Rob ROOKEN : Written explanations of vote 

Is féidir le Feisirí míniú i scríbhinn dá vóta sa suí iomlánach a thíolacadh. Riail 194

NL  
 

De FvD-delegatie stemde tegen deze resolutie over de ‘climate and environment emergency’. Wij gaan niet mee in het paniekvoetbal van de klimaatonheilsprofeten. Er is namelijk geen consensus in de wetenschappelijke wereld in hoeverre de mensheid invloed heeft op klimatologische processen. Massale bangmakerij door middel van extreme waarden uit computermodellen is gebaseerd op extrapoleren en laten de werkelijkheid niet zien. Reële voorspellingen over hoe het klimaat zich gaat ontwikkelen in de nabije toekomst zijn simpelweg onmogelijk te maken, laat staan voorspellingen over het klimaat over tientallen jaren. Het megalomane EU-budget dat op basis van deze hypothese wordt vrijgemaakt, gaat voor de burgers van de EU enorme financiële gevolgen hebben, namelijk 11.500 miljard euro gedurende twintig jaar, oftewel 575 miljard euro per jaar.

NL  
 

De FVD-delegatie stemt tegen de ontwerpresolutie inzake de VN-klimaatconferentie in Madrid.
Er is onvoldoende wetenschappelijk bewijs dat menselijk handelen een significante invloed heeft op schommelingen in temperatuur. De grens van 2,0 of zelfs 1,5 graden Celsius zijn allebei arbitraire getallen.
De EU wilt een leidende rol gaan spelen op het gebied van transitie, maar het is onwaarschijnlijk dat andere natiestaten buiten de EU hier ons mak in zullen volgen.
Bovendien wilt het Europarlement kernenergie uit gaan faseren door centrales te gaan ontmantelen, maar wij willen juist investeren in de ontwikkeling van kerncentrales. Dit is namelijk het beste alternatief dat we nu voor handen hebben. Hoge energiedichtheid, schoon en economisch duurzaam. Ook wil FVD vasthouden aan aardgas - de meest efficiënte en schoonste brandstof die er is.

Teagmháil