• Neoklis   SYLIKIOTIS  

Neoklis SYLIKIOTIS : Explications de vote écrites - 8ème législature 

Les députés peuvent expliquer par écrit leur vote en plénière. Article 194 du règlement intérieur.

Gouvernance de l'union de l'énergie (A8-0402/2017 - Michèle Rivasi, Jakop Dalunde) EL  
 

Οι στόχοι που τίθενται στην έκθεση και οι προτάσεις που προωθούνται δεν ανταποκρίνονται στην ανάγκη που υπάρχει για δραστικά μέτρα ώστε να προστατευτεί πραγματικά το περιβάλλον και να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά οι κλιματικές αλλαγές.
Παρόλο που το τελικό κείμενο είναι ελαφρώς βελτιωμένο σε σχέση με την αρχική πρόταση που κατέθεσε η Κομισιόν, στα κύρια θέματα που τίθενται υπάρχει, ωστόσο, σημαντική υποχώρηση από το φιλόδοξο κείμενο που είχε αρχικά υιοθετήσει το Ευρωκοινοβούλιο. Για παράδειγμα, τίθεται στόχος για αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 32% μέχρι το 2030, ενώ η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ζητούσε 35%. Επίσης, απουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ώστε να καταπολεμηθεί η ενεργειακή φτώχεια και να στηριχτούν έμπρακτα οι ευάλωτες ομάδες.
Ο πλανήτης μας, μέσω των ακραίων καιρικών φαινομένων, μας στέλνει σήμα κινδύνου και γι’ αυτό πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά, θέτοντας τις ανάγκες των ανθρώπων πάνω από τα συμφέροντα των πολυεθνικών που καταχρώνται καθημερινά τους φυσικούς πόρους καταστρέφοντας το περιβάλλον. Δεν αρκεί να θέτουμε δεσμευτικούς στόχους εάν δεν τεθούν και φιλόδοξοι εθνικοί δεσμευτικοί στόχοι, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες του κάθε κράτους, ώστε να στηρίξουμε την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον αγώνα μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό τηρήσαμε αποχή.

La situation en Hongrie (A8-0250/2018 - Judith Sargentini) EL  
 

Η κυβέρνηση Όρμπαν, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αποτελεί τρανή απόδειξη για το τι σημαίνει στην πράξη νεοφιλελευθερισμός, αντεργατική πολιτική και κοινωνική αναλγησία απέναντι στους ευάλωτους, ακόμα και στους αστέγους. Η οικονομική της πολιτική εξυπηρετεί πλήρως την ελίτ και στρέφεται εις βάρος του ουγγρικού λαού. Απαγόρευση των απεργιών· διαφθορά· αυταρχισμός και υπερσυγκέντρωση εξουσιών· ρατσισμός και ξενοφοβία· όλα αυτά, μαζί με τον αντικομμουνισμό της ουγγρικής Κυβέρνησης, συνθέτουν την πραγματικότητα που εξοντώνει τον ουγγρικό λαό. Η πολιτική Όρμπαν όχι μόνο δεν συνιστά «αντισυστημική εναλλακτική» στα αδιέξοδα που συσσωρεύει η κυρίαρχη πολιτική στην ΕΕ, αλλά αποτελεί μια από τις πιο αντιλαϊκές, αντιδραστικές και οπισθοδρομικές εκδοχές αυτού του συστήματος και αυτών των πολιτικών. Για τους λόγους αυτούς υπερψηφίσαμε την πρόταση για την ενεργοποίηση του Άρθρου 7, στέλνοντας σαφές και ηχηρό μήνυμα στην ουγγρική κυβέρνηση αλλά και στους υπόλοιπους ακροδεξιούς ομοϊδεάτες της σε όλη την Ευρώπη πως οι πολιτικές τους δεν θα γίνουν ανεχτές. Κρίσιμο ζήτημα παραμένει το γεγονός πως οι ευαισθησίες της ΕΕ σε τέτοια θέματα είναι επιλεκτικές. Ωστόσο η Αριστερά, μακριά από λογικές δύο μέτρων και δύο σταθμών, θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στην ιδεολογία, τα συμφέροντα και τις πολιτικές που πρεσβεύει ο «κάθε Όρμπαν» στην Ευρώπη, με όποιο περιτύλιγμα κι αν αυτές προωθούνται.

État d'avancement du pacte mondial des Nations unies pour des migrations sûres, ordonnées et régulières et du pacte mondial des Nations unies sur les réfugiés (B8-0184/2018) EL  
 

Υπερψήφισα, όχι επειδή το ψήφισμα είναι ολοκληρωμένο αλλά επειδή πρέπει να σταλεί ισχυρό μήνυμα ενάντια στις φωνές της ακροδεξιάς, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, προεξάρχοντος του Προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος απέσυρε τη χώρα του από τις διαπραγματεύσεις για τα Σύμφωνα για τη Μετανάστευση αλλά και των ομοϊδεατών του σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Ο ρατσισμός δεν μπορεί ποτέ να είναι η απάντηση. Η απάντηση είναι το βασικό μήνυμα που στέλνει αυτό το ψήφισμα για την ανάγκη μιας μεταναστευτικής πολιτικής που να έχει στο επίκεντρο τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ωστόσο, για να μπορεί η ΕΕ να συμβάλει σε μια πραγματικά ανθρωποκεντρική παγκόσμια πολιτική μετανάστευσης, θα πρέπει πρώτα η ίδια να εγκαταλείψει την σημερινή αντιμεταναστευτική πολιτική της, τη στρατηγική της «Ευρώπης-Φρούριο», την καταστολή των προσφυγικών ροών με στρατιωτικές επιχειρήσεις και θαλάσσιες περιπολίες, τις συμφωνίες με αυταρχικά γειτονικά κράτη για να καθίστανται οι συνοριοφύλακες της Ευρώπης κέρβεροι. Δυστυχώς αυτά δεν αναφέρονται στο ψήφισμα. Τασσόμαστε ενάντια στους πολέμους, τις επεμβάσεις και τις νεοαποικιοκρατικές οικονομικές πολιτικές των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που δυστυχώς στηρίζει η ΕΕ. Είναι αυτές οι πολιτικές που δημιουργούν τους πρόσφυγες και εξαθλιωμένους φτωχούς που αναγκάζονται να ξεριζωθούν για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.

Améliorer la soutenabilité de la dette des pays en développement (A8-0129/2018 - Charles Goerens) EL  
 

Η έκθεση προτείνει μέτρα για να διασφαλιστεί ότι τα δάνεια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες τυγχάνουν διαχείρισης με μεγαλύτερη διαφάνεια και εξυπηρετούν την κοινωνική και οικονομική πρόοδο και αυτό είναι κάτι που στηρίζουμε. Διατηρούμε επιφυλάξεις όμως ως προς τις κοινές βάσεις για το φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Rapport annuel sur la mise en œuvre de la politique étrangère et de sécurité commune (A8-0350/2017 - David McAllister) EL  
 

Η έκθεση βασίζεται στην πολιτική της αύξησης και ανάπτυξης του στρατιωτικού μέρους της κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας και υπογραμμίζει την ανάγκη για 2% ΑΕΠ σε στρατιωτικές δαπάνες, όπως εξάλλου είναι και η θέση του ΝΑΤΟ. Η θέση μας ενάντια στην στρατιωτικοποίηση της ΕΕ είναι ξεκάθαρη. Για αυτό το λόγο καταψηφίσαμε και την έκθεση.

Prolongation de la durée d'existence du Fonds européen pour les investissements stratégiques (A8-0198/2017 - Udo Bullmann, José Manuel Fernandes) EL  
 

Είναι πλέον αποδεδειγμένο πως με το πακέτο Γιούνκερ οι επενδύσεις που επιδιώκονται εξαρτώνται κυρίως από τα μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία προφανώς ενδιαφέρονται μόνο για την δική τους κερδοφορία. Αυτός είναι και ο λόγος που επενδύουν κυρίως στα κράτη μέλη με δυνατές οικονομίες, και όχι σε εκείνα που χρειάζονται στήριξη για επανεκκίνηση της οικονομίας τους. Το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) διευρύνει τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες και εδραιώνει τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών μονοπωλίων. Δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των λαών της ΕΕ, οι οποίοι φτωχοποιούνται μέσα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Το γεγονός ότι στην έκθεση αναγράφεται πως «τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του ταμείου δεν μπορούν να αξιολογηθούν επαρκώς», δικαιώνει τη διακηρυγμένη κριτική της Ομάδας της GUE/NGL προς το πακέτο Γιούνκερ. Επαναλαμβάνουμε πως για να υπάρξει κοινωνική ανάπτυξη, το επενδυτικό πακέτο πρέπει να στηριχτεί σε δημόσιες μακροχρόνιες επενδύσεις στην πραγματική οικονομία, οι οποίες θα διασφαλίσουν τη δημιουργία μόνιμων αξιοπρεπών θέσεων εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Για τους πιο πάνω λόγους καταψηφίσαμε την επέκτασή του.

Vers une stratégie pour le commerce numérique (A8-0384/2017 - Marietje Schaake) EL  
 

Στόχος της έκθεσης είναι να αρθούν τα κανονιστικά εμπόδια και οι φραγμοί που υπάρχουν στη δράση των πολυεθνικών στο ηλεκτρονικό εμπόριο με σκοπό να επενδύουν και να δρουν με μεγαλύτερο κέρδος εντός αλλά και εκτός της ΕΕ. Η ψηφιακή ατζέντα δε, η οποία σύμφωνα με την έκθεση πρέπει να προωθηθεί στις πολιτικές της ΕΕ, αποτελεί απάντηση στους στόχους των μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και μονοπωλίων για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, για μαζικές εξοικονομήσεις στην κλίμακα της παραγωγής, και εν τέλει για αύξηση των επιχειρηματικών τους κερδών. Οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν μέσω της ψηφιακής ενιαίας αγοράς με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς και την άρση των κρατικών ρυθμίσεων. Ιδιαίτερα αρνητική όμως είναι και η πρόταση της έκθεσης να επαναρχίσουν επειγόντως οι διαπραγματεύσεις για την συμφωνία ελευθέρου εμπορίου TiSA, που αποτελεί μορφή προστατευτισμού και στήριξης των συμφερόντων των πολυεθνικών.
Υποστηρίζουμε την τεχνολογική ανάπτυξη, αλλά όχι υπό αυτές τις συνθήκες. Πρωταρχικός στόχος της ψηφιακής αγοράς και του ψηφιακού εμπορίου θα έπρεπε να ήταν η χρήση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των καταναλωτών αλλά και των εργαζομένων. Γι’ αυτό καταψηφίσαμε την έκθεση.

Établissement des critères et mécanismes de détermination de l’État membre responsable de l’examen d’une demande de protection internationale introduite dans l’un des États membres par un ressortissant de pays tiers ou un apatride (refonte) (A8-0345/2017 - Cecilia Wikström) EL  
 

Για να σταματήσει το έγκλημα εις βάρος των προσφύγων πρέπει να αντιταχθούμε στον απάνθρωπο χαρακτήρα της Ευρώπης-φρουρίου. Να καταργηθεί το «Δουβλίνο II», να δημιουργηθεί ένα κοινό, δίκαιο σύστημα ασύλου στηριγμένο στην έμπρακτη αλληλεγγύη και να δημιουργηθούν νόμιμοι και ασφαλείς οδοί, καθώς και ένα μόνιμο, δεσμευτικό και δίκαιο σύστημα μετεγκατάστασης των προσφύγων. Η πρόταση του Κοινοβουλίου εμπεριέχει αρκετά από αυτά που πρέπει να γίνουν και σίγουρα είναι κατά πολύ καλύτερη και ισοζυγισμένη από την πρόταση της Επιτροπής. Γι’ αυτό και υπερψηφίσαμε το κείμενο που ζητά να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση των κριτηρίων για την παροχή διεθνούς προστασίας.

Accord de partenariat sur les relations et la coopération UE-Nouvelle-Zélande (approbation) (A8-0327/2017 - Charles Tannock) EL  
 

Οι δύο εκθέσεις αφορούν τη συμφωνία εταιρικής σχέσης για τις σχέσεις και τη συνεργασία ΕΕ-Νέας Ζηλανδίας. Η πρώτη αφορά την έγκριση εκ μέρους του Κοινοβουλίου της σύναψης αυτής της συμφωνίας και η δεύτερη είναι ψήφισμα σχετικά με αυτό. Η διαχρονική μας στάση είναι ότι τέτοιες συμφωνίες οδηγούν σε συμφωνίες ελευθέρων συναλλαγών, όπως καταγράφεται ως στόχος και στο ψήφισμα, με όσα αρνητικά αυτές επιφέρουν στους λαούς. Ωστόσο, η στάση μας ανέκαθεν ήταν ότι δεν εναντιωνόμαστε σε τέτοιες συμφωνίες εφόσον αυτές αποτελούν την επιθυμία των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων των χωρών, σεβόμενοι την κυριαρχία τους και το δικαίωμά τους να συνάπτουν συμφωνίες τις οποίες θεωρούν προς όφελός τους.

Accord de partenariat sur les relations et la coopération UE-Nouvelle-Zélande (résolution) (A8-0333/2017 - Charles Tannock) EL  
 

Οι δύο εκθέσεις αφορούν τη συμφωνία εταιρικής σχέσης για τις σχέσεις και τη συνεργασία ΕΕ-Νέας Ζηλανδίας. Η πρώτη αφορά την έγκριση, εκ μέρους του Κοινοβουλίου, της σύναψης αυτής της συμφωνίας και η δεύτερη είναι ψήφισμα σχετικά με αυτό. Η διαχρονική μας στάση είναι ότι τέτοιες συμφωνίες οδηγούν σε συμφωνίες ελευθέρων συναλλαγών, όπως καταγράφεται ως στόχος και στο ψήφισμα, με όσα αρνητικά αυτές επιφέρουν στους λαούς. Ωστόσο, η στάση μας ανέκαθεν ήταν ότι δεν εναντιωνόμαστε σε τέτοιες συμφωνίες εφόσον αυτές αποτελούν την επιθυμία των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων των χωρών, σεβόμενοι την κυριαρχία τους και το δικαίωμά τους να συνάπτουν συμφωνίες τις οποίες θεωρούν προς όφελός τους.

Stratégie UE-Afrique: un coup d'accélérateur au développement (A8-0334/2017 - Maurice Ponga) EL  
 

Η έκθεση προωθεί τις ισχύουσες συμφωνίες οικονομικής εταιρικής σχέσης μεταξύ ΕΕ-Αφρικής, τις πολιτικές μετανάστευσης, τις εταιρικές σχέσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της ΕΕ στην Αφρική, με τις οποίες διαχρονικά διαφωνούμε. Ως εκ τούτου, καταψηφίσαμε την έκθεση.

Activités du médiateur européen en 2016 (A8-0328/2017 - Marlene Mizzi) EL  
 

Πρόκειται περί μιας προοδευτικής έκθεσης, αφού αναγνωρίζει τις τρέχουσες και πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ, όπως η ανεργία, οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, η μεταναστευτική κρίση και το Brexit, ενώ τονίζει παράλληλα την ανάγκη βελτίωσης του κοινωνικού διαλόγου. Σημειώνει τις διαπιστώσεις του Διαμεσολαβητή για περιπτώσεις κακοδιοίκησης όσον αφορά τον κώδικα συμπεριφοράς των Επιτρόπων. Τονίζει τη σημασία των υψηλών ηθικών και ηθικών προτύπων στο εσωτερικό της διοίκησης της ΕΕ και υποστηρίζει τις συστάσεις του Διαμεσολαβητή για περαιτέρω αναθεώρηση του κώδικα. Τέλος, υπογραμμίζει την ανάγκη παρακολούθησης της εφαρμογής των συστάσεων του Διαμεσολαβητή για τη διαφάνεια των τριμερών διαλόγων. Καλεί το Συμβούλιο και την Επιτροπή να δημοσιεύσουν σχετικές πληροφορίες σχετικά με τις αποφάσεις που λαμβάνονται στους τριμερείς διαλόγους. Ως εκ τούτου, υπερψηφίσαμε την έκθεση.

Examen de la mise en œuvre de la politique environnementale (B8-0590/2017) EL  
 

Το ψήφισμα επισημαίνει ότι η εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής της ΕΕ θα πρέπει να είναι ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να επιτευχθεί μεγαλύτερη συνοχή με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και να λειτουργήσει ως μηχανισμός έγκαιρης προειδοποίησης για τους αρμόδιους για τη λήψη αποφάσεων και, σε τελική ανάλυση, να βελτιώσει την εφαρμογή της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε διάφορα μέτρα που πρέπει να προωθηθούν ώστε η εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής να αποδώσει καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και σε προτάσεις για να βελτιωθεί η εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Για τους λόγους αυτούς υπερψηφίσαμε το ψήφισμα.

Lutte contre les inégalités comme moyen d'action pour stimuler la création d'emplois et la croissance (A8-0340/2017 - Javi López) EL  
 

Στα θετικά της έκθεσης εντάσσονται οι υποενότητές της που αφορούν τη «βελτίωση των εργασιακών και κοινωνικών συνθηκών», την «ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους και την κοινωνική προστασία», την «καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού» και την «ισότητα των φύλων». Επίσης, πολύ θετικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι προτάσεις για καθολική πρόσβαση στην υγεία, την παιδεία και τις κοινωνικές παροχές στη βάση των προτάσεων της ILO, οι προτάσεις για διαχείριση της φοροαποφυγής κάτω από τον ΟΗΕ, και η ανάγκη επενδύσεων σε κοινωνικούς τομείς. Τα αρνητικά της έκθεσης μπορούν να κωδικοποιηθούν στη σταθερή υποστήριξη της δημοσιονομικής πειθαρχίας και του ευρωπαϊκού εξαμήνου, όπως επίσης και στη στήριξη της κοινής νομισματικής πολιτικής. Υπερψηφίσαμε την έκθεση διότι περιέχει αρκετά θετικά στοιχεία για την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Défense contre les importations qui font l’objet d’un dumping ou qui font l’objet de subventions de la part de pays non membres de l’UE (A8-0236/2017 - Salvatore Cicu) EL  
 

Η αύξηση δασμών σε προϊόντα από τρίτες χώρες είναι ένα μέτρο που, προσωρινά, μπορεί εν μέρει να προστατεύσει τις βιομηχανίες της ΕΕ και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ωστόσο, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές είναι το βασικό πρόβλημα που οδηγεί στο κλείσιμο των βιομηχανιών και στην ανεργία των εργαζομένων. Με την επιβολή αυστηρότερων δασμών στα προϊόντα τα οποία προέρχονται από τρίτες χώρες που, όπως αναφέρεται, δεν στηρίζονται στους «κανόνες της αγοράς» αλλά προωθούν τις κρατικές επιδοτήσεις και τη συμμετοχή του κράτους στις επιχειρήσεις, αυτοί που επωφελούνται είναι οι μεγάλες πολυεθνικές και το κεφάλαιο (εντός και εκτός ΕΕ), που στηρίζεται πλήρως στους κανόνες αγοράς του καπιταλιστικού συστήματος.
Ωστόσο, το κείμενο περιλαμβάνει επίσης πολύ σημαντικές αναφορές, όπως είναι η ανάγκη οι χώρες εξαγωγής των προϊόντων να τηρούν τους κανόνες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, καθώς και τα περιβαλλοντικά πρότυπα. Για τους λόγους αυτούς τηρήσαμε αποχή.

L'état de droit à Malte (B8-0596/2017, B8-0597/2017) EL  
 

Η δολοφονία της δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia, στις 16 Οκτωβρίου, έφερε ξανά στην επικαιρότητα το τραύμα στο κράτος δικαίου της Μάλτας, το οποίο είναι διαχρονικό και έρχεται σε μία χρονική συγκυρία όπου οι κατηγορίες και οι αποκαλύψεις των εγγράφων του Παναμά για τον ρόλο της χώρας στο κύκλωμα της παγκόσμιας φοροδιαφυγής εντείνονται.
Ένα σημαντικό πρόβλημα που υπογραμμίζεται στο ψήφισμα είναι το βεβαρημένο ιστορικό της Μάλτας όσον αφορά την αντιμετώπιση πολλών σοβαρών καταγγελιών για διαφθορά και παραβίαση των υποχρεώσεων σε θέματα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εποπτείας των τραπεζών, καθώς η αστυνομία δεν διεξάγει τις απαραίτητες έρευνες και η Financial Intelligence Analysis Unit (FIAU) βρίσκεται υπό πολιτική πίεση. Ως εκ τούτου, υπερψηφίσαμε την έκθεση.

Négociations multilatérales en vue de la onzième conférence ministérielle de l’OMC (B8-0593/2017) EL  
 

Η εν λόγω έκθεση προωθεί διάφορες προτάσεις νεοφιλελεύθερων πολιτικών που πλήττουν τα συμφέροντα των λαών και εξυπηρετούν αποκλειστικά τις κυρίαρχες δυνάμεις της αγοράς. Γι’ αυτό καταψηφίσαμε την έκθεση.

Partenariat oriental: sommet de novembre 2017 (A8-0308/2017 - Laima Liucija Andrikienė, Knut Fleckenstein) EL  
 

Η έκθεση αφορά την ανατολική γειτονία της ΕΕ. Αφορά μια περιοχή που, δυστυχώς, λόγω των ανταγωνισμών έχει υποφέρει, και μαζί της υποφέρουν οι λαοί που κατοικούν εκεί. Η έκθεση δυστυχώς ενισχύει αυτές τις αντιπαραθέσεις, επιμένει στην περαιτέρω αντιπαράθεση με τη Ρωσία και προτείνονται πολιτικές στρατιωτικοποίησης της περιοχής και μακροικονομικής συνδρομής στις χώρες της περιοχής, με στόχο να έρθουν πιο κοντά στην ΕΕ. Αυτές οι πολιτικές είναι, δυστυχώς, επικίνδυνες και, σε τελική ανάλυση, οι μόνοι που δεν ωφελούνται είναι οι λαοί της ανατολικής γειτονίας. Γι’ αυτό καταψηφίσαμε την έκθεση.

Plan d'action pour le milieu naturel, la population et l'économie (B8-0589/2017) EL  
 

Το εκτενές σχέδιο δράσης αποσκοπεί στην ταχεία βελτίωση της πρακτικής εφαρμογής των οδηγιών για τη φύση και στην επιτάχυνση της προόδου για την επίτευξη του στόχου της ΕΕ για το 2020, δηλαδή την ανάσχεση και την αντιστροφή της απώλειας βιοποικιλότητας και υπηρεσιών οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένης της ανθεκτικότητας στην αλλαγή του κλίματος και του μετριασμού της. Για τους λόγους αυτούς υπερψηφίσαμε το ψήφισμα.

Mobilisation du Fonds européen d’ajustement à la mondialisation: demande EGF/2017/004 IT/Almaviva (A8-0346/2017 - Daniele Viotti) EL  
 

Όπως και στις πλείστες των περιπτώσεων ψηφοφοριών για το ταμείο προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, υπερψηφίσαμε την έκθεση. Η θέση μας όμως παραμένει σταθερή: ότι το ταμείο δεν απαντά στο πρόβλημα της μαζικής απόλυσης εργαζομένων και της ανεργίας. Γι’ αυτά η απάντηση βρίσκεται σε ολοκληρωμένες κρατικές πολιτικές με δημόσιες επενδύσεις για επαναβιομηχανοποίηση, ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους και δημιουργία αξιοπρεπών και ασφαλών θέσεων εργασίας.