Siegfried MUREŞAN
 • Siegfried
  MUREŞAN
 • Groupe du Parti populaire européen (Démocrates-Chrétiens)
 • Membre
 • Roumanie Partidul Mișcarea Populară
 • Date de naissance : 20 septembre 1981, Hunedoara

Vice-président

Membre

 • D-MD Délégation à la commission parlementaire d'association UE-Moldavie
 • DEPA Délégation à l'Assemblée parlementaire Euronest

Membre suppléant

 • ECON Commission des affaires économiques et monétaires
 • D-IN Délégation pour les relations avec l'Inde

Dernières activités

 • PSD - ALDE, guvernare cu mâinile în buzunarele românilor: datoria externă a României a crescut cu 1,3 miliarde de euro în primele 10 luni ale anului Politicienii PSD - ALDE lucrează de zor și pe toate planurile pentru a-și satisface propriile interese în dezavantajul și cu prețul sărăcirii românilor. În timp ce majoritatea parlamentară votează pe bandă rulantă legi prin care slăbesc justiția și care favorizează infractorii și suspecții de infracțiuni, colegii lor din Guvernul României iau măsuri care cresc povara de pe umerii românilor. Politicile fiscale falimentare ale PSD - ALDE de încurajare a consumului și tăierea investițiilor, coroborate și cu introducerea de noi taxe, precum supraacciza de 32 de bani la carburant, au dus la o creștere bruscă a inflației în 2017, aceasta ajungând la un nivel-record în ultimii 4 ani, de 3,2%. Mai grav este că această creștere a ratei inflației duce la o creștere și mai mare a ratei dobânzii la creditele ipotecare în lei ale românilor deoarece afectează direct dobânda la care se împrumută băncile românești între ele. Creșterea dobânzii de împrumut duce automat la creșterea indicelui ROBOR și am văzut că acest lucru s-a întâmplat deja încă de acum câteva luni, iar românii plătesc rate cu mult mai mari decât o făceau la începutul anului. S-au scumpit, totodată, și ratele în euro, din cauza devalorizării leului provocată în mare parte tot de politicile consumeriste ale PSD - ALDE. Cu toate acestea, tăierile de investiții și supraaccizele nu au fost suficiente pentru a acoperi cheltuielile nesăbuite ale actualului Guvern, de aceea, PSD și ALDE au trebuit să se împrumute, în numele românilor, astfel încât datoria externă a României a crescut, numai în primele 10 luni ale anului, cu 1,3 miliarde de euro. Vorbim de datorii făcute de actualul Guvern și pe care tot noi, românii de rând, vom trebui să le plătim în anii următori. În perioade de creștere economică, așa cum este cazul României astăzi, guvernele responsabile reduc deficitul și datoria publică pentru a avea economiile pregătite în fața viitoarelor crize economice. Guvernul PSD - ALDE face fix pe dos, într-o perioadă de creștere economică, se împrumută tot mai mult, ceea ce vulnerabilizează România în fața unei viitoare crize tot mai des invocată de marii economiști ai lumii. Nu trebuie să-i mai lăsăm să ne fure și să-și bată joc de munca noastră! Trebuie să apelăm la toate pârghiile democratice de care dispunem pentru a ne asigura că acest guvern și actuala majoritate parlamentară nu vor mai petrece și anul 2018 cu mâinile în buzunarele noastre!
  15/12/2017 09:05 - facebook
 • Analiștii bancari avertizează că, și în 2018, dobânzile vor crește și leul se va deprecia din cauza inflației crescute generată de politicile PSD - ALDE bazate pe creșterea consumului și reducerea investițiilor. În plus, băncile se așteaptă ca anul viitor Banca Națională a României (BNR) să majoreze rata dobânzii de referință pe fondul accelerării inflaţiei şi al acumulării de riscuri la adresa stabilității financiare pe termen mediu. Ce este de făcut? Guvernul PSD - ALDE trebuie să corecteze urgent politicile macroeconomice pentru a modera inflația, să reducă deficitul, să crească investițiile și să construiască un buget cu spațiu de ajustare, nu unul tensionat și subestimat. Doar așa economia României poate fi întărită și pregătită să reacționeze în fața unor eventuale șocuri.
  15/12/2017 07:56 - facebook
 • Am obținut mai mulți bani în Bugetul UE 2018 pentru agențiile Uniunii Europene care contribuie la creșterea siguranței cetățenilor europeni:
  14/12/2017 17:00 - facebook
 • #Romania: socialist-led Government weakens judiciary by rapidly changing anti corruption legislation. Now prosecutors should notify person suspected of corruption BEFORE they start an investigation. This is worrying. Should concern whole of #Europe. #RuleofLaw is at risk.
  14/12/2017 14:35 - twitter

Contacts

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  07F158
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T11010
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Adresse postale

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 07F158
  1047 Brussels