Cecilia WIKSTRÖM
 • Cecilia
  WIKSTRÖM
 • Grupo da Aliança dos Democratas e Liberais pela Europa
 • Membro
 • Suécia Liberalerna
 • Data de nascimento: 17 de Outubro de 1965, Svanstein

Presidente

 • CPCO Conferência dos Presidentes das Comissões
 • PETI Comissão das Petições

Membro

 • LIBE Comissão das Liberdades Cívicas, da Justiça e dos Assuntos Internos
 • DASE Delegação para as Relações com os Países do Sudeste Asiático e a Associação das Nações do Sudeste Asiático (ANASE)

Membro suplente

 • D-IN Delegação para as Relações com a Índia

Últimas atividades

 • Jag beklagar att Storbritannien har valt att lämna EU. Europa kommer att bli betydligt fattigare, svagare och mindre konkurrenskraftigt efter Brexit och Sverige kommer att förlora en nära samarbetspartner i unionen. Men vi får inte tilllåta att Brexit sätter käppar i hjulen för Europas framtida utveckling. EU måste utvecklas och inte avvecklas för att hävda sig i den globala konkurrensen. Inte ens de största och starkaste europeiska länderna klarar att på egen hand möta de många utmaningar som vi står inför i en globaliserad värld. Hör mer om detta i Brexitpodden, producerad av Rickard Ydrenäs. https://soundcloud.com/user-357878010/24-intervju-med-europaparlamentariker-cecilia-wikstrom
  19/04/2018 10:31 - facebook
 • God morgon från Strasbourg! Nu är den klar. Efter månader av intensivt arbete har jag precis lanserat min nya och fräscha hemsida med massa spännande material. Den kommer precis som den gamla att uppdateras dagligen med senaste nytt från mitt arbete i Europaparlamentet. Jag hoppas ni gillar den nya layouten lika mycket som jag! Gå gärna och in och spana in den, och glöm inte att du kan höra av dig till mig om du har frågor eller synpunkter!
  19/04/2018 10:07 - facebook
 • ‪Borås Tidning, där jag för övrigt är krönikör, har med sin kulturchef Lena Kvist tagit sig till Europaparlamentet för att lära sig mer om EU! Jätteroligt att få intervjuas av henne om mitt politiska arbete i parlamentet, men framför allt om mitt stora kulturengagemang! #eupol ‬
  18/04/2018 16:52 - facebook
 • Igår debatterade jag med Frankrikes president Emmanuel Macron i plenum. Där lyfte jag att vikten av att få på plats ett hållbart asylsystem byggt på solidaritet och gemensamt ansvar, och belyser att presidenten har ett ansvar i att driva på för att få ett sådant system på plats. Ett helt nytt asylsystem är möjligt och nu räknar jag med Macrons stöd! Presidentens stöd är en förutsättning för att Dublinförordningen i dess nuvarande form ska kunna utvecklas till ett instrument värdigt den europeiska unionen, dess medborgare och alla människor på flykt.
  18/04/2018 16:38 - facebook
 • Efter Emmanuel Macrons fullsatta debatt i plenum i går var jag inbjuden till ett exklusivt möte med den franska presidenten. Tillsammans med några av Europaparlamentets tyngsta företrädare, som bland annat parlamentets talman Antonio Tajani, fick jag möjlighet att fortsätta de diskussioner som väcktes under debatten. Glädjande nog uppmärksammade mitt ihärdiga arbete med att revidera Dublinförordningen och skapa en helt ny europeisk asylpolitik! Emmanuel Macron är inte vilken president som helst. Som regeringschef för ett av de två länder som utgör EU-samarbetets grundbultar, och med budskap om framtidstro, öppenhet och en stärkt europeisk gemenskap är han en ledare som kommer att kunna ta EU till nya höjder. Bara genom sin vinst i det franska presidentvalet visade Macron att det inte bara är populistiska partier har förmågan att engagera och entusiasmera medborgare. Inför riksdagsvalet i september är dags för oss liberaler att dra lärdom och hämta inspiration från Macrons liberala rörelseparti En Marche! En Marche! visade att liberalism inte bara måste vara kalkylerande rationalism, utan också kan vara rörelse som hämtar sin näring från social gemenskap, visioner och framtidsoptimism hos goda krafter från både höger och vänster. På så sätt kan man bygga broar mellan olika kulturer, generationer och samhällsgrupper. Men riksdagsvalet handlar inte bara om vilken väg Sverige som land ska slå in på, utan vi har också chansen att rösta fram en regering som tar en större roll i Ministerrådet. Efter Brexit blir Sverige EU:s sjätte största ekonomi, och har därmed alla förutsättningar för att ta täten för ett mer sammansvetsat och handlingskraftigt EU. Tiden är mogen för en sann proeuropeisk regering som vill och vågar ta stafettpinnen i EU-samarbetet, det är jag övertygad om. Det är nu på tiden att vi i Sverige ansluter oss till president Macrons EU-optimistiska linje om öppenhet, frihet och samarbete - Vive La Europe!
  18/04/2018 14:17 - facebook
 • I svallvågorna av skandalen med Facebook och Cambridge Analytica debatterar jag i dag i plenum missbruket av EU-medborgares personliga uppgifter. Konsultföretaget Cambridge Analytica anklagas för att utan tillstånd ha inhämtat miljontals människors personliga uppgifter från Facebook för att använda datauppgifterna för riktad politisk marknadsföring under det amerikanska presidentvalet 2016. Den senaste skandalen som har kommit fram om Facebook och Cambridge Analytica är ett oerhört allvarligt brott mot alla medborgares rätt till integritet. Skandalen, som har drabbat miljontals Facebookandvändare, är ett brott mot vårt fria, öppna och demokratiska samhälle. Efter avslöjandena om Rysslands inblandning i det amerikanska valet kräver jag att en ordentlig utredning görs för att ta reda på hur europeiska medborgares information på nätet utnyttjas. Facebook och andra sociala medier måste ta ansvar för hur användares information används. Det måste vara en självklarhet att företagen lever upp till de regler som fastställs i EU:s nya dataskyddsförordning som träder i kraft under maj månad.
  18/04/2018 11:35 - facebook

Contactos

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  08G201
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Winston Churchill
  M02049
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Endereço postal

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 08G201
  1047 Brussels