Ivana MALETIĆ
 • Ivana
  MALETIĆ
 • Klub zastupnika Europske pučke stranke (kršćanski demokrati)
 • Članica
 • Hrvatska Hrvatska demokratska zajednica
 • Datum rođenja: 12. listopada 1973., Šibenik

Članica

 • ECON Odbor za ekonomsku i monetarnu politiku
 • D-MK Izaslanstvo u Zajedničkom parlamentarnom odboru EU – bivša jugoslavenska Republika Makedonija

Zamjenica

 • BUDG Odbor za proračune
 • REGI Odbor za regionalni razvoj
 • PANA Istražni odbor za ispitivanje navodnih kršenja i nepravilnosti u primjeni prava Unije u području pranja novca, izbjegavanja plaćanja poreza i utaje poreza
 • D-RS Izaslanstvo u Odboru za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU-u
 • D-ME Izaslanstvo u Odboru za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore EU-u

Posljednje aktivnosti

 • Ovaj tjedan je u Bruxellesu bilo puno važnih rasprava. 👉 Na Odboru za ekonomsku i monetarnu politiku, #ECON-u je održana razmjena mišljenja s predsjednikom Europske središnje banke Mario Draghijem rasprava o sustavu vlastitih prihoda Europske unije – mišljenje za koje sam izvjestiteljica u ECON-u i razmjena mišljenja s potpredsjednikom Europske komisije za euro i socijalni dijalog Valdis Dombrovskisom kojem sam postavila pitanje o regulativi o stečaju te o mogućnostima financiranja #startup-ova kako bi im se što učinkovitije pomoglo da prerastu u #scaleup-ove. 👉 Na Odboru za proračun, #BUDGET-u je održana rasprava o izvješću Europske investicijske banke (The European Investment Bank) na kojoj sam ponovno upozorila da #EIB najveći dio aktivnosti usmjerava na pet najvećih i najbogatijih država članica što nije u skladu s regulativom i definiranom ulogom EIB-a. EIB svojim aktivnostima treba podupirati smanjenje razlika u razvijenosti i najviše pomagati manje razvijene EU države. Uz to raspravljali smo i o budućem višegodišnjem proračunskom okviru te sam istaknula da nema smisla u EU proračun uvoditi posebnu liniju za #Eurozonu jer prvo moramo osnažiti kohezijsku politiku i pomoći svim državama članicama da se razviju i uđu u Eurozonu pa će tako cijeli EU proračun biti za EU i Eurozonu. Dr. Peter Becker se u potpunosti složio dodavši da bi proračun za Eurozonu u ovom trenutku samo podijelio EU proračun jer bi se iz tog dijela financirali vrlo slični prioriteti ali samo za određeni broj država članica i bilo bi vrlo teško povezati i pratiti ispunjavanje EU ciljeva. 👉 Na Odboru za regionalni razvoj, #REGI-u održana je rasprava sa zastupnicima nacionalnih parlamenata, predstavnicima European Commission i Odbora regija o budućnosti #kohezijske politike. Svi ćemo se zalagati da kohezijska politika ostane najveća i najvažnija u budućoj perspektivi, novi prioriteti ne smiju se uvoditi na način da se smanjuje kohezijska politika a posebno ne proračun za #Eurozonu. Novu regulativu treba pripremiti i usvojiti do kraja 2019. kako bi pripreme strateških dokumenata i projekata u državama članicama mogle početi što ranije. 👉 Danas je na REGI-u usvojeno mišljenje na izvješće EIB-a koje sam pripremala te je i službeno otišao zahtjev za promjenama u aktivnostima EIB-a koji se mora više usmjeriti na manje razvijene države članice. 👉 Na saslušanju s povjerenikom Günther Oettingerom danas smo raspravljali o budućem proračunu EU i kohezijskoj politici.
  23/11/2017 11:55 - facebook
 • Ovaj tjedan je u Bruxellesu bilo puno važnih rasprava. 👉 Na Odboru za ekonomsku i monetarnu politiku, #ECON-u je održana razmjena mišljenja s predsjednikom Europske središnje banke Mario Draghijem, rasprava o sustavu vlastitih prihoda Europske unije – mišljenje za koje sam izvjestiteljica u ECON-u i razmjena mišljenja s potpredsjednikom Europske komisije za euro i socijalni dijalog Valdis Dombrovskisom kojem sam postavila pitanje o regulativi o stečaju te o mogućnostima financiranja #startup-ova kako bi im se što učinkovitije pomoglo da prerastu u #scaleup-ove. 👉 Na Odboru za proračun, #BUDGET-u je održana rasprava o izvješću Europske investicijske banke (The European Investment Bank) na kojoj sam ponovno upozorila da #EIB najveći dio aktivnosti usmjerava na pet najvećih i najbogatijih država članica što nije u skladu s regulativom i definiranom ulogom EIB-a. EIB svojim aktivnostima treba podupirati smanjenje razlika u razvijenosti i najviše pomagati manje razvijene EU države. Uz to raspravljali smo i o budućem višegodišnjem proračunskom okviru te sam istaknula da nema smisla u EU proračun uvoditi posebnu liniju za Eurozonu jer prvo moramo osnažiti kohezijsku politiku i pomoći svim državama članicama da se razviju i uđu u Eurozonu pa će tako cijeli EU proračun biti za EU i Eurozonu. Dr. Peter Becker se u potpunosti složio dodavši da bi proračun za Eurozonu u ovom trenutku samo podijelio EU proračun jer bi se iz tog dijela financirali vrlo slični prioriteti ali samo za određeni broj država članica i bilo bi vrlo teško povezati i pratiti ispunjavanje EU ciljeva. 👉 Na Odboru za regionalni razvoj, #REGI-u održana je rasprava sa zastupnicima nacionalnih parlamenata, predstavnicima European Commission i Odbora regija o budućnosti #kohezijske politike. Svi ćemo se zalagati da kohezijska politika ostane najveća i najvažnija u budućoj perspektivi, novi prioriteti ne smiju se uvoditi na način da se smanjuje kohezijska politika a posebno ne proračun za #Eurozonu. Novu regulativu treba pripremiti i usvojiti do kraja 2019. kako bi pripreme strateških dokumenata i projekata u državama članicama mogle početi što ranije. 👉 Danas je na REGI-u usvojeno mišljenje na izvješće EIB-a koje sam pripremala te je i službeno otišao zahtjev za promjenama u aktivnostima EIB-a koji se mora više usmjeriti na manje razvijene države članice. 👉 Na saslušanju s povjerenikom Günther Oettingerom danas smo raspravljali o budućem proračunu EU i kohezijskoj politici.
  23/11/2017 11:44 - facebook
 • Izuzetno sam sretna što imamo priliku u Europskom parlamentu predstaviti hrvatsko #streljaštvo, jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova na koji smo veoma ponosni i u Hrvatskoj. Naime, danas nam je u posjet u Bruxelles u organizaciji našeg Ureda stigla skupina visitorsa iz Zagreba, predstavnici Streljačke udruge, a s njima i Josip Glasnović, hrvatski strijelac i osvajač zlatnog odličja na posljednim Olimpijskim igrama 2016.godine, dekan Kineziološkog fakulteta prof. Tomislav Krstičević i predsjednik #Streljačke udruge Zagreb Branko Smiljanić koji su ovom prilikom sudjelovali zajedno sa mnom u emisiji „Iz srca Europe“. Streljaštvo ne smije ostati samo na ponosu ili tapšanju po ramenima, nego moramo učiniti mnogo više. Žao mi je što je taj sport ispao iz školskog sporta što je onemogućilo djelovanje udrugama diljem Hrvatske pristup školama i pronalasku novih mladih talenata koji će se moći razviti u nove osvajače zlatnog odličja, kao što je naš Josip, a koje željno iščekujemo u našem streljaštvu. Iz tog smo razloga prošle godine zajedno pokrenuli inicijativu vezanu uz priznavanje streljaštva kao školskog sporta u Hrvatskoj i nadamo se da će i to konačno doći kraju i da će do kraja ove godine streljaštvo biti priznato.
  20/11/2017 12:42 - facebook

Kontakt

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  14E165
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T09033
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Poštanska adresa

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 14E165
  1047 Brussels