Renate WEBER
 • Renate
  WEBER
 • Group of the Alliance of Liberals and Democrats for Europe
 • Member
 • Romania Independent
 • Date of birth: 3 August 1955, Botoşani

Vice-Chair

 • D-CL Delegation to the EU-Chile Joint Parliamentary Committee

Member

 • EMPL Committee on Employment and Social Affairs
 • DLAT Delegation to the Euro-Latin American Parliamentary Assembly

Substitute

 • DROI Subcommittee on Human Rights
 • D-IL Delegation for relations with Israel
 • D-US Delegation for relations with the United States

Most recent activities

OPINION with recommendations to the Commission on Civil Law Rules on Robotics

EMPL
23-11-2016 EMPL_AD(2016)584250

Establishing a Skills Guarantee (debate)

22-11-2016 P8_CRE-PROV(2016)11-22(17)

OPINION on implementation report on Erasmus +

EMPL
17-11-2016 EMPL_AD(2016)589123
 • Peste doua zile vor debuta procedurile pentru alegerea noului presedinte al Parlamentului European. Nu mai putin de 8 candidati, printre care si 3 doamne, se vor bate pentru locul lui Martin Schulz, aflat la finalul celui de-al doilea mandat. Alegerile din acest an vin dupa cele mai teribile obstacole pentru destinul Uniunii, care au lasat rani adanci, departe de a se fi cicatrizat. Intai criza elena, mai apoi Brexit-ul, cu ale sale consecinte care se vor developa, in continuare, sub ochii nostri, criza refugiatilor, ciclurile electorale din mai multe state europene, intr-un climat puternic influentat de discursuri nationaliste si multe altele. Asadar, o decizie grea si care va trebui cantarita, la modul cel mai serios, de membrii Parlamentului European. Daca pana acum presedintia se decidea in spatele usilor inchise, in negocierile dintre marile grupuri politice, deznodamantul acestor alegeri reprezinta o necunoscuta pentru toata lumea. Pentru mine, cel putin la inceputul acestui proces, lucrurile sunt ceva mai clare. Il voi vota pe Guy Verhosftadt. Nu doar pentru ca e presedintele grupului meu politic din PE (ALDE), ci pentru ca este cel care stie ce trebuie facut pentru ca UE sa-si revina si sa mearga mai departe. Alaturi de el, nu pot sa nu remarc prezenta a nu mai putin de 4 italieni pe lista! Antonia Tajani, din partea Popularilor, Gianni Pittela, din partea Socialistilor, Eleonora Forenza, din partea Grupului Confederal Al Stangii si Piernicola Pedicini, din partea Europei Libertatii si Democratiei Directe. Lista este completata, in mod ironic, de o britanica, Jean Lambert, din partea Verzilor. Foarte buna, dar cu sanse minime. Conservatorii si reformistii vor fi reprezentati de Helga Stevens. In ultimul moment, pe lista candidatilor, a aparut si numele lui Laurentiu Rebega, catapultat de grupul lui Marine Le Pen. O candidatura fara nicio sansa, catalogata de multi drept "o gluma proasta". Sper, ca alaturi de colegii mei, sa avem intelepciunea de a alege un presedinte care sa aiba viziunea, determinarea si agilitatea politica de a combate euroscepticismul, in plina ascensiune, si de a infrunta nenumaratele provocari.
  15/01/2017 13:54 - facebook
 • Ca Rusia a abdicat de mult de la valori fara de care noi nu am mai putea trai este deja axiomatic, dar ultima stire care vine din taratul lui Putin este de neconceput si arunca familia rusa intr-un patriarhat neguros. Am primit cu stupoare, ca noi toti de altfel, vestea ca un proiect de lege care decriminalizeaza violenta în familie a trecut de Duma de Stat. Culmea, proiectul a fost votat aproape in unanimitate, cu o singura abtinere. Bataia este practic la un pas sa fie scoasa din Codul Penal si devine o oarecare infractiune. Unda de soc a fost cu atat mai mare cu cat a fost provocata la initiativa unei doamne. Parlamentarul Yelena Mizulina si-a argumentat pozitia prin prisma unor asa-zise premise socio-culturale, potrivit carora relațiile părinte-copil sunt construite pe autoritatea puterii părinților si ca aceasta traditie nu trebui franta. Trist este ca reactiile, parerile, oprobiul occidental, toate rasuna a neputinta. Si mai triste sunt cifrele care ascund adevarate drame. 40% din toate crimele violente sunt comise în cadrul familiei. Zilnic sunt bătute în Rusia 36.000 de femei, iar anual 26.000 de copii au aceeasi soarta. foto © #thewallstreetjournal
  13/01/2017 13:52 - facebook
 • Unul dintre cele mai arzatoare subiecte de pe agenda Parlamentului European, cu efecte serioase asupra evolutiei UE, este Revizuirea Directivei privind lucratorii detasati, care pe noi ne vizeaza in mod brutal. Pe scurt, scopul acestor noi reglementari (impuse de statele dezvoltate din vest, in special de Franta si Germania) este acela de a ridica noi bariere in fata competitorilor,si asa firavi, din est. Sub sintagma de #dumpingsocial si in spatele invocarii demnitatii lucratorilor detasati, se ascund, in fapt, masuri menite sa scoata de pe piata competitorii firmelor occidentale, incuranjand astfel masuri protectionste, in total dezacord cu spiritul care a stat la baza conceptului de Uniune. Romania, alaturi de alte 10 tari, s-a opus acestor modificari, Comisia primind un asa numit cartonas galben. Firesc ar fi fost ca propunerea sa fie retreasa sau macar revizuita. Din pacate, dna. comisar Thyssen a decis sa mearga mai departe si a trimis-o Parlamentului European, iar in Franta si Germania ea a devenit o tema majora de campanie electorala cu mare priza la public. Am fost invitata de France 24 sa particip la doua dezbateri publice alaturi de eurodeputatul Elisabeth Morin-Chartier (Franta-PPE), de dna. Constance le Grip, (Franta- PPE) si dl. Alfred Sant( Malta- S&D)
  12/01/2017 10:46 - facebook

Contacts

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  08H149
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Winston Churchill
  M02109
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Postal address

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 08H149
  1047 Bruxelles