Claudia ȚAPARDEL
 • Claudia
  ȚAPARDEL
 • Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament
 • Member
 • Romania Partidul Social Democrat
 • Date of birth: 16 December 1983, București

Member

 • TRAN Committee on Transport and Tourism
 • AFCO Committee on Constitutional Affairs
 • DSAS Delegation for relations with the countries of South Asia

Substitute

 • BUDG Committee on Budgets
 • D-MX Delegation to the EU-Mexico Joint Parliamentary Committee
 • DLAT Delegation to the Euro-Latin American Parliamentary Assembly

Most recent activities

Employment and social aspects for the Europe 2020 strategy

29-07-2016 E-006117/2016

The European Investment Advisory Hub (EIAH) and the EU Investment Project Portal (EIPP)

29-07-2016 E-006116/2016

Classification of serious infringements in road transport

14-07-2016 E-005820/2016
 • Ieri, la emisiunea Ştiri B1 cu Andreea Moraru, am dezbatut o temă foarte importantă - creşterea salariilor primarilor şi celor care lucrează în administrația publică locală. Eu consided că o astfel de măsură este absolut necesată pentru a avea o administrație publică şi un management public local cât mai eficient. Ca eurodeputat, dar și în calitate de fost Consilier General în cadrul Consiliului Municipiului București, cred cu tărie că există o legătură foarte strânsă între salariile din administrația publică locală și deprofesionalizarea acestui sector. În absența unei remunerări care să reflecte gradul mare de responsabilitate al funcției publice nu ne putem aștepta la servicii de calitate și la un aparat administrativ eficient. Am reiterat, de asemenea, faptul că Asociația Municipiilor din România, condusă de colegul meu, primarul sectorului 3, Robert Negoita, și-a făcut un obiectiv clar din creșterea salariilor funcționarilor publici. Susțin pe deplin o abordare care pornește de la dezvoltarea capitalului uman, tocmai în ideea că funcționarii reprezintă primul contact pe care cetățenii îl au cu reprezentanții satului. Totodată, aș dori să văd că măsurile care vor fi luate pe viitor se vor referi și la diferența mult prea mare între salariile celor din administrația centrală și locală, pentru a da un semnal că angajații din domeniul public pornesc în carieră de pe poziții egale, indiferent de locul unde se află.
  28/08/2016 09:00 - facebook
 • Ieri, la emisiunea Ştiri B1 cu Andreea Moraru, am dezbatut o temă foarte importantă - creşterea salariilor primarilor şi a celor care lucreză în administrația publică. Eu consided că o astfel de măsură este absolut necesată pentru a avea o administrație publică şi un management public local cât mai eficient.
  28/08/2016 08:53 - facebook
 • Unul dintre cele mai deosebite trasee turistice ale României este cel al mănăstirilor din Bucovina și Nordul Moldovei. Îi mulțumesc frumos lui Marius Dinu pentru imaginile superbe trimise din timpul vacanței sale în Bucovina! În această regiune există peste 70 de mănăstiri, dintre care jumătate sunt foarte cunoscute și printre cele mai vizitate din România. Multe dintre aceste monumente de arhitectură din acest colț de țară au fost trecute de UNESCO în lista monumentelor de artă universală. Leagăn de veche civilizație, unde istoria se împletește cu legenda, Bucovina păstrează mărturii ale prezenței omului din cele mai îndepărtate vremuri. După cum spunea și marele istoric și critic literar Nicolae Iorga: „Pentru puține popoare se găsește un ținut relativ mic ca acesta în care să se cuprindă atâta frumusețe, atâta bogăție de astăzi și amintiri din trecut așa de îmbelșugate, de îndepărtate și sfinte.” Vă invit pe toți, încă o dată, să îmi trimiteți imaginile voastre, fie prin mesaj privat, fie postate la voi pe wall cu hashtag-ul #VacantainRomania!
  27/08/2016 09:00 - facebook
 • Sunt profund întristată să urmăresc consecințele devastatoare ale cutremurului care a avut loc ieri în centrul Italiei. Foarte multe persoane și-au pierdut viața, printre care și foarte mulți copii... Și mai multe persoane sunt rănite, iar numărul persoanelor blocate sub dărâmături este alarmant. În aceste momente dificile, gândurile mele sunt alături de victimele cutremurului și familiile acestora. Totodată, sunt preocupată de soarta cetățenilor noștri din zonă și care ar putea să fie afectați de cataclism. Trebuie să fim gata să ne mobilizăm imediat, să intervenim și să ajutăm. http://www.bbc.com/news/world-europe-37181933
  25/08/2016 12:13 - facebook

Contacts

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  10G218
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T08072
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Postal address

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 10G218
  1047 Brussels