Laurenţiu REBEGA
 • Laurenţiu
  REBEGA
 • Grupul Europa Națiunilor și a Libertății
 • Vicepreședinte
 • România Independent
 • Data nașterii: 20 februarie 1976, Vălenii de munte

Membru

 • AGRI Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală
 • PETI Comisia pentru petiții
 • D-TR Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Turcia

Membru supleant

 • AFET Comisia pentru afaceri externe
 • ITRE Comisia pentru industrie, cercetare și energie
 • REGI Comisia pentru dezvoltare regională

Activităţi recente

 • Astăzi am avut plăcerea de a fi gazda unui grup de vizitatori din România. După cum poate ştiţi, orice europarlamentar are dreptul de a invita un număr de cetăţeni din ţara de origine să viziteze parlamentul European. Cei 48 de vizitatori de pe tot cuprinsul tării au putut să vadă cabinetele de lucru, sălile de şedinţă, precum şi hemiciclul în care se desfăşoară lucrările plenare. Pe parcursul vizitei am purtat discuţii interesante, am primit întrebări şi sugestii, dar au fost formulate şi temeri şi nemulţumiri. Într-un cuvânt, a fost o zi plină în care în Parlamentul European s-a vorbit româneşte, s-a gândit româneşte, şi s-au deschis noi punţi de legătură între cetăţenii României şi Parlamentul European.
  25/04/2017 16:56 - facebook
 • Bună dimineața! Avem în față o săptămână nouă. Dați STARTUL unei zile fericite, ACUM! Bucurați-vă, mulțumiți, visați, spuneți DA provocărilor, empatizați, faceți tot ce puteți și încă o dată pe atât! Vă doresc o zi bună și o săptămână cu multe reușite!
  24/04/2017 07:57 - facebook
 • Azi am avut o mare bucurie! Pentru aceasta, vreau să-i mulțumesc, în mod special, părintelui Constantin Pogor, de la Parohia Aalst, care mi-a oferit ocazia să particip la Campionatul prietenesc de fotbal în aer liber, act caritabil pentru susținerea Centrului Social „Casa Vieții” - Valea Lupului, Iași, România. A fost o zi minunată, cu oameni minunați!
  23/04/2017 20:55 - facebook
 • Am primit un mesaj interesant, de la un bun prieten din Franța. Iată ce spune el referitor la miza alegerilor de astăzi: „Salut Laurențiu. Am văzut postarea ta pe net, legată de alegeri. Nu cred că o să câștige Marine Le Pen. O să treacă probabil în turul doi, dar acolo o să piardă. Motivul? Ceilalți candidați care pierd, vor face front comun împotriva ei. Asta e sigur. Sunt deja susținători care au declarat că frica lor este că, în primul tur, ar ieși câștigători, Marine Le Pen și Mélenchon. În cazul acesta, are prima șansă să iasă. În celelalte cazuri pierde. Acesta ar fi primul motiv. Al doilea? Francezii nu sunt pregătiți pentru o schimbare radicală. Ei sunt adepții unuia ca Fillon, Macron sau Mélenchon (vorbind de candidații cu șanse). Sunt adepții celor care le vorbesc „charmant", fără puncte cheie, fără planuri stabile. Să ne uitam în urmă, Laurențiu, cum a câștigat Hollande, nu a propus nimic sau tot ce a propus a fost ceea ce francezii au dorit sa audă, de genul: ridicam SMIC-UL, dar nu a zis cu cât, reducem șomajul, dar nu avea un plan etc (Fillon face cam la fel, iar Macron este total pe lângă problemă). Marine Le Pen vine cu programe bune, dar ei nu sunt în stare să le acapareze. Să ne uităm câte atentate sunt și nicio manifestație contra, o idee de a pune capăt acestei probleme (în afară de starea de alertă). Dacă îi întrebi pe stradă, ridică din umeri sau „condamnă ferm"…, merci. Problema cea mai mare este imigrația (are dreptate!). Dar dezavantajul este că, în Franța, există o comunitate importantă de persoane cu dublă cetățenie. Marine Le Pen a declarat că pune capăt atât imigrației ilegale, cât și celei legale. Nici o persoana cu dublă cetățenie nu o să voteze pentru ea, atât timp cât au de adus în Franța jumătate din familia rămasă în Africa. Dar nimeni. Problema pe care trebuie să o înțeleagă francezii este că, dacă Le Pen nu este aleasă pentru următorii 5 ani, nu o să mai fie aleasă niciodată. Datorită puterii de vot a celor cu dublă cetățenie, Franța o să devină țară islamică, cu tot ce cuprinde islamul radical. Acum e momentul, peste 5 ani o să fie târziu! O zi bună, Laurențiu. Doamne ajută!”
  23/04/2017 18:48 - facebook
 • Bună dimineața, România! Zi sfântă, sărbătoare mare! Cinstim astăzi memoria Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, martir și purtător de biruință. Sf. Gheorghe este foarte prezent în conștiința populară românească, astfel că numeroase biserici poartă hramul său, iar peste 1 milion de români îi poartă numele. Sf. Gheorghe este ocrotitorul Moldovei, și, de asemenea, ocrotitorul Forțelor Terestre ale Armatei Române. Tuturor românilor, sărbătoriților zilei și cadrelor militare le urez sănătate, viață curată și cât mai multe vise împlinite! LA MULȚI ANI!
  23/04/2017 08:49 - facebook

Date de contact

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  06G358
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Winston Churchill
  M02037
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Adresă poştală

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 06G358
  1047 Brussels