Siegfried MUREŞAN
 • Siegfried
  MUREŞAN
 • Grupa Europejskiej Partii Ludowej (Chrześcijańscy Demokraci)
 • Członek
 • Rumunia Partidul Mișcarea Populară
 • Data urodzenia: 20 września 1981, Hunedoara

Wiceprzewodniczący

Członek

 • TAX3 Komisja Specjalna ds. Przestępstw Finansowych, Uchylania się od Opodatkowania i Unikania Opodatkowania
 • D-MD Delegacja do Komisji Parlamentarnej Stowarzyszenia UE-Mołdawia
 • DEPA Delegacja do Zgromadzenia Parlamentarnego Euronest

Zastępstwo

 • ECON Komisja Gospodarcza i Monetarna
 • D-IN Delegacja do spraw stosunków z Indiami

Ostatnie prace

 • Iată încă un beneficiu concret pentru Republica Moldova de pe urma apropierii de Uniunea Europeană: Poliția din Republica Moldova a fost dotată miercuri cu 42 de automobile Dacia Logan oferite gratuit de Uniunea Europeană. Sprijinul pentru dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova este unul concret, însă autoritățile de la Chișinău trebuie să crească eforturile de implementare a reformelor pentru ca cetățenii Republicii Moldova să se bucure pe deplin de avantajele apropierii de UE: instituții consolidate și modernizate, o justiție mai bună, școli și spitale mai bune și o economie mai competitivă.
  23/03/2018 12:45 - facebook
 • Sincere congratulations to my colleague @burkhardbalz who was elected Member of the Board of the German Central Bank by the @bundesrat today. A big gain for the @bundesbank. We will miss his know-how and experience in the European Parliament. @CDU @CDU_CSU_EP @EPPGroup
  23/03/2018 12:11 - twitter
 • Primăriile din București închid iar școlile astăzi, dar redeschid centrele de zi pentru a avea părinții unde să-și lase copiii. Am mai spus-o și o repet: așa cum își duc copiii până la centrele de zi, îi puteau foarte bine duce la școlile și grădinițele unde învață și care sunt mai aproape, în cartierele de domiciliu. Nu mai spun că, în timpul acesta, copiii ar fi urmat orele normale din programă și nu ar fi fost duși în medii necunoscute, cu educatori și învățători noi, cu care, mai ales, cei mici trebuie să se acomodeze. Dacă este să luăm cazul Sectorului 4, cele 8 centre au o capacitate maximă de doar 300 de locuri, în timp ce în întreg sectorul locuiesc câteva zeci de mii de elevi și preșcolari. În fiecare iarnă avem zăpadă în București, primarii trebuiau să se pregătească pentru acest lucru, nu să închidă orașul de teamă că vor fi trași la răspundere dacă se vor produce ambuteiaje. Aceasta este o nouă dovadă pură de incompetență administrativă a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, dar și a celorlalți primari care s-au lăsat prinși în jocul ei! Nu îi mai votați data viitoare!
  23/03/2018 09:05 - facebook
 • Angajații români au fost plătiți în 2017, în medie, cu mai puțin de 6 euro pe oră și am înregistrat al doilea cel mai mic câștig salarial orar din Uniunea Europeană (UE) după Bulgaria, potrivit datelor publicate ieri de Eurostat. Câștigăm de 4 ori mai puțin față de media UE, de 23,1 euro pe ora lucrată. Vreau ca românii să câștige mai mult, iar investitorii să fie atrași de calificările, productivitatea și avantajele competitive din România, nu de forța de muncă ieftină. De aceea, fac un nou apel la Guvernul PSD - ALDE: creați condițiile necesare pentru ca oamenii să aibă salarii mai mari! Investiți în infrastructură, educație, cercetare pentru a atrage investitori care generează locuri de muncă stabile și bine plătite. Este simplu: infrastructura, pregătirea angajaților și stabilitatea fiscală sunt esențiale pentru mediul de afaceri. Dacă avem infrastructură proastă, angajați nepregătiți și instabilitate politică, atunci companiile au costuri mai mari și pot oferi doar salarii mici. Dacă avem infrastructură modernă și angajați bine pregătiți, costurile cu transportul mărfurilor și pregătirea angajaților scad, iar companiile pot plăti oamenii mai bine. Altfel, vor oferi salarii mici sau vor alege să-și dezvolte afacerile în alte țări din regiune unde găsesc condiții mai bune și diferența de bani o vor investi în salarii mai bine plătite în țările respective.
  23/03/2018 07:50 - facebook
 • O săptămână i-a luat Guvernului să repare site-ul ANAF, este enorm! Unui guvern european, cu resursele pe care le are, nu poate să-i ia o săptămână să repare un website, având în vedere prejudiciile imense pentru oameni pe care le creează nefuncționarea lui. Este cea mai clară dovadă a incompetenței Guvernului. Dacă le ia o săptămână să repare un site, cât timp le-ar lua să rezolve o problemă cu adevărat gravă? Vedem că, pentru a construi un spital, au anunțat că le trebuie 20 de ani, adică 5 ani mai târziu după ce NASA a anunțat că va trimite primii oameni pe Marte! Scuzele ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, nu valorează nimic. Ar trebui să-și dea demisia pentru că a dovedit că, pe banii noștri, nu este capabil să gestioneze o situație banală pentru orice echipă IT.
  22/03/2018 20:10 - facebook
 • S-au împlinit ieri 10 ani de când compania Ford a preluat uzina Automobile Craiova. Din 2008, Ford a investit peste 1,2 miliarde de euro în fabrica de la Craiova și a creat direct circa 1.000 de noi locuri de muncă, ajungând acum la peste 4.400 de angajați, la care se adaugă alte multe mii la furnizorii și producătorii care se dezvoltă întotdeauna în jurul unor astfel de mari investiții. Când am vizitat fabrica anul trecut, reprezentanții companiei mi-au spus că au planuri de extindere, însă infrastructura slab dezvoltată, lipsa lucrătorilor calificați și măsurile imprevizibile ale Guvernului le creează costuri suplimentare și le afectează competitivitatea. Aceste costuri suplimentare ar putea fi folosite mai util, în extinderea activității, crearea de noi locuri de muncă și creșteri de salarii pentru angajați. Investițiile în educație, alături de cele în inovare și infrastructură, sunt vitale pentru ca mediul privat să se poată dezvolta și să poată crea locuri de muncă în regiune și în întreaga țară. De aceea, Guvernul trebuie să-și schimbe actuala politică, prin care, practic, ignoră aceste domenii, și să direcționeze cât mai multe investiții în această zonă. Doar așa putem crea locuri de muncă stabile și bine plătite. Foto: Facebook.com/FordRomania
  22/03/2018 18:40 - facebook

Lista kontaktów

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  07F158
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T11010
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Adres pocztowy

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 07F158
  1047 Brussels