Cecilia WIKSTRÖM
 • Cecilia
  WIKSTRÖM
 • Groupe Alliance des démocrates et des libéraux pour l'Europe
 • Membre
 • Suède Liberalerna
 • Date de naissance : 17 octobre 1965, Svanstein

Présidente

 • CPCO Conférence des présidents des commissions
 • PETI Commission des pétitions

Membre

 • LIBE Commission des libertés civiles, de la justice et des affaires intérieures
 • DASE Délégation pour les relations avec les pays de l'Asie du Sud-Est et l'Association des nations de l'Asie du Sud-Est (ANASE)

Membre suppléante

 • D-IN Délégation pour les relations avec l'Inde

Dernières activités

 • I dag går den irländska befolkningen till valurnorna för att rösta om en liberaliserad abortlagstiftning. Med den nuvarande restriktiva lagstiftningen riskerar den som genomgår, och även den som hjälper en kvinna att genomgå, en abort upp till 14 års fängelse. Detta är ovärdigt ett demokratiskt EU-land och måste förändras. Den kamp som nu förs av unga irländare för kvinnors rättigheter är djupt inspirerande och ger mig hopp om en bättre framtid. Alltid kommer jag att stå bakom dem som kämpar för frihet och kvinnors rätt till sina egna kroppar. För tyvärr är striden för varje kvinnas rätt till självbestämnande ännu inte vunnen. I den kampen behövs vi alla. Vi som står upp för den fria aborträtten måste fortsätta ta strid för den, både i våra hemländer och runt om i världen. Det vilar ett ansvar på oss som lever i frihet att underlätta för alla de kvinnor som inte har samma rättigheter och stödja dem i deras kamp för rätten till fri abort i sina hemländer. Omröstningen ser ut att bli jämn, men jag hoppas innerligt att den irländska befolkningen idag väljer att stå upp för kvinnors rättigheter och frihet.
  25/05/2018 16:03 - facebook
 • Det har varit en händelsefull vecka. Jag har haft gruppmöten med den liberala gruppen i San Sebastián, deltagit i utfrågningen av Mark Zuckerberg och arrangerat en presskonferens om Dublinförordningen. Läs mer i veckans nyhetsbrev: https://www.ceciliawikstrom.eu/nyhetsbrev-105-facebook-maste-sakerstalla-att-eus-medborgares-integritet-respekteras/
  25/05/2018 09:57 - facebook
 • Stödet för EU har ökat! I Eurobarometer från april anser 67 procent av de tillfrågade att deras land har gynnats av sitt medlemskap. Det är det högsta värdet någonsin mätt sedan 1983. Nu ser fler och fler EU-medborgare mening med sitt lands medlemskap och för första gången någonsin anser en majoritet av de svarande att deras röster räknas i EU! Särskilt glädjande är att stödet i Sverige ökat så mycket. Nu anser 68 procent att de är positiva till EU. Detta motiverar mig ännu mer att fortsätta kämpa för en stark och sammansvetsad union. Jag arbetar för ett EU där alla får möjlighet att själva välja sin livsväg och där vi river murar och bygger broar. Vi ska inte bara acceptera att vi är olika utan också inse att det är just mångfalden och respekten för dessa olikheter som ger oss vår styrka! https://www.svt.se/nyheter/utrikes/okat-stod-for-eu-i-sverige-fler-svenskar-gillar-eu
  24/05/2018 16:01 - facebook
 • Godmorgon! Inleder torsdagen med en nordisk pressträff om Dublinförordningen. Förra året röstade Europaparlamentet med en bred majoritet igenom mitt förslag på reviderad Dublinförordning. Efter lång tids väntan så släpper strax också Ministerrådet sin förhandlingsposition och sedan inleds tuffa trepartsförhandlingar mellan Europaparlamentet, Ministerrådet och EU-kommissionen. Det är dags att vi får på plats ett hållbart och humant asylsystem!
  24/05/2018 08:56 - facebook
 • Vid gårdagens utfrågning av Mark Zuckerberg krävde jag att han intygar för de miljoner EU-medborgare som använder Facebook att företaget vidtar de åtgärder som krävs för att säkerställa användarnas rättigheter. Han lovade att Facebook ska göra mer för att för att följa EU:s nya dataskyddsregler som träder i kraft om några dagar. Intentionerna är goda men vi måste ligga på för att de ska bli verklighet! Läs min kommentar i Dagens industri.
  23/05/2018 11:21 - facebook
 • Igår deltog jag i utfrågningen av Mark Zuckerberg i Europaparlamentet. Skandalen som har kommit fram om Facebook och Cambridge Analytica har drabbat miljontals Facebookandvändare och är ett oerhört allvarligt brott mot alla medborgares rätt till integritet. Facebook och andra sociala medier måste ta ansvar för hur användares information används, missbruk av EU-medborgares personliga uppgifter får aldrig accepteras.
  23/05/2018 09:47 - facebook

Contacts

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  08G201
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Winston Churchill
  M02049
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Adresse postale

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 08G201
  1047 Brussels