Laurenţiu REBEGA
 • Laurenţiu
  REBEGA
 • Grupul Europa Națiunilor și a Libertății
 • Vicepreședinte
 • România Independent
 • Data nașterii: 20 februarie 1976, Vălenii de munte

Membru

 • AGRI Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală
 • PETI Comisia pentru petiții
 • D-TR Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Turcia

Membru supleant

 • AFET Comisia pentru afaceri externe
 • ITRE Comisia pentru industrie, cercetare și energie
 • REGI Comisia pentru dezvoltare regională

Activităţi recente

Starea Uniunii (dezbatere)

14-09-2016 P8_CRE-PROV(2016)09-14(7)

Propunere comună de rezoluţie referitoare la Zimbabwe

14-09-2016 RC-B8-0995/2016

Îmbunătățirea competitivității IMM-urilor (A8-0162/2016 - Rosa D'Amato)

13-09-2016 P8_CRE-PROV(2016)09-13(5.16)
 • [...] De ce nu are România o strategie națională de valorificare a propriilor resurse naturale [...]
  28/09/2016 07:51 - facebook
 • Cât costă o conștință? Parcurg știrile din presă și, uneori, am impresia că trăiesc într-o lume absurdă sau de-a dreptul SF! O super-știre spune că Uniunea Europeană va alimenta carduri pentru refungiații din Siria care se află în Turcia. Sumele se încadrează în ajutorul de trei miliarde de euro promis de Bruxelles (adică de doamna Merkel) în acordul încheiat în martie cu președintele Erdogan. Nici nu știu ce să cred!?! Inițial, mi-am închipuit că acordul UE-Turcia va însemna o investiție prin care, pe de-o parte, să fie consolidată infrastructura prin care statul turc primește și adăpostește refugiații și, pe de altă parte, o investiție prin care refugiații să fie motivați să se întoarcă în țara lor, la sfârșitul războiului, pentru a o reconstrui. Ceea ce citesc în jurnalele de știri seamănă, însă, mai mult cu un bacșiș dat refugiaților pentru a nu porni spre Europa! Sunt un oponent categoric al primirii, și mai ales al redistribuirii, refugiaților în Europa. Dar ideea de a le da bani, individual, ca să nu vină în Europa mi se pare deopotrivă cinică și imorală. Nu putem să ne cumpărm, în acest fel, liniștea conștiinței. Dacă avem responsabilitate politică, atunci noi, ca europeni, trebuie să reparăm ceea ce au făcut intervențiile militare europene și americane în Irak, Siria sau Libia: să ajutăm la reconstrucția acestor țări măcar la nivelul la care erau înainte de război. Locul irakienilor, sirienilor sau libienilor este în țările lor. Dar noi, europenii, purtăm o mare responsabilitate pentru războaiele care s-au declanșat acolo. Dacă vrem să ajutăm cu adevărat, trebuie să ajutăm națiunile și statele respective, nu să cumpărăm conștiințele indivizilor.
  27/09/2016 08:01 - facebook
 • Eșec uriaș la Bratislava Cel mai important eveniment politic la nivel european, după Brexit, trebuia să fie Consiliul extraordinar de la Bratislava. Din păcate, acesta a fost un eșec uriaș! Să fie clar pentru toată lumea: la nivelul PE, dar și la nivelul guvernelor statelor membre, există două orientări mari. Una este cea a adepților creșterii integrării – cei care vor „mai multă Europă”. Cealaltă este a euroscepticilor – cei care vor deplasarea deciziei spre statele naționale și spre cetățeni. Aceștia din urmă, printre care mă număr și eu, au cerut, mai ales după Brexit, un plan imediat și radical de reforme. Problema UE, la Bratislava nu e doar aceea că nu s-a vorbit deloc despre reforme, că euroscepticii și reformiștii au fost blocați. Problema uriașă este că nici măcar adepții integrării nu au oferit nimic: nici programe de reluare a creșterii economice, nici propuneri concrete de îmbunătățire a integrării. Pe scurt, eurocrații de la Bruxelles, coordonați de Germania, nu fac nimic, dar nu-i lasă nici pe alții să facă! Singurul lucru care a fost oferit la Bratislava a fost reluarea ideii armatei europene și solicitarea adresată statelor de a crește cheltuielile militare. Eu, personal, consider că această inițiativă slăbește NATO și creează probleme de securitate în plus. Cred că interesul României e să-și consolideze poziția și participarea în cadrul NATO și a parteneriatului cu SUA. Aventura asta cu armata europeană mi se pare o risipire de resurse și o dublare inutilă a unor structuri care vor ajunge să se împiedice reciproc. Sunt, cu deosebire, dezamăgit de poziția președintelui Johannis. Am fost unul dintre politicienii care l-au susținut pe președinte, considerând că, venit dintr-o zonă mai curată a politicii, va fi un apărător al intereselor României mai presus de interesele de partid. Dar președintele a eșuat într-o poziție călduță în care, practic, nu exprimă nimic din problemele și preocupările României. Interesele României, în acest moment, sunt în direcția reformării UE, către o apropiere de țările grupului de la Visegrád.
  26/09/2016 02:53 - facebook
 • Dragi prieteni, înainte de a fi politicieni suntem oameni. Dați-mi voie să vă fac părtaşi la un eveniment major din viața mea. Vă simt alături şi vă mulțumesc. Vom merge împreuna înainte!
  24/09/2016 20:11 - facebook
 • Iată cele mai relevante subiecte ale acestei săptămâni.
  23/09/2016 07:52 - facebook
 • DE ZECE ORI MAI MULȚI REFUGIAȚI, doar anul acesta...Cine vrea să umple România de imigranți? Se implinește de când protestez împotriva politicii UE, și implicit a autorităților române, de a primi refugiați fără limită și mai ales de a reloca refugiații către țări care nu au posibilitatea de a-i primi. Iată că am avut dreptate: chestiunea refugiaților este un cerc vicios care va continua incă mulți ani, iar opinia publică românească este deturnată spre teme minore. Români, deschideți ochii! Țara noastră nu va mai fi a copiilor noștri dacă acceptăm politicile antinaționale impuse de aiurea!”
  22/09/2016 20:01 - facebook

Date de contact

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  06G358
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Winston Churchill
  M02037
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Adresă poştală

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 06G358
  1047 Brussels