Siegfried MUREŞAN
 • Siegfried
  MUREŞAN
 • Κoιvoβoυλευτική Ομάδα τoυ Ευρωπαϊκoύ Λαϊκoύ Κόμματoς (Χριστιαvoδημoκράτες)
 • Μέλος
 • Ρουμανία Partidul Mișcarea Populară
 • Ημερομηνία γέννησης: 20 Σεπτεμβρίου 1981, Hunedoara

Αντιπρόεδρος

 • BUDG Επιτροπή Προϋπολογισμών

Μέλος

 • D-MD Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σύνδεσης ΕΕ-Μολδαβίας
 • DEPA Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Euronest

Αναπληρωτής

 • ECON Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής
 • D-IN Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Ινδία

Τελευταίες δραστηριότητες

Διαδικασία του προϋπολογισμού για το 2018 (συζήτηση)

29-11-2017 P8_CRE-PROV(2017)11-29(16)

Διαδικασία του προϋπολογισμού για το 2018 (συζήτηση) (2)

29-11-2017 P8_CRE-PROV(2017)11-29(16)

ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2016

ECON
28-11-2017 A8-0383/2017
 • Am încheiat săptămâna de lucru la Strasbourg. Astăzi în drum spre Bruxelles pentru câteva întâlniri, iar mâine vin la București la protest. Locul politicienilor cinstiți este alături de oameni.
  19/01/2018 08:30 - facebook
 • Modificarea legilor justiției din România va fi discutată în Parlamentul European. Legalizarea hoției este un risc pentru securitatea cetățenilor europeni Parlamentul European va dezbate în următoarea sesiune plenară, din februarie, în plenul de la Strasbourg situația justiției din România ca urmare a încercărilor PSD și ALDE de a slăbi justiția. Decizia a fost luată astăzi în Parlamentul European la Conferința președinților, compusă din liderii grupurilor politice și președintele Parlamentului. Este un semnal clar că încercările PSD și ALDE de a controla și slăbi justiția nu trec neobservate, iar faptul că Parlamentul European a decis să dezbată chiar în a doua sesiune plenară din acest an situația justiției din România arată îngrijorarea serioasă existentă la nivelul Uniunii Europene față de încercările de slăbire a sistemului de justiție din România. Pe tot parcursul anului 2017, Guvernele României conduse de PSD și ALDE și majoritatea din Parlamentul României au încercat să convingă lumea civilizată că cei 500.000 de români care au ieșit în stradă la începutul anului trecut ca să protesteze împotriva corupției au greșit și că politicienii care propun slăbirea justiției au dreptate. Nu au putut convinge pe nimeni cu asemenea manevre de dezinformare. Statul de drept și independența justiției reprezintă fundamentul pe care sunt construite democrațiile consolidate din Uniunea Europeană și din NATO. În plus, funcționarea statului de drept în fiecare stat membru este esențială pentru succesul funcționării Uniunii în ansamblul ei. Dacă instituțiile sunt slabe într-un stat membru, acest lucru reprezintă un risc pentru cetățenii din toată Uniunea Europeană, un risc de securitate, în primul rând. Domnia legii trebuie respectată în toate statele. Combaterea corupției, întărirea instituțiilor și a statului de drept reprezintă unele dintre principalele câștiguri pe care România le-a înregistrat de când este stat membru al Uniunii Europene. Fără sprijinul partenerilor noștri, al Comisiei Europene, al statelor membre ale UE, al Statelor Unite ale Americii, acestea nu ar fi fost posibile. Uniunea Europeană va fi întotdeauna de partea cetățenilor cinstiți în lupta cu politicienii care încearcă să slăbească justiția și să acționeze împotriva intereselor oamenilor. Legalizarea hoției în România este un risc pentru securitatea cetățenilor europeni în condițiile în care țara noastră participă la libera circulație a persoanelor, a mărfurilor, serviciilor și capitalului din spațiul european. De aceea, Uniunea Europeană nu permite nicio breșă în sistemul de justiție din nicio țară membră fiindcă aceasta ar deveni un risc major pentru întreaga Uniune. Nu poți să te transformi într-un stat mafiot și să rămâi membru al UE, asta trebuie să înțeleagă grupurile de interese din PSD și ALDE!
  18/01/2018 17:17 - facebook
 • Lecția zilei de ieri este că partidele din opoziție trebuie să lucreze împreună. Să construim, să ajungem la o majoritate.
  18/01/2018 16:00 - facebook
 • Grupul de State Împotriva Corupției - GRECO, organismul anticorupție al Consiliului Europei, critică România pentru progresele limitate în lupta anticorupție și pentru acțiunile politicienilor care au subminat activitatea sistemului de justiție. Între timp, PSD a propus drept prim-ministru un europarlamentar care a apărat în plenul Parlamentului European atacurile la adresa justiției din România și pentru care președintele infractor al PSD garantează că va duce mai departe modificările la legile justiției propuse de PSD. Cu prim-miniștrii lui Liviu Dragnea, România se îndepărtează în fiecare zi mai mult de valorile Uniunii Europeene și se apropie de cele ale unui stat mafiot. Dacă doamna Dăncilă primește votul majorității, trebuie să fim cu ochii pe ea. Doamna Dăncilă este un risc pentru statul de drept.
  18/01/2018 11:07 - facebook

Επικοινωνία

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  07F158
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T11010
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Ταχυδρομική διεύθυνση

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 07F158
  1047 Brussels