• Monica   MACOVEI  

Monica MACOVEI : Pisemne wyjaśnienia dotyczące sposobu głosowania - Ósma kadencja Parlamentu 

Posłowie mogą przedkładać pisemne wyjaśnienie na temat stanowiska zajętego w głosowaniu na posiedzeniu plenarnym. Art. 194 Regulaminu

Odcięcie dżihadystów od źródeł dochodu - walka z finansowaniem terroryzmu (A8-0035/2018 - Javier Nart) RO  
 

Terorismul este finanțat în mare parte de banii spălați, care provin din activități de crimă organizată. Banii spălați sunt 3 și 4 trilioane de dolari anual. Băncile care nu fac tranzacții online, deci transparente, trebuie să rămână fără licențe.
Sursele terorismului sunt diverse. Pe lângă spălarea de bani, finanțările se fac prin donații prin intermediul asociațiilor nonprofit și strângeri de fonduri pe platforme online.
„Fără bani, jihadul moare”!
Este important ca unitățile de informații și analiză financiară să coopereze cu agențiile de informații și justiția, atât în interiorul statelor membre, cât și transfrontalier. La fel de importantă este investigarea documentelor publicate de jurnaliștii de investigație care au făcut descoperiri privind fraudele fiscale, spălarea de bani și corupția în milioane de documente, în Paradise și Panama Papers sau Laundromatul din Azerbaidjan.

Projekt zaleceń sporządzony w wyniku dochodzenia w sprawie prania pieniędzy, unikania opodatkowania i uchylania się od opodatkowania (B8-0660/2017) RO  
 

Trebuie să oprim grupul criminal care a pus stăpânire peste o mare parte din finanțele lumii prin transferuri și mutări de bani și proprietăți invizibile pentru orice control.
În primul rând, trebuie să garantăm accesul public necondiționat la beneficiarii reali ai tuturor companiilor și trusturilor economice, de moștenire, de caritate, toate, pentru că orice „poartă lăsată deschisă” va duce la mutarea banilor murdari.
Trebuie să interzicem acțiunile la purtător, prin care companii, bani, proprietăți se mută dintr-o mână în alta, în mod invizibil, anonim și necontrolat.
Trebuie să excludem posibilitatea înființării unor societăți fictive de tip „cutie poștală”, care există numai pentru evaziunea fiscală și spălarea de bani.

Sprawozdanie roczne w sprawie realizacji wspólnej polityki bezpieczeństwa i obrony (A8-0351/2017 - Michael Gahler) RO  
 

Niciun stat membru nu poate face față singur la provocările de astăzi. Trebuie să vorbim cu o singură voce și să construim o Uniune a securității și a apărării.
Mă bucură că am făcut progrese în această direcție, de la adoptarea Strategiei globale pentru politica externă și de securitate a Uniunii, în iunie 2016. Dar mai avem pași importanți.
O strategie coerentă privind politicile de securitate și apărare înseamnă întărirea parteneriatului cu NATO, schimbul de informații în timp real, mobilizarea resurselor pe cercetare, training, coordonarea planurilor de apărare naționale și activarea imediată a Fondului european de apărare, pentru asigurarea unor operațiuni rapide și eficiente. Viața fiecărui cetățean european este o prioritate.

Sprawozdanie roczne dotyczące praw człowieka i demokracji na świecie za rok 2016 oraz polityka Unii Europejskiej w tym zakresie (A8-0365/2017 - Godelieve Quisthoudt-Rowohl) RO  
 

Uniunea și statele membre trebuie să condiționeze sprijinul politic și financiar de eliminarea restricțiilor existente împotriva independenței și libertății presei în statele terțe. ONG-urile, organizațiile și jurnaliștii de investigație care identifică și colectează probe ale unor fapte penale pentru a facilita urmărirea penală a acestora la nivel internațional trebuie apărați și susținuți.
Vinovații trebuie să plătească pentru decesul și încarcerarea multor jurnaliști și bloggeri în 2016. Este datoria UE să îi protejeze în mod eficient și să contribuie la eliminarea totală a torturii, a tratamentelor inumane sau degradante și a pedepsei cu moartea. În 2016, numărul de execuții (1 032 de persoane) efectuate la nivel mondial a scăzut, însă rămâne mai ridicat decât media din ultimul deceniu, ceea ce este îngrijorător. Cei vizați sunt adesea membri ai societății civile, care exprimă opinii critice.

Umowa UE-Liechtenstein w sprawie przepisów dodatkowych dotyczących instrumentu wsparcia finansowego w zakresie granic zewnętrznych i wiz (A8-0025/2017 - Josef Weidenholzer) EN  
 

. ‒ I welcome the agreement between the European Union and the Principality of Liechtenstein, in the context of financial support for external borders and visas.
The European Union should guarantee the same rules on border control to all the participants to the Internal Security Fund for borders and visas. Also, the small state of Liechtenstein needs to apply the same border-control standards that protect its citizens along the EU borders. Liechtenstein contributes to the EU budget, therefore the European Union shall ensure that all its citizens and taxpayers benefit from the European security model that protects them from terrorist infiltration and irregularities at the entrance to its territory.