Cecilia WIKSTRÖM
 • Cecilia
  WIKSTRÖM
 • Grupo da Aliança dos Democratas e Liberais pela Europa
 • Membro
 • Suécia Liberalerna
 • Data de nascimento: 17 de Outubro de 1965, Svanstein

Presidente

 • CPCO Conferência dos Presidentes das Comissões
 • PETI Comissão das Petições

Membro

 • LIBE Comissão das Liberdades Cívicas, da Justiça e dos Assuntos Internos
 • DASE Delegação para as Relações com os Países do Sudeste Asiático e a Associação das Nações do Sudeste Asiático (ANASE)

Membro suplente

 • D-IN Delegação para as Relações com a Índia

Últimas atividades

Proposta de resolução comum sobre as execuções no Egito

07-02-2018 RC-B8-0109/2018

Proposta de resolução comum sobre a escravatura infantil no Haiti

07-02-2018 RC-B8-0100/2018
 • Veckans nyhetsbrev har precis skickats ut. Där välkomnar jag den rekommendation om större transparens inom Ministerrådet som den europeiska ombudsmannen nyligen presenterat. Jag berättar även om den väldigt engagerande frågan kring avskaffandet av sommar-och vintertid samt den oroande utvecklingen i Polen. Här hittar ni nyhetsbrevet: http://www.ceciliawikstrom.eu/nyhetsbrev-93-ett-mer-transparent-eu/#more-17736
  16/02/2018 10:53 - facebook
 • Underbart initiativ! Heja dem!
  15/02/2018 14:26 - facebook
 • För några dagar sedan presenterade den europeiska ombudsmannen Emily O´Reilly en rekommendation om att Ministerrådet behöver bli mer transparent. Emily O´Reilly lyfter en betydelsefull poäng - om inte lagstiftningsprocessen är tillräckligt öppen och företrädarnas åsikter tydliga så blir det krångligt för medborgare att delta i det demokratiska livet och i förlängning svårt att kunna hålla sina valda företrädare ansvariga. Genom att göra Ministerrådet mer transparent skulle medborgare få ökad förståelse om att det är folkets valda företrädare och inte ansiktslösa Bryssel-byråkrater som beslutar om EU:s lagstiftning. Att det saknas förståelse kring EU:s lagstiftningsprocess och medlemsländernas roll blev tydligt vid Brexit-omröstningen, där Storbritanniens regering i flera år haft en kultur där allting dåligt skylls på EU när det i själva verket handlar om beslut som de nationella regeringarna kommit överens om. Om medlemsländernas ståndpunkter istället tidigare och mer tillgängligt var offentliga så skulle vi kunna undvika liknande fall i framtiden. Det gör mig stolt att det är vi svenskar som exporterat ombudsmannen till EU. Tillsammans med ombudsmannen Emily O´Reilly för jag ett gott samarbete, då vi båda genom våra kanaler kämpar för att göra medborgares röster hörda - både inom institutionerna och gentemot medlemsländernas regeringar. Nu har medlemsländerna fram till 9 maj på sig att reagera på rekommendationen, som ni hittar här: https://www.ombudsman.europa.eu/en/cases/recommendation.faces/en/89518/html.bookmark
  15/02/2018 11:48 - facebook
 • Vi behöver mer kärlek i världen! Därför är det härligt att vi en gång om året får en påminnelse om att visa kärlek och uppskattning till människorna runt om oss. Jag hoppas att ni får möjlighet att spendera dagen med era nära och kära! Varma alla hjärtans dag-hälsningar från Europaparlamentet!
  14/02/2018 16:23 - facebook
 • Idag bor omkring 1,6 miljoner britter utomlands utspridda i EU:s 27 medlemsländer. 3,4 miljoner EU-medborgare bor i Storbritannien. Alla dessa personer lever för närvarande i stor ovisshet kring sina framtida rättigheter när Storbritannien lämnar unionen. Som ordförande för utskottet för framställningar kämpar jag målmedvetet för att de medborgare som har flyttat tvärs över den engelska kanalen ska få sina rättigheter säkrade. På bilden ser ni mig och EU:s chefsförhandlare för Brexit, Michel Barnier, från vårt senaste möte. Med honom lyfte jag vikten av att få på plats ett gediget avtal som garanterar medborgarna samma rättigheter som de har i dag. De omkring fem miljoner berörda människorna förtjänar att få de bästa möjliga förutsättningarna för att kunna fortsätta sina liv och ta del av den fria rörligheten inom unionen som alla EU-medborgare har rätt till. Jag kommer inte att ge mig innan detta är på plats.
  14/02/2018 15:35 - facebook

Contactos

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  08G201
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Winston Churchill
  M02049
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Endereço postal

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 08G201
  1047 Brussels