Claudia ȚAPARDEL
 • Claudia
  ȚAPARDEL
 • Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European
 • Membră
 • România Partidul Social Democrat
 • Data nașterii: 16 decembrie 1983, București

Membră

 • TRAN Comisia pentru transport și turism
 • AFCO Comisia pentru afaceri constituționale
 • DSAS Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud

Membru supleant

 • BUDG Comisia pentru bugete
 • D-MX Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic
 • DLAT Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană

Activităţi recente

 • Am avut plăcerea să particip ieri, la invitația UNTRR, la Conferința Internațională privind "Compeția Loială în Transporturile Rutiere - Tendințe globale şi provocari. UE într-o lume în continuă mişcare". A fost o bună oportunitate să le vorbesc transportatorilor români despre activitatea pe care o desfăşor la Bruxelles în Comisia de Transporturi a PE şi să dezbatem asupra provocărilor şi soluțiilor pentru facilitarea competiției loiale în transporturile rutiere.
  28/05/2016 09:26 - facebook
 • Prima dezbatere importantă privind oportunitățile de dezvoltare, accesibilitate și conectivitate ale infrastructurii din Europa Centrală și de Est. În calitate de raportor din partea Grupului S&D, am prezentat principalele priorități pentru dezvoltarea infrastructurii în regiunea de Centru și Est ale Europei: interoperabilitatea rețelelor de transport și recuperarea decalajului față de Europa de Vest. Consider că o primă soluție pentru atingerea acestor obiective constă, în primul rând, într-o mai bună cooperare între autoritățile naționale și cele europene. Am susținut diversificarea modalităților de transport, deoarece multimodalitatea, pe lângă considerentele comerciale, se înscrie perfect în viziunea europeană pentru mediu. Totuși, am subliniat că statele membre au nevoie de flexibilitate în a decide combinațiile modale, precum și ritmul de schimbare de la un mod la altul.
  27/05/2016 11:30 - facebook
 • Am depus în cadrul sesiunii mini-plenare de la Bruxelles o declarație scrisă prin care am reiterat faptul că sărăcia energetică este o problemă socială din ce în ce mai importantă și care trebuie abordată într-un mod complementar cu politica socială. Sectorul energetic din Europa din ultimii ani a cunoscut transformări semnificative. Cu toate acestea, peste 50 de milioane de cetățeni ai UE trăiesc în sărăcie energetică pentru că încă există elemente care îi împiedică pe consumatori să profite pe deplin și să aibă un control semnificativ asupra consumului lor. Tocmai de aceea politica energetică, la fel ca toate politicile UE, trebuie să ia în considerare aspectele sociale și să contribuie la combaterea sărăciei și a excluziunii sociale. Consider că banii publici trebuie investiți în proiecte inteligente, inovatoare, care ar putea oferi locuințe sustenabile din punct de vedere energetic, inclusiv pentru familiile vulnerabile, care să reducă costul facturilor.
  26/05/2016 19:16 - facebook
 • Când sunt la Bruxelles primesc numeroase vizite, dar cu siguranță Manuel este cel mai tânar vizitator
  26/05/2016 09:14 - facebook
 • Astăzi la ședința Grupului S&D am avut onoarea să îl avem ca oaspete pe fostul prim-ministru al Marii Britanii, domnul Gordon Brown, pentru a discuta despre viitorul referendum din UK. Acesta a transmis un mesaj pozitiv și de întărire a poziției UK în cadrul UE, mai ales în contextul în care "interdependența între state și nu independența este cheia pentru viitorul națiunilor". În eventualitatea în care UK va vota să rămână în UE, l-am întrebat pe fostul prim-ministru ce măsuri va lua Guvernul britanic pentru a gestiona pe termen lung atitudinea preponderent negativă pe care mulți britanici o au față de UE. Consider că ceea ce se întâmplă în UK afectează nu numai cetățenii acestei țări, cât și cetățenii altor State Membre care studiază și muncesc onest pe insulă.
  25/05/2016 15:16 - facebook
 • Am dezbătut azi în cadrul Comisiei de Transporturi din PE raportul din inițiativă proprie care vizează Îmbunătățirea Infrastructurii din Europa Centrală și de Est. În calitate de raportor pentru grupul S&D am subliniat importanța conectării și interoperabilității rețelelor de transport din zonă, precum și importanța unei coordonări la nivel UE. Avem nevoie de strategii clare și coerente pentru dezvoltarea infrastructurii în Europa Centrală și de Est, o infrastructură care să poată fi integrată cu strategia TEN-T. În acest sens, aștept din partea Comisiei Europene să ia în considerare realitățile și specificitatea statelor membre din zonă și să vină cu un feedback corespunzător la raportul parlamentului. Cred că este evident că fără o strategie europeană și fără o susținere financiară adecvată nu vom avea niciodată la nivel european o strategie integrată și echilibrată a infrastructurii de transport între estul și vestul Europei. Nu în ultimul rând, le-am amintit atât colegilor din parlament cât și reprezentanților Comisiei Europene faptul că planurile de infrastructură trebuie dublate de un sistem Schengen funcțional, care să cuprindă și România și Bulgaria.
  24/05/2016 17:30 - facebook

Date de contact

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  10G218
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T08072
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Adresă poştală

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 10G218
  1047 Brussels