Benedek JÁVOR
 • Benedek
  JÁVOR
 • Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport
 • Tag
 • Magyarország Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért
 • Születési idő: 1972. július 2., Budapest

Tag

 • ENVI Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság

Póttag

 • CONT Költségvetési Ellenőrző Bizottság
 • ITRE Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottság
 • D-UA Az EU–Ukrajna Parlamenti Társulási Bizottságba delegált küldöttség
 • DEPA Az Euronest Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttség

Legutóbbi tevékenységek

A növényi olajok, különösen a pálmaolaj fogyasztásával kapcsolatos egészségügyi kockázatok

06-01-2017 O-000001/2017

Írásbeli nyilatkozat a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos megalapozott döntéshez való jogáról

12-12-2016 P8_DCL(2016)0128 Folyamatban

Részletek

Marijana PETIR , Alojz PETERLE , Patricija ŠULIN , Giovanni LA VIA , Fulvio MARTUSCIELLO , Eleonora EVI , Benedek JÁVOR , Tibor SZANYI , Nicola CAPUTO , Karin KADENBACH , Daniel BUDA , Claudia ȚAPARDEL , Vladimir URUTCHEV

Kiosztás dátuma : 12-12-2016
Lejárat időpontja : 12-03-2017
Aláírók száma : 26 - 19-01-2017

 • Kedves - főleg Belgiumban élő - Barátaim! Szeretem a sportot és tiszetelem nem csak olimpiai bajnokainkat, de mindazokat, akik már azzal hatalmas eredményt értek el, hogy valaha kvalifikálták magukat az olimpiára, és részt vehettek a játékokon. Örülök minden sikerüknek. Meggyőződésem ugyanakkor, hogy még a magyar sport, a magyar sportolók támogatásának sem az a legjobb formája, ha egy oktatási, egészségügyi és szociális válságban lévő ország ezermilliárdokat költ egy olimpia aligha megtérülő rendezésére. Abban pedig teljesen biztos vagyok, hogy ilyesmiről semmiképpen nem lehet azok megkérdezése nélkül dönteni, akik végső soron az esemény terheit állni fogják. Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy legyen népszavazás a 2024-es budapesti olimpiáról. A Momentum Mozgalom majdnem lehetetlenre vállakozott: arra, hogy 30 nap alatt összegyűjtse közel 140.000 budapesti aláírását annak érdekében, hogy legalább fővárosi szintű népszavazás lehessen a kérdésben! Ahhoz, hogy ez sikerüljön, minden segítségre szükség van. Nem csak aláírásommal támogatom a kezdeményezést, de lehetőséget szeretnék biztosítani más, Belgiumban tartózkodó, budapesti állandó lakcímmel rendelkező ismerőseimnek is, hogy hozzájárulhassanak aláírásukkal a sikerhez. Brüsszeli irodámban ezért aláírásgyűjtést folytatunk. Ha egyetértesz a népszavazással, nálunk aláírhatod, ha pedig magad is gyűjtöttél, az aláírásgyűjtő íveket leadhatod az irodában, amelyeket időben eljuttatunk a gyűjtést kezdeményezőkhöz. A cím: Európai Parlament Rue Wiertz 60 A6E262-es iroda Munkaidőben (hétköznap 9-18 óra között) A parlamentbe való belépéshez, vagy ha bármilyen kérdésed van, kérlek előzetesen jelentkezz a benedek.javor@europarl.europa.eu email-címen. Az aláírással kapcsolatos részletekről itt tájékozódhatsz: https://nolimpia.com/nepszavazas-a-2024-budapesti-olimpia-ellen-itt-ird-ala/ Az aláírás feltétele, hogy állandó budapesti lakcímmel, és ezt igazoló lakcímkártyával rendelkezz.
  19/01/2017 11:30 - facebook
 • Arccal az európai integráció megújítása, az állampolgárok bizalmának visszaszerzése és az átláthatatlan gazdasági lobbibefolyás visszaszorítása felé! Van egy bizottsági elnökünk, Jean-Claude Juncker, aki érintett a LuxLeaks botrányban, és kiszivárgott információk szerint luxemburgi miniszterelnökként aktívan próbálta megakadályozni az EU-t, hogy szigorúbban lépjen fel a különböző tagállami adóelkerülési praktikák ellen. Van egy bizottsági alelnökünk, Günther Oettinger, aki a sorozatos lobbibotrányokba kerül, a legátláthatatlanabb kapcsolatrendszert működteti a lobbista világgal, és aki szerint egy orosz érdekeket képviselő, nem regisztrált lobbista magángépén röpködni, az nem lobbitalálkozó, és egyébként sem lát semmi problémát a dologban. És most van egy parlamenti elnökünk Antonio Tajani személyében, aki korábban az EB ipari ügyekért felelős biztosaként éveken át sikeresen elfektette a Volkswagen-botrányt bizonyító információkat, hozzásegítve a Volkswagent (és más autógyártókat), hogy még évekig űzhessék azt a csalássorozatot, aminek eredményeképpen a határértékeket sokszorosan meghaladó mértékben szennyezték városaink levegőjét. Kösz, Európai Néppárt, hogy a legjobbjaidat dobod be az Unió fennmaradásáért folytatott küzdelembe!
  18/01/2017 11:57 - facebook
 • Sok mindent lehet gondolni Guy Verhofstadt-ról, lehet szeretni, lehet utálni, lehet támogatni a föderális Európáról vallott gondolatait, és lehet élesen ellenezni. De markáns, karakteres figurája az európai politikának. Amit az elmúlt 10 napban előadott, az azonban végtelenül kiábrándító, és nagyjából egy politikai öngyilkossággal ér fel. Először a politikai józanságát vonta kétségbe az a bohózat, amit az olasz Ötcsillagos Mozgalommal folytatott frakcióegyesítési tárgyalások, majd azok saját frakciója általi megfúrása kapcsán előadott. Most pedig ez a megállapodás a liberálisok és az Európai Néppárt között az Európai Parlament elnökének megválasztása során, ahol az ALDE-nek juttatott néhány parlamenti pozícióért cserébe mindent sutba dobva beállt frakciójával a korrupt, jobboldali populista, Berlusconi-klón Antonio Tajani mögé, ez a minimális szimpátiát is kiöli az emberből. Még a saját frakcióját sem biztos, hogy meg tudja győzni, hogy ez nem egyszerű politikai végkiárusítás. #mileszveledEU
  17/01/2017 10:26 - facebook
 • Amikor egy félperiferiális gazdaság az erőforrásai extenzív és pazarló felhasználásával kapcsolódik be a nemzetközi gazdasági folyamatokba. Hozzájárulva kevesek gazdagodásához, ám elpusztítva sokak életfeltételeit. A XVIII. században a magyar erdõk jelentős része hamu formájában járult hozzá a tőlünk nyugatra zajló ipari forradalom kibontakozásához. Amivel nem csak az ország erdőborításának jó részét veszítettük el, de az erózió révén az élővizeket is tönkretette, mezőgazdasági területeket tett művelésre alkalmatlanná. A hamuzsírfőzés rendszerszinten keveset tett hozzá az ország gazdaságához, egyszerű beszállítói funkciót juttatott Magyarországnak, miközben a döntő gazdasági folyamatok máshol zajlottak. Persze volt, aki meggazdagodott belőle. Persze, a rövid távú gazdasági racionalitás mellette szólt. Európai jelentőségű termelési központjává váltunk - a hamunak. Az önpusztító gazdaságpolitika jelképe lehetne. Tanulságos, nem, Zoltán Pogátsa, Jámbor András, Scheiring Gábor?
  17/01/2017 09:32 - facebook
 • Az M4 ügyében valóban szédületes léptékű korrupció valószínűsíthető. Az OLAF vizsgálata azonban két garnitúra kormányzat, és két fővárosi vezetés tevékenységét ölelte fel - megállapításaik a 2006-2014 közötti időszakra vonatkoznak. Ha korrupciót találtak, az történhetetett a szerződéskötések idején, még a korábbi kormányok alatt, de akkor is, amikor a költségek robbanásszerűen emelkedni kezdtek, azaz 2010 után. Vagy akár mindkét időszakban is. A tartalmi hibákat elkövethették, amikor irreális várható utasszámokat adott meg a projekt támogatása érdekében az előző városvezetés, de akár akkor is, amikor a támogatáshoz kikötött feltételeket, például a fővárosi behajtási díj bevezetését elszabotálták Tarlósék. Kedves Habony Árpád, kedves Csepreghy Nándor! Látom én az erőfeszítést, hogy ennek az ügynek a hátán nyerjen a Fidesz választást 2018-ban, ám az alapján, amit eddig tudunk, ez a botrány legalább annyira a Fideszt is elérheti. Azt se tudjuk, hogy a Fidesz elbábozta ügyészség miért nem lépett semmit 2010 óta, miért az OLAF-nak kellet kiásnia ezeket az információkat? Egyetlen módja van annak, hogy ne csupán a számára kedvező elemek nyilvánosság elé dobálásával megtámogatott kormányzati politikai kampányt lássunk az M4 ügyében: nyilvánosságra kell hozni a teljes OLAF-jelentést. Ha a kormánynak és a jelenlegi fővárosi vezetésnek nincs mit rejtegetnie, akkor ezt nem tagadhatja meg. Minden egyéb megoldás annak beismerése, hogy ők is érintettek az ügyben.
  16/01/2017 19:21 - facebook
 • @johnverp1 thank you!
  13/01/2017 15:33 - twitter

Kapcsolattartás

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  06E258
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T05046
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Postacím

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 06E258
  1047 Brussels