Laurenţiu REBEGA
 • Laurenţiu
  REBEGA
 • Europe of Nations and Freedom Group
 • Vice-Chair
 • Romania Independent
 • Date of birth: 20 February 1976, Vălenii de munte

Member

 • AGRI Committee on Agriculture and Rural Development
 • PETI Committee on Petitions
 • D-TR Delegation to the EU-Turkey Joint Parliamentary Committee

Substitute

 • AFET Committee on Foreign Affairs
 • ITRE Committee on Industry, Research and Energy
 • REGI Committee on Regional Development

Most recent activities

State of the Union (debate)

14-09-2016 P8_CRE-PROV(2016)09-14(7)

Joint motion for a resolution on Zimbabwe

14-09-2016 RC-B8-0995/2016

Enhancing the competitiveness of SMEs (A8-0162/2016 - Rosa D'Amato)

13-09-2016 P8_CRE-PROV(2016)09-13(5.16)
 • iată momentele repreyentative ale săptămânii la Parlamentul European. http://www.laurentiurebega.ro/activitatea-parlamentului-european-saptamana-26-30-septembrie-2016/
  30/09/2016 13:33 - facebook
 • Ambasada Federației Ruse și Cumințenia Pământului Am așteptat câteva zile înainte de a comenta gestul Ambasadei Federației Ruse de a asocia o donație pentru „Cumințenia Pământului” cu un clip propagandistic. În asemenea situații, e bine să te gândești de două ori înainte de a da o replică. Reacțiile imediate și emoționale sunt riscante pentru că, de multe ori, cel care le provoacă urmărește exact o escaladarea conflictului. În România s-a format de ceva vreme o „echipă de zgomote” (s-o numim EG) care s-a specializat în reacții rapide - fie în presă, fie pe rețele, fie, de multe ori, chiar în stradă! În cazul Rusia-Brâncuși, EG a reacționat așa cum, probabil a reacționat orice român patriot: denunțând difuzarea unui clip în care sunt glorificate faptele armatei sovietice din Al Doilea Razboi Mondial în România. Prin urmare, EG a recurs la o serie de acțiuni de protest vizavi de Ambasada Rusiei. Cred că aceste acțiuni au fost pripite din două puncte de vedere. Mai întâi, ele convin de minune politicii pe care o duce Federația Rusă în legătură cu România și Republica Moldova, anume de a menține relații reci și chiar relativ tensionate, situație care amână la rândul ei problemele de fond dintre cele fouă țări: recunoașterea intereselor românești în Republica Moldova, recuperarea Tezaurului României din Primul Război Mondial, relansarea unor proiecte economice reciproc avantajoase. În al doilea rând, asemenea reacții deturnează atenția opiniei publice de la probleme mai grave și mai stringente. De exemplu, avalanșa de acuzații îndreptate către o mulțime de demnitari de rang înalt, începând cu președintele Iohannis și terminând cu Laura Codruța Kövesi. Revenind la clipul difuzat de Ambasada Rusiei, trebuie să constatăm că el vine, la rândul său, ca o replică la clipul ce însoțește campania de promovare a donațiilor pentru sculptura lui Brâncuși. Desigur, clipul Ambasadei Rusiei se referă la un subiect sensibil, față de care nici acum, la opt decenii de la evenimente, nu putem fi detașați. Trupele sovietice au impus în România un regim politic antinațional, iar despăgubirile de război pe care România a trebuit să le plătească Uniunii Sovietice au fost, în termeni reali, cu mult mai mari decât cele prevăzute în Tratatul de Pace, tocmai pentru că erau ”supervizate” de aceste trupe. S-ar putea spune că și Ambasada Federației Ruse s-a grăbit, răspunzând printr-un clip propagandistic altui clip propagandistic. Eu nu cred că s-a grăbit și repet că întreținerea unui climat de aversiune reciprocă este mult mai convenabilă Rusiei decât României. Până la urmă, cel mai bun răspuns a fost dat de MAE român: nu e bine să aruncăm în spațiul public acuzații fără acoperire. Să lăsăm Comisiei comune româno-ruse de istorici să ajungă la un rezultat prin care ambele părți să fie de acord. Mulți se vor întreba de ce eu, un naționalist, mă exprim atât de prudent... pur și simplu sunt momente in care orice mutare ai face aduce un dezavantaj in acest joc politic.
  30/09/2016 09:22 - facebook
 • Omagiu unui vizionar Politicieni sunt mulți, adevărați oameni politici sunt, însă, mai puțini. Iar dintre oamenii politici și mai puțini sunt vizionari. Iar dintre oamenii politici vizionari doar câțiva au și acea putere magică de a schimba lumea în bine. Shimon Peres a fost unul dintre acești oameni rari și neprețuiți! Fie ca amintirea sa să ne lumineze în veci!
  29/09/2016 14:01 - facebook
 • [...] De ce nu are România o strategie națională de valorificare a propriilor resurse naturale [...]
  28/09/2016 07:51 - facebook
 • Cât costă o conștință? Parcurg știrile din presă și, uneori, am impresia că trăiesc într-o lume absurdă sau de-a dreptul SF! O super-știre spune că Uniunea Europeană va alimenta carduri pentru refungiații din Siria care se află în Turcia. Sumele se încadrează în ajutorul de trei miliarde de euro promis de Bruxelles (adică de doamna Merkel) în acordul încheiat în martie cu președintele Erdogan. Nici nu știu ce să cred!?! Inițial, mi-am închipuit că acordul UE-Turcia va însemna o investiție prin care, pe de-o parte, să fie consolidată infrastructura prin care statul turc primește și adăpostește refugiații și, pe de altă parte, o investiție prin care refugiații să fie motivați să se întoarcă în țara lor, la sfârșitul războiului, pentru a o reconstrui. Ceea ce citesc în jurnalele de știri seamănă, însă, mai mult cu un bacșiș dat refugiaților pentru a nu porni spre Europa! Sunt un oponent categoric al primirii, și mai ales al redistribuirii, refugiaților în Europa. Dar ideea de a le da bani, individual, ca să nu vină în Europa mi se pare deopotrivă cinică și imorală. Nu putem să ne cumpărm, în acest fel, liniștea conștiinței. Dacă avem responsabilitate politică, atunci noi, ca europeni, trebuie să reparăm ceea ce au făcut intervențiile militare europene și americane în Irak, Siria sau Libia: să ajutăm la reconstrucția acestor țări măcar la nivelul la care erau înainte de război. Locul irakienilor, sirienilor sau libienilor este în țările lor. Dar noi, europenii, purtăm o mare responsabilitate pentru războaiele care s-au declanșat acolo. Dacă vrem să ajutăm cu adevărat, trebuie să ajutăm națiunile și statele respective, nu să cumpărăm conștiințele indivizilor.
  27/09/2016 08:01 - facebook
 • Eșec uriaș la Bratislava Cel mai important eveniment politic la nivel european, după Brexit, trebuia să fie Consiliul extraordinar de la Bratislava. Din păcate, acesta a fost un eșec uriaș! Să fie clar pentru toată lumea: la nivelul PE, dar și la nivelul guvernelor statelor membre, există două orientări mari. Una este cea a adepților creșterii integrării – cei care vor „mai multă Europă”. Cealaltă este a euroscepticilor – cei care vor deplasarea deciziei spre statele naționale și spre cetățeni. Aceștia din urmă, printre care mă număr și eu, au cerut, mai ales după Brexit, un plan imediat și radical de reforme. Problema UE, la Bratislava nu e doar aceea că nu s-a vorbit deloc despre reforme, că euroscepticii și reformiștii au fost blocați. Problema uriașă este că nici măcar adepții integrării nu au oferit nimic: nici programe de reluare a creșterii economice, nici propuneri concrete de îmbunătățire a integrării. Pe scurt, eurocrații de la Bruxelles, coordonați de Germania, nu fac nimic, dar nu-i lasă nici pe alții să facă! Singurul lucru care a fost oferit la Bratislava a fost reluarea ideii armatei europene și solicitarea adresată statelor de a crește cheltuielile militare. Eu, personal, consider că această inițiativă slăbește NATO și creează probleme de securitate în plus. Cred că interesul României e să-și consolideze poziția și participarea în cadrul NATO și a parteneriatului cu SUA. Aventura asta cu armata europeană mi se pare o risipire de resurse și o dublare inutilă a unor structuri care vor ajunge să se împiedice reciproc. Sunt, cu deosebire, dezamăgit de poziția președintelui Johannis. Am fost unul dintre politicienii care l-au susținut pe președinte, considerând că, venit dintr-o zonă mai curată a politicii, va fi un apărător al intereselor României mai presus de interesele de partid. Dar președintele a eșuat într-o poziție călduță în care, practic, nu exprimă nimic din problemele și preocupările României. Interesele României, în acest moment, sunt în direcția reformării UE, către o apropiere de țările grupului de la Visegrád.
  26/09/2016 02:53 - facebook

Contacts

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  06G358
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Winston Churchill
  M02037
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Postal address

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 06G358
  1047 Brussels