Benedek JÁVOR
 • Benedek
  JÁVOR
 • Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport
 • Tag
 • Magyarország Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért
 • Születési idő: 1972. július 2., Budapest

Alelnök

 • ENVI Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság

Tag

 • DEPA Az Euronest Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttség

Póttag

 • CONT Költségvetési Ellenőrző Bizottság
 • ITRE Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottság
 • D-UA Az EU–Ukrajna Parlamenti Társulási Bizottságba delegált küldöttség

Legutóbbi tevékenységek

2016. évi éves jelentés az EU pénzügyi érdekeinek védelméről – Csalás elleni küzdelem (vita)

02-05-2018 P8_CRE-PROV(2018)05-02(23)

VÉLEMÉNY a kohéziós politikáról és a körforgásos gazdaságról

ENVI
27-04-2018 ENVI_AD(2018)616863

2016. évi mentesítés (vita)

18-04-2018 P8_CRE-PROV(2018)04-18(10)
 • RT @GreensEP: Our MEP @javorbenedek & @RuthReichstein are all ready to run for #pressfreedom at #20kmbxl on Sunday💚 Consider donating to @lenaic_fund for Quality Journalism to support young female journalists: https://t.co/0fTJGPaIAb w/ reference to "L40018 Action Philanthropique-Greens20K" https://t.co/fLFRLFe8Gu
  23/05/2018 16:36 - twitter
 • Tarlós 2018 február 5-én azt nyilatkozta, hogy a 3-as metró felújítását követően minden állomás akadálymentesítve lesz. Ehhez képest igen meglepő, hogy a Bizottság írásbeli kérdésemre azt a válszt adta március végén, hogy 'A projekt végrehajtása jelenleg alapos vizsgálat tárgyát képezi, és biztosíthatom arról, hogy a Bizottság nem fog egy olyan megoldást támogatni, amely nem veszi kielégítő módon figyelembe az akadálymentesség szempontjait, vagy a fogyatékossággal élő személyeket megfosztja attól a lehetőségtől, hogy igénybe vegyék az adott infrastruktúrát.' Véleményem szerint ez azt jelenti, hogy mégsem biztosított minden állomás akadálymentesítése a jelenlegi helyzetben. Szomorú, hogy Tarlós nem mondott igazat a mozgássérültek érdekeit képviselő szervezeteknek és a nagy nyilvosságnak sem. Az adadálymentesítés nem luxus. Szeretném ha például a Dózsa György út és a Klinikák között is tudnának a betegek/kisgyermekesek közlekedni. A kérdés és a válasz a linkre kattintva érhető el.
  23/05/2018 15:53 - facebook
 • Az Európai Roma Héten az Európai Parlamentben rendeztük meg Turay Balázs fotográfus kiállítását a miskolci Számozott utcákról. A stadionépítés és az annak áldozatául eső helyi, többségükben roma lakók története szimbolikusan nem csak a magyar roma közösség helyzetét, de általában a kirekesztés dinamikáját is bemutatja. Ugyanakkor arra törekedtünk, hogy a képek többek legyenek pusztán elkapott, mások - drámai - életéből lopott pillanatoknál, Turay Balázs hosszú hónapokon keresztül dolgozott együtt az ott élőkkel, mire elkészültek a képek, és külön öröm, hogy a helyi közösség egy képviselője, Gulyás Oszkár a kiállítás brüsszeli megnyitóján is jelen tudott lenni. Ahogy az Artportal-on a kiállításról most megjelent kritika fogalmaz: "A hónapokon át tartó folyamat nem előre megírt terv szerint haladt, benne a politikai, érzelmi és művészeti szempontok egyenrangúak voltak, a projekt pedig informatív, hatékony formát keresett, valamint egy helyet, ahol be lehet mutatni. A kiállítást, mely egymás mellé helyezett szövegekből és képekből áll, végül az Európai Parlamentben láthatták először az egységes és igazságos Európán dolgozó döntéshozók." Örülök, és büszke vagyok, hogy hozzájárulhattam a kiállítás megvalósításához, amely Magyarországon is több helyszínen látható lesz a közeljövőben.
  23/05/2018 11:14 - facebook
 • Mark Zuckerberget a Facebook alapítóját hívták a frakcóvezetők az Európai Parlamentbe. Talán hallotatok a Cambridge Analytica botrányról, most élőben követhetitek a meghallgatást. 17.30kor megosztom itt az oldalamon az élő közvetítést.
  22/05/2018 14:16 - facebook
 • "Elsőként a családokról és a demográfiai helyzetről kérdezik meg ilyen úton az embereket, de a későbbiekben, az európai parlamenti választásra készülve, reális lehetőségnek tűnik egy nemzeti konzultáció megtartása európai uniós kérdésekben is." - mondja a Fidesz kommunikációs igazgatója. Nagyon helyes! Ideje volna például megkérdezni az embereket, hogy akarják-e, hogy az uniós pénzeket érintő arcpirító korrupciós ügyeket független hatóságként az Európai Ügyészség vizsgálhassa ki Magyarországon, és ennek érdekében hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez! Akkor Polt Péter nem dönthetné el egyszemélyben, hogy fideszes lopást márpedig nem vizsgálunk. Az uniós források pedig nem a Család és az oligarchák zsebébe vándorolnának, hanem a magyar emberek és a magyar gazdaság javát szolgálnák! Vagy valódi kérdésekre nincs bátorság?
  22/05/2018 10:11 - facebook

Kapcsolattartás

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  06E258
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T05046
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Postacím

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 06E258
  1047 Brussels