Benedek JÁVOR
 • Benedek
  JÁVOR
 • Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport
 • Tag
 • Magyarország Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért
 • Születési idő: 1972. július 2., Budapest

Alelnök

 • ENVI Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság

Póttag

 • CONT Költségvetési Ellenőrző Bizottság
 • ITRE Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottság
 • D-UA Az EU–Ukrajna Parlamenti Társulási Bizottságba delegált küldöttség
 • DEPA Az Euronest Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttség

Legutóbbi tevékenységek

  REPORT on palm oil and deforestation of rainforests

ENVI
20-03-2017 A8-0066/2017

Az Európai Tanács 2017. március 9-10-i ülésének következtetései, beleértve a római nyilatkozatot is (vita)

15-03-2017 P8_CRE-PROV(2017)03-15(7)
 • On 2nd #EURomaWeek looking forward to the events I host with @ARDIEP2014_2019 @GreensEP @TerryReintke @NiedermullerMEP @eu_near come join!
  27/03/2017 15:36 - twitter
 • A szentéletű izsáki polgármester a település nyomorgóinak sorsát uniós pénzből épült közösségi otthonnal kívánja elviselhetőbbé tenni, és még be is költözne hozzájuk, hogy minden percét a szolgálatnak szentelhesse. Ámde kommunista bírósági fogalmazók és moszkovita egyetemi tanársegédek siserehadának ármánykodása folytán mire megteszi, a közösségi otthonból bolsevik fondorlattal vadászház lesz, a nyomorgók a vályogkunyhókban rekednek, az előre megbeszéltek szerint pedig kommunista újságírók műbalhét kerekítenek az ügyből - ha jól fejtem fel Németh Szilárd interjújának szavait. A hülyeség láncreakciót beindító kritikus tömegét talán Lázár János érte el a Heineken-kampánnyal, de az biztos, hogy most már leállíthatatlan a folyamat, nála kisebb hülyeséggel ma már nem lehet észrevétetni magát a Fideszben senkinek. Németh Szilárd persze amúgy is fajsúlyos versenyző, várható volt, hogy nem hagyja magát állva lekörözni. De ezután másoknak is össze kell szedni magukat, is minimum ufókat, bolsevista gyíkembereket vagy az ördögöt magát kell vízionálni ahhoz, hogy átvigyék az ingerküszöböt. Tarlós már bejelentkezett a versenybe, de a perspektívák beláthatatlank, ha minden fideszes feláll startvonalra. Az abszurd irodalom mesterei sírva hagynak majd fel a mesterséggel, belátva, hogy a magyar valósággal képzeletük képtelen lépést tartani.
  26/03/2017 19:56 - facebook
 • A kerek évfordulók egy ember életében is a múlt értékeléséről és a jövő tervezéséről szólnak. Nincsen ez másképpen az Európai Unió életében sem. Azt hiszem az vitán felül áll, hogy Európában az elmúlt 60 évben a béke és a fejlődés volt a jellemző. Az Unió a határok lebontását és az együttműködés szellemét hozta az európai polgárok életébe - ez az az integráció, amit ma ünneplünk. Az elmúlt pár év gazdasági és menekültügyi krízise valamint a populizmus előretörésére komoly kihívásokat jelent - és a jelen problémák a múlt minden pozitívuma ellenére is alapvetően kérdőjelezhetik meg a jövőt. Azért, hogy túlléphessünk ezeken a problémákon, több, jobb, hatékonyabb és átláthatóbb, demokratikusabb Európára van szükség, amely nemcsak egyes csoportok és országok lobbi érdekei mentén, hanem a többség érdekében, az unió elvei mentén cselekszik, és közben segít a kisebbségek és leszakadók felemelésében, és ami egyre fontosabb, megvédésében is. Rengeteg munkára van szükségünk ahhoz, hogy ezt megteremtsük.Érzékenyebbé kell tennünk Európát a különböző tagállamok, a periféria sajátos problémáira.Fel kell számolnunk az uniós monetáris politika, a gazdasági kormányzás, a kereskedelmi politikák által generált egyenlőtlenségeket. Átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé kell tennünk az Unió intézményeit, gátat kell szabnunk a kontrollálatlan lobbibefolyásnak. Meg kell erősítenünk az integráció szociális pillérjét, létre kell hoznunk védelmi képességeit. Képessé kell tennünk arra, hogy betartassa tagjaival alapértékeit és az alapvető jogokat. Reméljük, hogy Európa képes erre, hogy mi közösen képesek leszünk erre! Én továbbra is ezért fogok dolgozni.
  24/03/2017 18:30 - facebook
 • .@GreensEP opinion piece: #Monsantopapers should make @EFSA_EU & @EU_ECHA very uneasy - We need #transparency & #IndependentScience! https://t.co/ixhJiMElKz
  24/03/2017 15:36 - twitter
 • A lopás szabadsága mindenek előtt, avagy hogyan maradt ki Magyarország az Európai Ügyészségből. Jó kis cikk az eheti Magyar Narancsban, amihez én is hozzátettem a magamét. A linken sajnos csak előzetes, vegyétek meg printben, vagy ha vártok egy-két hetet, elérhető lesz online is az egész, a Narancs sajnos csúszással rakja ki a tartalmakat.
  24/03/2017 11:41 - facebook
 • "Végkövetkeztetésként leszögezte: a világban ma energiaforradalom zajlik, amely az információtechnológiával karöltve egy teljesen új társadalmi-gazdasági, bizonyos szempontból új politikai-demokratikus modellt hoz létre. Félő, hogy Magyarország a paksi bővítéssel megismétli azt a történelmi hibát, hogy mindig eggyel korábbi fejlődési modellt alkalmaz." Beszámoló a mai energiapolitikai vitáról.
  23/03/2017 23:07 - facebook

Kapcsolattartás

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  06E258
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T05046
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Postacím

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 06E258
  1047 Brussels