Siegfried MUREŞAN
 • Siegfried
  MUREŞAN
 • Group of the European People's Party (Christian Democrats)
 • Member
 • Romania Partidul Mișcarea Populară
 • Date of birth: 20 September 1981, Hunedoara

Member

 • BUDG Committee on Budgets
 • D-MD Delegation to the EU-Moldova Parliamentary Association Committee
 • DEPA Delegation to the Euronest Parliamentary Assembly

Substitute

 • ECON Committee on Economic and Monetary Affairs
 • EMIS Committee of Inquiry into Emission Measurements in the Automotive Sector
 • D-IN Delegation for relations with India

Most recent activities

 • România va rata ținta de deficit bugetar de 3% atât în acest an, cât și în 2018, arată comisarul european pentru afaceri economice și financiare, Pierre Moscovici, care întărește previziunile Comisiei Europene prezentate în Raportul de țară, și spune că așteaptă de la Guvern „anunțuri credibile” privind măsurile necesare pentru a asigura încadrarea în Pactul de stabilitate și creștere. Ce înseamnă asta? Înseamnă că Guvernul PSD-ALDE, prin măsurile iresponsabile și nesustenabile luate și anunțate, expune România la riscul de a fi sancționată pentru că nu respectă angajamentele europene pe care și le-a asumat, dar și că va crește totodată îndatorarea viitoarelor generații. Ce trebuie să facă Guvernul? Să retragă cel puțin o parte din măsurile populiste propuse și să reducă din cheltuielile excesive, altfel, pe lângă riscul de a fi sancționați de Uniunea Europeană, va fi nevoit să taie fonduri de la domenii importante precum infrastructura, educația sau sănătatea. Am mai spus, acest Guvern și-a pierdut iremediabil credibilitatea în fața partenerilor europeni, iar Comisia Europeană este cu ochii pe el și sancțiunile nu vor întârzia să apară dacă acțiunile sale sunt în continuare iresponsabile. România nu trebuie să mai fie expusă unui risc precum cel din 2008, când prim-ministrul Tăriceanu a lăsat țara cu un deficit de 5,4%, deși aveam o creștere economică de 8,5%, și am resimțit din plin criza economică tocmai din cauza cheltuielilor nesăbuite.
  24/02/2017 13:30 - facebook
 • Așa se traduc acțiunile Guvernului PSD-ALDE de până acum: încrederea analiștilor în economie continuă să scadă, potrivit CFA România, asociația profesioniștilor în investiții din România. Mai puțină încredere în economie înseamnă mai puține investiții și mai puține locuri de muncă pentru oameni:
  24/02/2017 11:31 - facebook
 • Comisia Europeană ne-o spune verde-n față: Guvernul pune în pericol progresele realizate de România în ultimii ani și potențialul de creștere economică al țării Progresele realizate de România în lupta împotriva corupției, precum și celelalte reforme structurale sunt puse în pericol de acțiunile actualului Guvern, se arată cât se poate de clar în Raportul de țară pentru România publicat de Comisia Europeană. Documentul specifică, negru pe alb, că „în timp ce unele dintre aceste reforme structurale sunt în pericol de a fi anulate, altele au stagnat și ireversibilitatea progreselor realizate în lupta împotriva corupției a fost recent pusă în pericol”. Comisia Europeană ne explică și mai clar că aceste acțiuni în direcția opusă reformelor din ultimii ani vor afecta investițiile și potențialul de creștere economică al României. „Dacă nu se impulsionează agenda de reforme structurale a României, competitivitatea bazată pe alte elemente decât prețurile și potențialul de creștere economică vor fi drastic limitate”, aflăm din documentul Comisiei. Acum înțelegem și mai bine de ce președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a refuzat să susțină o conferință de presă comună cu prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, după întâlnirea celor doi de săptămâna trecută la Bruxelles. Guvernul Dragnea-Grindeanu și-a pierdut iremediabil credibilitatea în fața partenerilor europeni, prin acțiunile iresponsabile împotriva statului de drept și a stabilității economice, acțiuni cu care vrea să ne întoarcă în vremurile dinainte de aderarea la Uniunea Europeană.
  24/02/2017 08:00 - facebook
 • #Romania: ruling socialists proceed to cabinet reshuffle. Fact is: new ministers no better than old ones, no change in course expected.
  23/02/2017 11:11 - twitter
 • Republica Moldova nu are nevoie de reformă electorală. Are nevoie de: 1. reformă teritorial-administrativă; 2. transparență în finanțarea partidelor politice; 3. reformarea Codului audiovizualului; 4. facilitarea votării pentru cetățenii din diaspora.
  22/02/2017 18:10 - facebook
 • Igor Dodon trebuie să știe că, în ziua în care semnează un acord cu Uniunea Eurasiatică, Republica Moldova se întoarce în anii '90.
  21/02/2017 18:00 - facebook

Contacts

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  07F158
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T11010
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Postal address

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 07F158
  1047 Brussels