József NAGY
 • József
  NAGY
 • Group of the European People's Party (Christian Democrats)
 • Member
 • Slovakia MOST - HÍD
 • Date of birth: 11 March 1968, Dunajská Streda

Member

 • LIBE Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs
 • DKOR Delegation for relations with the Korean Peninsula

Substitute

 • ENVI Committee on the Environment, Public Health and Food Safety
 • PETI Committee on Petitions
 • D-TR Delegation to the EU-Turkey Joint Parliamentary Committee

Most recent activities

 • HÁT EZ SIKERÜLT :-( 51,9 : 48,1
  24/06/2016 09:20 - facebook
 • Tegnap Izrael elnöke Reuven Rivlin ma pedig "partnere" Mahmoud Abbas palesztin elnök szólalt fel az Európai Parlamentben. Mindketten a békéről beszéltek, de nem lesz ebből egyhamar összeborulás, hiába az EU erőfeszítése. :-( Izrael jogosan aggódik a biztonságáért és bizalmatlan a Palesztin önkormányzattal szemben, ahonnan a terrorszervezetek zavartalanul támadják az izraeli területeket. Abbas történelmi alapon követeli maguknak a Szent Földet, az 50 éve megegyezett határokat szeretné felállítani, Gázát, Jeruzsálemet és kártalanítást követelt és ebben kért segítséget. A zsidók viszont erről hallani sem akarnak, hivatkozva a működő közigazgatásra. Egyenlőre csak közös gazdasági, környezetvédelmi és ivóvízügyi együttműködésről hajlandóak győzködni a választóikat. Ez a látszólag racionális megközelítés lehet nem túl őszinte, de akkor is jobb alapja lehetne a kölcsönös bizalomépítésnek, mint az arab elnök rétorikája, aki egy nappal erre vallásháborút emleget az EP elött, ha nem teljesítik a követeléseiket. Szomorú, hogy mindkét oldalon a radikálisok diktálják a politikát.
  23/06/2016 12:25 - facebook
 • Ma nagy napja van az Európai Uniónak és még nagyobb Nagy-Britanniának. Én arra fogadtam, hogy győz a józan ész és maradnak. :-) Így vagy úgy, változások lesznek Brüsszelben is, de reméljük nem lesz Szexit, Hexit. :-) Ha a britek kilépnek, megerősödik Németorzság eddig is markáns dominanciája, ami a déli nagy tagországoknak nem tetszik. Én támogatom, hogy az angol javaslat szerint nagyobb teret kapjanak az EU döntéshozásban a nemzeti parlamentek. De ha az államfők és szaktárcák Európa Tanácsát szeretnék helyettesíteni, abból olyan kakofónia - hangzavar kerekedik, hogy Ámen és nekiállhatunk határokat építeni és KORONÁT nyomtatni. Miért? Mert a 28 tagország hazai napi politikai hangulatának a befolyása alatt, (mindig valahol valamilyen választási kampány zajlik) lehetetlen lenne az egész EU közösség számára kedvező, racionális és nem csak populáris döntések elfogadása többségi szavazás nélkül. Az pedig megengedhetetlen, hogy a kis országokat emiatt leszavazhassák. Erre kell nekünk odafigyelni, ha nem lesz BREXIT.
  23/06/2016 10:38 - facebook
 • INTERNETES VÁLASZTÁSOKAT! :-) A fiatalok társadalmi szerepvállalásának AKADÁLYAIRÓL beszélhettem tegnap az EU-s Alapjogi Fórumon Bécsben: “Azt mondják, éredekel a közügy, de nincs idő, sokat utazom, nincs megfizetve vagy hogy nem értek hozzá. A háttérben meg ott a félelem a szerepléstől, a hit hiánya, hogy van-e értelme de a KÉNYELEM is! A bátortalanságot és a tehetetlenség érzését nehéz intézményileg orvosolni, pláne olyan hangulatban, hogy mindenki csak nyerészkedésből megy oda, mond és csinál valamit. Jó tréning erre a Facebook, tessék kihasználni. :-) De a látszólagos KÖZÖNY legkönnyebben HÁRÍTHATÓ akadálya a KÉNYELEM, amiben az interneté és a szociális hálóké a jövő! Egyszerűsíti az elérést, a hozzáférést, közösségeknek ad otthont és hitelesebb identifikációt nyújt, mint egy elnyűtt “obcsánszky preukaz” alapiskolás fotóval. Az INTERNETES VÁLASZTÁSOK és SZAVAZÁSOK bevezetésével nem csak a "lusta" fiatalokat hoznánk "kényelmes" döntéshelyzetbe, hiszen ma már minden korosztály itt van a neten és nem csak beszólhat de bele is szólhatna a közügyekbe az otthonából vagy akár külföldröl. Ez nem utópia, hanem sikerrel működik sok EU-s országban, nem csak "hát persze-nyugaton", de pl. a balti államokban már 10 éve. És nem állította fejre a demokráciát, nem győztek emiatt sehol a szélsőségesek. Sőt fordítva, éppen a fegyelmezett, szervezett választócsoportok befolyását csökkentené az eddig hallgató többség javára." Az európai alap és polgárjogi uniós 3 napos csúcskonferencián a részvételi demokráciáról, a fiatalok társadalmi szerepvállalásának az akadályairól kértek fel tegnap beszélni. Ma Lucia Žitňanská szerepel a gyermekjogokkal kapcsolatban.
  22/06/2016 10:41 - facebook

Contacts

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  06F266
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T09014
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Postal address

 • European Parliament
  Rue wiertz
  Altiero Spinelli 06F266
  1047 Brussels