Péter NIEDERMÜLLER
 • Péter
  NIEDERMÜLLER
 • Fraktion der Progressiven Allianz der Sozialdemokraten im Europäischen Parlament
 • Schatzmeister
 • Ungarn Demokratikus Koalíció
 • geboren am 3. September 1952, Budapest

Mitglied

 • LIBE Ausschuss für bürgerliche Freiheiten, Justiz und Inneres
 • TERR Sonderausschuss Terrorismus
 • D-IL Delegation für die Beziehungen zu Israel

Stellvertreter

 • CONT Haushaltskontrollausschuss
 • D-AL Delegation für den Parlamentarischen Stabilitäts- und Assoziationsausschuss EU-Albanien

Neueste Aktivitäten

Lage von Migranten in Libyen (Aussprache)

12-12-2017 P8_CRE-PROV(2017)12-12(16)

Rechtsvorschriften über Bettelei in Dänemark

30-11-2017 E-007376/2017 Kommission
 • A "Stop Soros" törvényjavaslat újabb példája a kormány ostoba, de egyben veszélyes politikájának. És most nem a törvényjavaslat jogi képzelenségeiről és nyelvi primitivitásáról beszélek. Hanem arról, hogy ez a kormány egyszerűen nem érti, de nem is akarja érteni, a demokráciában sokféle vélemény fogalmazódik meg, különböző politikai irányzatok vannak jelen. Ezért vannak a civil szervezetek ellen, ezért gondolják, hogy az ellenzék az ellenség, ezért gyűlölködnek. Azaz itt rég nem a menekültekről, a "Stop Soros"-ról van szó, hanem a különböző vélemények elfolytásáról, arról, hogy ez a kormány csak egyetlen véleményt ismer el, fogad el, a sajátját. És pontosan ez jelenti a demokrácia végét. És pontosan ez az, amit nem fogunk hagyni.
  21/01/2018 09:23 - facebook
 • Is this some sick joke? How exacty will the police decide who looks too poor to wear expensive clothes? Let me guess, they will stop minorities. And what clothes count as too expensive? Authorities need to stop ethnic profiling and vilifying communities! https://t.co/RAAR18h060
  20/01/2018 16:08 - twitter
 • Ez a NER, így működik, mindig a legkiszolgáltatottabb, leginkább rászorultabb embereket használják ki. Gyalázatos világ ez.
  20/01/2018 08:08 - facebook
 • A DK-Szolidaritás szövetség támogatja a diáktüntetést Diákok tartanak ma tüntetést a parlament épülete előtt. Az oktatásért, saját jövőjükért. Azért, hogy az iskola ne fölösleges ismeretekkel terhelje őket, hanem olyan készségek és képességek elsajátítását biztosítsa, amikre a modern világban való érvényesüléshez van szükségük. Hogy tanulni tanítsák meg őket és ne értelmetlen adatokra. Ugyanazt követelik, mint a korszerűen gondolkodó pedagógusok és az oktatáskutatók. A Demokratikus Koalíció szolidáris a diákok küzdelmével, hiszen évek óta követeli ugyanezt a magyar oktatáspolitikától: szabadságot az iskolának, a pedagógusnak, a diáknak, a 18 éves korig tartó tankötelezettség visszaállítását, az alapvető készségek elmélyítését, hatékony nyelvoktatást, digitális ismereteket. Orbán rendszere azonban a jó minőségű oktatást csak egy szűk elit részére tartja fenn, a többieknek be kell érniük a politikai propagandára és a betanított munkára felkészítő ismeretekkel és készségekkel. A DK továbbá a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a megmozduláson részt venni kívánó diákokat helyenként fenyegetés éri. A tüntetés alapvető szabadságjog és a DK a jogi védelem megszervezését kínálja mindazoknak, akiket emiatt retorzió ér. Niedermüller Péter alelnök, EP-képviselő, DK
  19/01/2018 15:39 - facebook
 • MTI: DK: a "Stop Soros" egy rossz magyarsággal megírt propagandaanyag Budapest, 2018. január 19., péntek (MTI) - A Demokratikus Koalíció alelnöke egy olyan, rossz magyarsággal megírt propagandaanyagnak nevezte a "Stop Soros" nevű tervezetet, amelynek elfogadása árt az országnak. Niedermüller Péter pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta az elképzelésről, hogy azt nem lehet törvénytervezetnek tekinteni, "nem is tudom megmondani, hogy mi ez", hiszen tele van jogi képtelenségekkel, és a nyelvezete is nehezen értelmezhető. Egészen egyértelmű, hogy hangulatkeltésről van szó, a kormány újabb kísérletet tesz a civil szerveztek megfélemlítésére - fogalmazott. Az EP-képviselő kiemelte, hogy az illegális migráció támogatása és szervezése embercsempészetet jelent, és azt eddig is büntették az európai és a magyar jogszabályok. A menedékjogot kérők pedig nem illegálisan tartózkodnak itt - tette hozzá. Azok a szervezetek, akikre a kormány utal, nem támogatják és szervezik az illegális migrációt, csak az ideérkező menedékkérőknek nyújtanak segítséget - emelte ki. Arra is kitért, hogy a szöveg "egyetlen értelmes mondatot nem mond azzal kapcsolatban", hogy ebben az esetben mit is jelent a szponzorálás. Niedermüller Péter megjegyezte azt is, hogy a kormánynak "állandó, lassan szinte paranoiás mániája" lett a külföldi pénzek ügye. Feltette a kérdést, hogy ha az EP-től kapott fizetéséből pénzt adna valamelyik civil szervezetnek, vagy azok EU-s forrásokhoz jutnának, akkor ezek a támogatások külföldi pénznek számítanának-e. A "Stop Soros" című kampány egy blöff, aminek semmi jogi vagy politikai értelme nincs - összegzett, hozzátéve: ha ezt a tervezetet megszavazzák, akkor azzal Magyarország ellen tett lépéseket szavaznak meg. A DK a tervezetet nem egészíti ki javaslatokkal, ehelyett csak azt kérik, hogy azt vegyék le a napirendről - válaszolta egy kérdésre. MTI 2018. január 19.
  19/01/2018 15:36 - facebook

Kontakte

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  10G154
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T08137
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Postanschrift

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 10G154
  1047 Brussels