Mircea DIACONU
 • Mircea
  DIACONU
 • Grupa Porozumienia Liberałów i Demokratów na rzecz Europy
 • Członek
 • Rumunia Independent
 • Data urodzenia: 24 grudnia 1949, Com. Vlădești Argeș

Wiceprzewodniczący

 • CULT Komisja Kultury i Edukacji

Członek

 • DARP Delegacja do spraw stosunków z państwami Półwyspu Arabskiego

Zastępstwo

 • EMPL Komisja Zatrudnienia i Spraw Socjalnych
 • D-MK Delegacja do Wspólnej Komisji Parlamentarnej UE-była jugosłowiańska republika Macedonii

Ostatnie prace

Europejski Rok Dziedzictwa Kulturowego (debata)

26-04-2017 P8_CRE-PROV(2017)04-26(18)

Europejski Rok Dziedzictwa Kulturowego (debata) (2)

26-04-2017 P8_CRE-PROV(2017)04-26(18)

Usunięcie wraków statków leżących na dnie Dunaju

21-03-2017 O-000021/2017
 • Am stat de vorbă cu Răzvan Dumitrescu, la televiziunea NCN, din Cluj Napoca, despre turul României, pe care l-am încheiat pe 24 mai. Am plecat la drum pe această hartă a patrimoniului rănit, un proiect pe care l-am pus la cale în baza dialogului direct cu cetățenii. Pe parcursul lunii mai am vizitat o bună parte din obiectivele de patrimoniu semnalate de voi pe site-ul nostru. Voi prelucra toate informațiile culese pe traseu și le voi include într-un dosar care vreau să ajungă pe masa celor care decid la cel mai înalt nivel în România. Să nu uităm că vinovățiile pentru starea jalnică a obiectivelor sunt numai aici, iar rezolvarea nu poate veni decât tot de aici, de acasă. Dacă dacii aveau drept simbol șarpele cu cap de lup, simbolul nostru ar trebui să fie, astăzi, drobul de sare. Mereu amânăm… Am putea face foarte multe lucruri bune, resurse exsită. Sunt foarte mulți bani europeni pe care nu îi accesăm, și pe domeniul cultural cu atât mai mult. Acum avem o oportunitate formidabilă pe care le-am prezentat-o tuturor pe unde am fost, și anume faptul că în 2018 subiectul principal în Uniunea Europeană va fi patrimoniul cultural. De curând, s-a votat în Parlamentul European raportul meu “2018, Anul European al Patrimoniului Cultural”, un raport care mi-a fost încredințat mie personal de Comisia de Cultură și Educație a forului legislativ. Am fost onorat să lucrez pe acest subiect și îmi doresc ca România să profite de toate oportunitățile pe care le va aduce 2018, Anul European al Patrimoniului Cultural. ______________________________________________________________ Harta Patrimoniului Rănit: http://bit.ly/2qqGfmx Fonduri Europene pentru Cultură: http://bit.ly/2qn25Ie
  26/05/2017 14:04 - facebook
 • În fiecare an în luna mai, mi-am propus să fac turul României. Anul acesta m-am oprit în zonele în care există obiective de patrimoniu aflate în suferință, obiective selectate dintre cele pe care mi le-au semnalat cetățenii pe site-ul Harta Patrimoniului Rănit. Din păcate, din cauza unor probleme de sănătate, nu voi reuși să ajung la Târgu Neamț, Iași și Focșani, fiind nevoit să închei traseul astăzi, 24 mai, la Vatra Dornei. Țin să mulțumesc pe această cale autorităților, asociațiilor culturale și cetățenilor care au confirmat deja participarea la întâlnirile programate la Târgu Neamț, Iași și Focșani. Aveți susținerea mea în activitățile pe care le întreprindeți, mai ales în contextul semnării oficiale a Deciziei Parlamentului European și a Consiliului referitoare la desemnarea anului 2018 ca An European al Patrimoniului Cultural. Vă încurajez să vă implicați în acest program. Consider că este o șansă nesperată pentru România de a-și etala valorile patrimoniale și de creativitate, domeniu în care țara noastră nu este ultima din Europa, ci chiar una dintre primele. Îmi doresc să fie așa cu atât mai mult cu cât în următorul an, 2019, vom deține, pentru prima oară de la aderare, Președinția Consiliului Uniunii Europene.
  24/05/2017 11:46 - facebook
 • Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani și Ministrul Delegat al Președinției Malteze a Consiliului Uniunii Europene, Carmelo Abela, au semnat săptămâna trecută, la Strasbourg, Decizia Parlamentului European și a Consiliului cu privire la desemnarea anului 2018 ca An European al Patrimoniului Cultural. Semnarea oficială a avut loc în prezența eurodeputatului Mircea Diaconu, raportor din partea Parlamentului European, și a Petrei Kammerevert, Președinta Comisiei pentru Cultură și Educație a Parlamentului European (CULT).
  24/05/2017 11:16 - facebook

Lista kontaktów

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  08H354
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Winston Churchill
  M02072
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Adres pocztowy

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 08H354
  1047 Brussels