се постигнат различните договорени елементи. Накрая призовах за засилване на дейностите на ЕС за намаляване на възможността за нови случаи на насилие, което има опасност да продължи поради политическата безизходица в страната. Нужна е разширена подкрепа за реформи в сектора на сигурността и в този контекст отправих въпрос към Върховния представител Федерика Могерини относно посредническия капацитет на ЕС. Необходимо е да разширим капацитета на ЕС по отношение на посредничеството и работата на местно ниво. Това ще допринесе да се намали натискът и неудовлетвореността да се насочи към един истински проект за бъдещето на ДР Конго.
  01/12/2016 15:03 - facebook

Контакти

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  08F255
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T11045
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Пощенски адрес

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 08F255
  1047 Brussels