Laurenţiu REBEGA
 • Laurenţiu
  REBEGA
 • Grupul Europa Națiunilor și a Libertății
 • Vicepreședinte
 • România Independent
 • Data nașterii: 20 februarie 1976

Membru

 • AGRI Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală
 • PETI Comisia pentru petiții
 • D-TR Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Turcia

Membru supleant

 • AFET Comisia pentru afaceri externe
 • ECON Comisia pentru afaceri economice și monetare
 • REGI Comisia pentru dezvoltare regională

Activităţi recente

Concluziile reuniunii Consiliului European din 14-15 decembrie 2017 (dezbatere)

16-01-2018 P8_CRE-PROV(2018)01-16(3)

Concluziile reuniunii Consiliului European din 14-15 decembrie 2017 (dezbatere) (2)

16-01-2018 P8_CRE-PROV(2018)01-16(3)
 • Dragi prieteni, A început o nouă săptămână la Parlamentul European. Marți, comisia pentru agricultură (AGRI), va vota un raport prin care se solicită o mai bună protecție a albinelor, intensificarea luptei împotriva contrafacerii mierii, creșterea sprijinului pentru apicultorii din UE și promovarea beneficiilor consumului de miere în UE. Tot marți, comisia pentru afaceri constituționale (AFCO), va aborda un subiect foarte important pentru Romania, și anume, va vota asupra noii distribuții a locurilor din Parlamentul European pentru mandatul legislativ 2019-2024, adică va hotărî modul în care se vor redistribui locurile rămase vacante după ieșirea Marii Britanii din UE. De asemenea, se va stabili dacă listele electorale transnaționale vor cuprinde sau nu, întregul teritoriu al Uniunii Europene. Miercuri, două negocieri neoficiale cu miniștrii UE sunt supuse la vot în comisia pentru mediu (ENVI) : unul privind stabilirea obiectivelor naționale de reducere a emisiilor și unul privind asigurarea echilibrului între emiterea de CO2 și absorbția de CO2 de către păduri, terenuri agricole și pășuni. Legile se numără printre eforturile cheie ale UE în vederea punerii în practică a acordului de la Paris privind schimbările climatice. Joi, deputații de la comisia pentru libertăți civile (LIBE), vor vota o propunere de instituire a unui sistem centralizat pentru ca statele membre să poată avea acces rapid și ușor la cazierul judiciar al cetățenilor din afara UE, pentru a intensifica lupta împotriva terorismului și a crimei organizate. În aceeași zi, deputații europeni de la comisia LIBE și fosta comisie de anchetă privind Panama Papers, vor discuta rezultatele vizitei lor în Malta, de la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, pentru a investiga situația statului de drept în această țară și acuzațiile de corupție și spălare a banilor. Vă doresc o zi liniștită și o săptămână cât mai bună!
  22/01/2018 15:09 - facebook
 • Credeați că migranții ilegali vor ocoli România în 2018? Hm... Nici nu s-a uscat bine „cerneala” de pe ultimul meu comunicat și răspunsul „amețitor” al Comisiei Europene cum că sosirile migranților pe mare „par” să fi încetat este contrazis și de Directorul Agenţiei europene pentru frontiere şi paza de coastă (Frontex), Fabrice Leggeri, care a declarat că în 2018 numărul de migranţi ilegali sosiţi pe mare va crește. Țara noastră riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene ca urmare a neîndeplinirii cotelor obligatorii de migranți (de trei ori mai mari decât putem duce!). Ce e de făcut? Să „batem cu pumnul în masă” și să cerem stabilirea cotelor printr-o negociere directă cu fiecare stat în parte! Altfel, vom fi mereu vulnerabil pe acest subiect. N-ar trebui să mai mire pe nimeni reorientarea refugiaților către Marea Neagră. Este firească, după ce vechile căi de intrare în Europa, Italia și Grecia au fost închise. Ungaria a ridicat garduri la granița de sud cu Serbia, blocând culoarul către Germania, iar azi toți ochii sunt ațintiți pe Spania, care și-a dublat în 2017, numărul migranţlor ilegali sosiți în Spania cu ambarcaţiuni plecate din Maroc şi Algeria! (Sursa:http://frontex.europa.eu/news/migratory-flows-in-november-arrivals-down-in-italy-and-greece-rise-in-spain-m5Vtmu)
  22/01/2018 09:07 - facebook
 • Conferință despre Anul Centenarului Astăzi am organizat la București un nou eveniment din seria de conferințe ”Locul României în Uniunea Europeană”, dedicat de această dată Anului Centenarului. Am avut ocazia să vorbesc despre momentul istoric al anului 1918 care a construit România modernă și despre moștenirea pe care ne-au lăsat-o înaintașii noștri. La ceasul bilanțului, România are realizări mărețe în trecutul ei, dar trebuie să lucrăm la prezentul și la viitorul țării, care are nevoie de toată implicarea noastră. Întrebarea pe care am adresat-o auditorului a fost: ce avem de făcut pentru Anul Centenarului? Răspunsurile au fost multiple și interesante, dar aș dori să aud și răspunsurile voastre la aceeași întrebare.
  19/01/2018 16:26 - facebook
 • #quoteoftheday #mandatoryquotas #EU #EuropeanCommission #EuropeanParliament #FutureofEurope https://t.co/0LKQ9awI1x
  19/01/2018 14:27 - twitter
 • Iată prezentarea celor mai importante evenimente ale săptămânii 15-19 ianuarie 2018 la Parlamentul European
  19/01/2018 11:56 - facebook
 • De unde nu cade, pică! Încununate cu laurii integrării europene și fluturând markerii unei economii care „duduie” de fericire, autoritățile din România ridică, de ani de zile, neputincioase din umăr când vine vorba de Cazinoul din Constanța. Clădirea înscrisă în patrimoniul istoric al României se prăbușeste în mare, descompusă de ignoranța, neglijenţa sau interesele financiare ale responsabilior locali sau de la centru! Noroc cu „străinătatea”... Cea mai mare organizaţie de patrimoniu din Europa şi Institutul Băncii Europene de Investiţii au expertizat Cazinoul și l-au inclus pe lista candidatelor cu șanse la programul „Cele mai periclitate 7 situri în 2018”. Hai că poate avem noroc și de data asta, de unde nu cade, pică!
  19/01/2018 09:42 - facebook

Date de contact

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  06G358
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Winston Churchill
  M02037
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Adresă poştală

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 06G358
  1047 Brussels