Cecilia WIKSTRÖM
 • Cecilia
  WIKSTRÖM
 • Groupe Alliance des démocrates et des libéraux pour l'Europe
 • Membre
 • Suède Liberalerna
 • Date de naissance : 17 octobre 1965, Svanstein

Présidente

 • CPCO Conférence des présidents des commissions
 • PETI Commission des pétitions

Membre

 • LIBE Commission des libertés civiles, de la justice et des affaires intérieures
 • DASE Délégation pour les relations avec les pays de l'Asie du Sud-Est et l'Association des nations de l'Asie du Sud-Est (ANASE)

Membre suppléante

 • D-IN Délégation pour les relations avec l'Inde

Dernières activités

Proposition de résolution commune sur les exécutions en Égypte

07-02-2018 RC-B8-0109/2018

Proposition de résolution commune sur l’esclavage d’enfants en Haïti

07-02-2018 RC-B8-0100/2018
 • Nyligen släppte det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE sitt jämställdhetsindex för EU. Generellt har jämställdheten inom EU-länderna ökat, där Sverige ligger i topp medan vissa länder backat. I veckans avsnitt från Europaparlamentet så diskuterar jag tillsammans med Linda Aziz och vårens praktikant Caroline Rhawi vad som behöver förbättras, och en slutsats är att män behöver ta större plats inom äldrevården och förskolan och att kvinnor behöver ta större plats inom bolagsstyrelser och höga befattningar. Den här veckan har även en enig valberedning föreslagit mig som ledamot till Beijer Almas styrelse, vilket jag ser fram emot.
  21/02/2018 13:06 - facebook
 • I dag är det den internationella dagen för social rättvisa. För mig handlar social rättvisa om att alla människor i världen ska ha möjligheter till självförverkligande och inte behöva möta hinder på grund av socioekonomisk status, födelseland, kön eller funktionsvariation. Men i många EU-länder saknas starka skyddsnät för de svagaste i samhället och orättvisorna är stora. Jag kämpar för ett socialt rättvist EU som tar hand om sina medborgare och ger möjligheter till de mest utsatta. Därför sätter jag stor tro till den europeiska pelaren för sociala rättigheter. Den sociala pelaren skulle bidra till att reformera medlemsländernas arbetsmarknad och välfärdsystem för att i förlängningen utöka varje medborgares möjlighet till ett värdigt liv. Det handlar om att säkerställa rättvisa löner, ge tillgång till högkvalitativ utbildning och lika möjligheter för karriärsutveckling för alla. På detta vis ser vi till att alla medborgare runt om i Europa får sina grundläggande sociala rättigheter tillgodosedda.
  20/02/2018 18:21 - facebook
 • Today I attended a hearing on the future of the Schengen area, with European Commissioner Avramopoulos as one of the key speakers. The opportunity for people to move freely within the European Union is one of the greatest accomplishments of the European project. A well-functioning Schengen area is also crucial for the security of our citizens. That is why we are working hard in the Committee for Civil Liberties, Justice and Home Affairs to strengthen, enhance and ensure a well-functioning Schengen system, to fully enjoy all the benefits that come with it!
  20/02/2018 18:13 - facebook
 • Fram till i morgon har vi finbesök här i Bryssel. Liberalernas riksdagskansli med partiledare Jan Björklund och partisekreterare Maria Arnholm i spetsen har kommit ner från Stockholm för att i några dagar vässa strategin som förhoppningsvis leder till stora valframgångar i riksdags-, landstings- och kommunalvalet den 9 september. Liberalerna är Sveriges mest EU-positiva parti och samarbetet mellan vårt kontor här i Bryssel och Liberalerna i Sverige är därför mycket viktigt.
  20/02/2018 11:40 - facebook
 • Jag kandiderar för ytterligare fem år i Europaparlamentet. När EU-kritiska partier vinner större makt runt om i Europa vill jag fortsätta kämpa för ett starkt och enat EU. Möjligheterna inom unionen är oändliga och det europeiska samarbetet måste fördjupas inom flera områden. Sen jag röstades in till Europaparlamentet 2009 har jag hunnit åstadkomma mycket. Men jag är långt ifrån färdig, än har jag mycket kvar att ge. Läs Aftonbladets artikel där jag meddelar att jag ställer upp för omval: https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/3j5jbX/beskedet-l-profilen-kandiderar-for-fem-nya-ar
  19/02/2018 18:43 - facebook
 • Veckans nyhetsbrev har precis skickats ut. Där välkomnar jag den rekommendation om större transparens inom Ministerrådet som den europeiska ombudsmannen nyligen presenterat. Jag berättar även om den väldigt engagerande frågan kring avskaffandet av sommar-och vintertid samt den oroande utvecklingen i Polen. Här hittar ni nyhetsbrevet: http://www.ceciliawikstrom.eu/nyhetsbrev-93-ett-mer-transparent-eu/#more-17736
  16/02/2018 10:53 - facebook

Contacts

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  08G201
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Winston Churchill
  M02049
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Adresse postale

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 08G201
  1047 Brussels