Laurenţiu REBEGA
 • Laurenţiu
  REBEGA
 • Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni
 • Membru
 • România Independent
 • Data nașterii: 20 februarie 1976

Membru

 • AGRI Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală
 • PETI Comisia pentru petiții
 • D-TR Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Turcia

Membru supleant

 • REGI Comisia pentru dezvoltare regională

Activităţi recente

Regiuni cu întârzieri în dezvoltare din UE (prezentare succintă)

12-03-2018 P8_CRE-PROV(2018)03-12(20)

Intervenţii de un minut privind chestiuni politice importante

12-03-2018 P8_CRE-PROV(2018)03-12(22)
 • Premierul Italiei, Paolo Gentiloni, a vizitat România. Și nu oricum, ci oficial. S-a întâlnit cu Președintele României, Klaus Iohannis, și cu Premierul Viorica Dăncilă, într-o atmosferă extrem de relaxată. La fel de relaxat a fost și schimbul de declarații al oficialilor pe subiectul comunităţii româneşti din Italia. Salut vizita preşedintelui Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, dar nu pot să nu mă întreb cât de „vitală” e totuși vizita sa în calitate de premier al unui guvern interimar. Declarațiile sale sunt cel puțin năucitoare: „nivelurile de integrare de-a lungul anilor au fost din ce în ce mai bune şi sunt în acest moment satisfăcătoare”. La școală, „satisfăcător” este echivalentul unui cinci spre șase tras de coadă. Dar ce mai contează, dacă domnul Iohannis e mulțumit: „românii din Italia s-au integrat foarte bine și au fost foarte bine primiți”. E de notorietate situația în care se află încă mare parte din comunitatea românească din Ragusa. Dar, ce să vezi, niciun cuvânt despre asta! M-aș bucura să aud la modul concret ce se întâmplă în acest moment cu comunitățile românești pentru care, personal, l-am interpelat și pe Președintele Comisiei Europene, aflate acum în „vulnerabilitate semnificativă”, cum le place unora dintre oficiali să zică!
  20/04/2018 06:38 - facebook
 • Am avut plăcuta surpriză ca Europarlamentarul Rupert Matthews să comenteze cartea mea despre terorism. Domnul Matthews m-a invitat la o discutie pe care a inregistrat-o și pe care vă invit să o urmariți și dumenavoastră.
  19/04/2018 12:27 - youtube
 • #EuropeanUnion #quoteoftheday #FutureofEurope #EP https://t.co/Z9p1LOvvNS
  19/04/2018 12:18 - twitter
 • Aflăm din „presa vremii” că „Premierul Viorica Dăncilă a oferit, pe 17 aprilie, un dineu de lucru doamnelor ambasador acreditate la Bucureşti, doamnelor ministru din Guvernul României şi doamnei primar general al Capitalei, Gabriela Firea”. Inițiativă lăudabilă, de altfel, cu atât mai mult cu cât s-a discutat despre cum dorește guvernul să facă din 2018, „un an al investiţiilor”. Până aici, numai de bine. Doar că, la întâlnirea doamnelor, a participat, „ca invitat special, preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Nicolae Dragnea”. Ce-o fi căutat acolo domnul Dragnea n-am înțeles prea bine. Cică a vorbit despre bilanț și priorități... Cert e că n-a ratat să imortalizeze momentul. Un suvenir pentru doamnele de la „putere”, ca să nu uite cine e alături de ele. Vorba cântecului: „Fă-mă, Doamne, val de tei şi m-aruncă-ntre femei!“
  19/04/2018 08:19 - facebook
 • RT @ecrgroup: "Mr. President, your vision for the EU might be the right vision for France, but not for all Member States", said our co-Chair @SyedKamall in response to French President @EmmanuelMacron's speech on the #FutureofEurope earlier today. https://t.co/Up3eh14jEx
  18/04/2018 14:58 - twitter
 • Președintele Franței, Emmanuel Macron a vorbit ieri, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, despre viitorul Uniunii Europene. Ne-a asigurat că „Europa trăiește, e vie” și nici „nu e depășită, cu tot cu sensibilitățile sale”. Șeful statului francez ne-a povestit despre o Europă unită și despre o Europă cu două viteze. Dar o Europă cu două viteze nu poate fi o Europă unită! O astfel de Europă nu ar face decât să accentueze diferențele dintre statele membre ale Uniunii. În Europa unită nu mergi înainte de unul singur, ci împreună! Mai mult, președintele Franței a vorbit despre tandemul Franța-Germania ca fiind nuclel dur și puternic și a avertizat despre pericolul asupra ascensiunii populismului și al sentimentului antieuropean în numeroase țări din UE, care „va conduce Europa în prăpastie”. Macron e sigur că „reapare o formă de război civil european” bazată pe „autoritarism” și pe „egoismul nostru național, mai important uneori decât ceea ce ne unește în fața restului lumii”. Nu știu pe cine încearcă să păcălească domnul Macron, atâta vreme cât Franța și Germania sunt „mai state” decât celelalte state? În aceste condiții, la ce oare se așteaptă oficialul francez când invocă „solidaritatea internă şi externă de care Europa are nevoie"?
  18/04/2018 07:26 - facebook

Date de contact

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  06G358
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T13065
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Adresă poştală

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 06G358
  1047 Brussels