Claudia ȚAPARDEL
 • Claudia
  ȚAPARDEL
 • Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament
 • Member
 • Romania Partidul Social Democrat
 • Date of birth: 16 December 1983, București

Member

 • TRAN Committee on Transport and Tourism
 • AFCO Committee on Constitutional Affairs
 • DSAS Delegation for relations with the countries of South Asia

Substitute

 • BUDG Committee on Budgets
 • D-MX Delegation to the EU-Mexico Joint Parliamentary Committee
 • DLAT Delegation to the Euro-Latin American Parliamentary Assembly

Most recent activities

 • Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Navigatorului, zi dedicată celor care aleg o carieră în transportul maritim. Navigatorii reprezintă persoanele fără de care comerțul pe ape nu ar exista, având în vedere că o întreagă serie de produse de larg consum sunt comercializate dintr-o parte în alta a lumii prin munca pe care aceștia o depun. Prin această sărbătoare, Organizația Maritimă Internațională dorește să atragă atenția asupra faptului că domeniul transporturilor are nevoie de navigatori pregătiți la standarde înalte și care își desfășoară activitatea în condiții de maximă siguranță. #AtSeaForAll
  25/06/2016 09:43 - facebook
 • Astăzi cetățenii britanici au votat pentru Brexit, adică pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Este o decizie care ne întristează, dar pe care trebuie să o respectăm. Brexit va avea consecințe semnificative asupra Marii Britanii. În plan economic, vedem deja căderea monedei britanice și o volatilitate îngrijorătoare a piețelor financiare. La acestea se adaugă scindări sociale puternice în publicul votant din Marea Britanie, precum și reiterarea dorinței de independență din partea Scoției, țară care a votat masiv pentru a rămâne în UE. La nivel european, vor urma luni și poate chiar ani de negocieri între liderii celor două părți. Avem însă nevoie acum de o abordare echilibrată, constructivă și proporțională cu importanța UE şi cu statutul acesteia de cea mai puternică economie si cea mare piață de desfacere din lume. În ceea ce îi privește pe cei aproape 200.000 de românii care lucrează în Marea Britanie cu acte în regulă și care plătesc contribuțiile sociale aferente, este astfel important să ne asigurăm ca drepturile sociale ale acestora sunt respectate, indiferent de cum vor evolua relațiile între Bruxelles și noul guvern care se va forma la Londra. Europa se află acum la un moment de răscruce, când trebuie să reflecteze asupra viitorului său. Chiar dacă aparent euroscepticii și naționaliștii au câștigat în Marea Britanie, consider că trebuie să privim înainte și să demonstrăm că Europa este puternică prin unitatea dintre cele 27 de state membre. Construcția europeană merge mai departe.
  24/06/2016 12:18 - facebook
 • Ieri am avut ocazia să discut la Comisia Europeană cu doamna Comisar pentru Politică Regională Corina Crețu despre posibilitățile de îmbunătățire a infrastructurii de transport în Centrul și Estul Europei cât și despre promovarea și susținerea potențialului turistic din această regiune. Cu acest prilej, am reiterat nevoia de a avea o politică europeană integrată pentru dezvoltarea infrastructurii în toate țările Europene, dar și necesitatea mai multor investiții la nivel național pentru recuperarea decalajelor dintre Est și Vest. Acest lucru presupune o mai bună colaborare dintre autoritățile naționale și cela de la Bruxelles, precum și oferirea de sprijin tehnic. Nu în ultimul rând am explicat că turismul, ca sector care aduce o contribuție majoră PIB-ului european, trebuie să își găsească locul bine meritat în strategia de dezvoltare regională și să primească o finanțare proporțională cu beneficiile pe care le aduce.
  23/06/2016 17:59 - facebook
 • Am transmis astăzi un mesaj de susținere pentru dezvoltarea industriei turismului european și managementului integrat al calității în cadrul conferinței organizate la București de Autoritatea Națională pentru Turism în parteneriat cu Organizația Mondială a Turismului. Cu acest prilej, am reiterat faptul că România nu își va putea valorifica imensul potențial turistic fără o strategie națională și mi-am exprimat speranța că guvernul care se va forma în urma alegerilor din toamnă va avea în componența sa și un minister dedicat promovării turismului. Am subliniat de asemenea faptul că atât eu, cât și colegii mei din Intergrupul pentru Turism al Parlamentului European am dezvoltat acțiuni concrete de promovare a turismului european, cum ar fi proiecte pilot și evenimente menite să aducă împreună sectorul privat și instituțiile europene. Totodată, am pus presiune pe Comisia Europeană, pentru ca aceasta să vină cu un Plan de Acțiune care să răspundă necesităților atât la nivel local, cât și la nivelul UE. În acest sens, am salutat răspunsul Comisarului European Tibor Navracsics de a integra activități de promovare a turismului în cadrul Anului European pentru Patrimoniu Cultural.
  23/06/2016 11:54 - facebook
 • RT @CorinaCretuEU: W/ @ClaudiaTapardel. Improving connectivity&accessibility in Central and Eastern Europe, priority of #CohesionPolicy htt…
  22/06/2016 20:29 - twitter
 • Împreună cu eurodeputata portugheză Claudia Monteiro de Aguiar, am organizat astăzi în Parlamentul European un eveniment dedicat exclusiv turismului maritim și de coastă, prilej cu care am reiterat nevoia unei strategii europene pentru dezvoltarea turismului european. În prezența reprezentanților Comisiei Europene, dar și a diferitelor organizații regionale de turism din Europa, am subliniat prin intervenția mea că o dezvoltare durabilă și sustenabilă a sectorului are nevoie de participarea coordonată a instituțiilor europene, a autorităților locale, precum și a sectorului privat. Tot cu această ocazie, am avut-o ca invitată pe Roxana Almășan, directoarea Institului Techirghiol, care a prezentat avantajele turismului de wellness la Marea Neagră. Mesajul acesteia a fost că litoralul românesc, ca regiune simbol pentru turismul României, prezintă un potențial imens de dezvoltare turistică, putând să îmbine activitățile de recreație cu tratamentul balneologic.
  22/06/2016 18:05 - facebook

Contacts

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  10G218
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T08072
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Postal address

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 10G218
  1047 Brussels