Benedek JÁVOR
 • Benedek
  JÁVOR
 • Group of the Greens/European Free Alliance
 • Member
 • Hungary Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért
 • Date of birth: 2 July 1972, Budapest

Vice-Chair

 • ENVI Committee on the Environment, Public Health and Food Safety

Member

 • DEPA Delegation to the Euronest Parliamentary Assembly

Substitute

 • CONT Committee on Budgetary Control
 • ITRE Committee on Industry, Research and Energy
 • D-UA Delegation to the EU-Ukraine Parliamentary Association Committee

Most recent activities

Report on the inquiry into money laundering, tax avoidance and tax evasion (debate)

12-12-2017 P8_CRE-PROV(2017)12-12(2)

Begging laws in Denmark

30-11-2017 E-007376/2017 Commission

Bulgaria's EU Presidency

30-11-2017 E-007375/2017 Council
 • A Korányi-projekt során nem csupán 400 millió forintot próbáltak meg eltüntetni, de egy új korrupciós technikát is teszteltek: "műszaki egyenértékűségre" hivatkozva a beadott, nyertes közbeszerzési ajánlatban szereplőnél olcsóbb, gyengébb műszaki tartalmat vagy anyagokat építettek be, a a különbözetet pedig egyszerűen zsebre tették. Korábban sikerült már bezáratnom ezt a kiskaput. Megkeresésem alapján a Közbeszerzési Hatóság kimondta, hogy utólagosan nem lehet módosítani a szerződés műszaki tartalmát, ezzel elejét tudtuk venni annak, hogy ezt a trükköt széles körben alkalmazzák. A Korányi-projekt konkrét visszaélése esetén azonban eddig minden erőfeszítésem ellenére nem sikerült elérnem hatékony jogorvoslatot. Most ez változhat: az ügyészség végre - évek után - képett, és különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya. Örüljünk ennek a fejleménynek, és reméljük, hogy érdemi következmény is lesz. Persze az is jó lett volna, ha nem kell ezen két évet dolgoznom, hanem a magyar hatóságok maguktól is elvégezték volna a dolgukat. De hát ne akarjunk túl sokat.
  15/12/2017 15:31 - facebook
 • Kilencedik órája vezetem a Canete energiaügyi biztos, az Európai Tanács és a Parlament delegációja közötti kegyetlen tárgyalást a mezőgazdaság, a közlekedés és az épületek szén-dioxid kibocsátását szabályozó jogszabálytervezetről. És messze még a vége. De négy óra múlva újra itt ülök a földhasználat és az erdészet CO2-kibocsátását meghatározó javaslat vitájában. Igazán mindent megteszünk, hogy az EU vezető szerepet játszon a Párizsi Klímamegállapodás végrehajtásában!
  14/12/2017 03:46 - facebook
 • Az offshore-cégeken keresztül az európai gazdasági és politikai elit számos tagja eredményesen tünteti el jövedelme jelentős hányadát, részben adóelkerülési céllal, részben a tisztázatlan eredetű pénzek elrejtésen érdekében. Korrupciós pénzek, maffia-jövedelmek, azeri kormányzati megvesztegetések, orosz érdekek képviseletével megszolgált jövedelmek válnak láthatatlanná. Az EU-nak pedig nem állnak rendelkezésére megfelelő eszközök ennek ellenőrzésére. Erről szól az Európai Parlament ma elfogadott jelentése. Különösen súlyos a helyzet Magyarországon, teszem én hozzá, ahol a még amúgy elégtelen uniós szabályokat sem ültették át rendesen, vagy nem hajtják végre őket. Ahol milliárdok vesztik el közpénz jellegüket, a hatóságok, a kormány és a korméányközeli "család" pedig nem hogy falaz mindennek, de a legfőbb használója ezeknek a csatornáknak. Négány javaslat arról, hogy mit kéne tenni annak érdekében, hogy visszaszorítsuk ezt a gyakorlatot Európában, és persze a letelepedési kötvényekkel off-shore cégekben üzletelő Habony Árpád országában.
  13/12/2017 18:44 - facebook
 • #WriteForRights #Briefmarathon writing for the #Istanbul10 & the MILPAH people’s movement https://t.co/dLJTj13Uvr
  13/12/2017 12:14 - twitter
 • .@EFSA_EU is still supported by #Monsanto & #Cheminova - we will continue to fight w/ @HeidiHautala @BartStaes @MicheleRivasi https://t.co/NaAYRpH3QZ
  13/12/2017 09:09 - twitter
 • Nahát, nahát. Sugárszennyezett terület rehabilitációjára írtak ki közbeszerzést Majakban. Abban a nukleáris hulladék-feldolgozóban, amely a legvalószínűbben felelőssé tehető az Európát szeptember végén elborító ruténium-szennyezésért. De a Roszatom és Oroszország hevesen tagadja, hogy bármi történt volna. Minden csatornán nyomják a dezinformációt. A Roszatom "független" vizsgálóbizottsága arra a következtetésre jut, hogy ruténiumot tartalmazó műhold lezuhanása okozta a szennyezést, jóllehet az NAÜ már korábban egyértelműen kizárta ennek lehetőségét, megállapítva, hogy a kérdéses időszakban egyetlen műhold sem lépett be a Föld légkörébe. És a Föld körül nem hogy a műholdakat, de a körömnagyságú űrszemét darabkákat is katalogizálva nyilvántartják, pályaadataikkal, miegymással, hogy az új műholdak felbocsátásánál számolni tudjanak velük, úgyhogy olyan, hogy "elfelejtett", vagy "nem nyilvántartott" műhold, olyan nem létezik. A Nagy Oroszország leghűségesebb fegyverhordozójaként Magyarország persze nem maradhat le, és gyorsan találnak is olyan professzort, aki arra a következtetésre jut, hogy orvosi eredetű lehet a szennyezés, dacára annak, hogy a kibocsátott mennyiség akkora, ami orvosi izotóphasználat keretében alig valószínűsíthető. És az csupán véletlen egybeesés, hogy a nyilatkozó professzor a facebook-oldalán már 2016-ban Roszatom-népszerűsítő videót osztott meg. És hát persze az is csak tök véletlen, hogy miközben az orvosi célú azonosítatlan műhold lezuhant, a Roszatom stikában, két hónappal a történtek után, november 29-én váratlanul kiír egy közbeszerzést "radioaktívan szennyezett terület rehabilitációjára" annak a Majak 235-ös üzemnek a területén, ahol semmi, de igazán semmi nem történt az illetékesek szerint, bár a legvalószínűbb magyarázat szerint ebben a vitrifikáló üzemben történt olyan üzemzavar nukleáris hulladék feldolgozása során, amely felelőssé tehető a ruténium-kibocsátásért. Nyilván semmi összefüggés a két dolog között, Majakban semmi se történt, csak úgy kiírtak egy közbeszerzést sugárszennyezett terület rehabilitációjára, mert miért ne, bár természetesen radioaktív szennyezés nem történt. Ez afféle karácsony előtti népszokás Oroszországban, minden november vége felé sor kerül rá. A nők prémes bekecset öltenek, a férfiak szíjjal magukhoz rögzítik a Geiger-Müller számlálójukat, és egy húzásra megisznak egy liter vodkát, majd akik először eljutnak szánnal a legközelebbi Roszatom-irodához, azok kiírnak egy közbeszerzést "radioaktívan szenyezett terület rehabilitációjára". De mindennek semmi köze aktuális sugárszennyezéshez. Nagyjából ezt a történetet próbálja elmesélni a Roszatom. Na, ők építenek atomerőművet nekünk. http://zakupki.gov.ru/…/order/…/oku44/view/common-info.html…
  11/12/2017 07:58 - facebook

Contacts

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  06E258
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T05046
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Postal address

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 06E258
  1047 Brussels