Claudia ȚAPARDEL
 • Claudia
  ȚAPARDEL
 • Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European
 • Membră
 • România Partidul Social Democrat
 • Data nașterii: 16 decembrie 1983, București

Membră

 • TRAN Comisia pentru transport și turism
 • AFCO Comisia pentru afaceri constituționale
 • DSAS Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud

Membru supleant

 • BUDG Comisia pentru bugete
 • D-MX Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic
 • DLAT Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană

Activităţi recente

 • Potrivit datelor de la Comisia Europeană, femeile reprezintă doar 22% din forța de muncă din domeniul transporturilor, în ciuda schimbărilor la nivelul societății și a avansului tehnologic. Mi-am propus, astfel, ca prin activitatea mea în Comisia pentru Transporturi din Parlamentul European să schimb acest lucru și să conving cât mai multe fete și femei să aleagă o carieră în acest domeniu. Așa am ajuns ca anul trecut sa organizez prima conferință intitulată 'Women in Transport', unde am cunoscut poveștile a mai multor femei care au decis să lupte cu stereotipurile și să decline la feminin meseria de șofer, pilot sau consultant în logistică. In urma acestei dezbateri, Comisia a decis ca este important să se implice în aceasta cauză, astfel că anul acesta a urmat a doua ediție 'Women in Transport', prilej cu care am atât ei cât și Comisarul European pentru Transporturi, Violeta Bulc, ne-am reiterat sprijinul pentru femeile care activează în acest sector. În speranță că vă veți simți inspirați, vă invit astăzi să le cunoașteți pe Ruth, Alice, Johanna și Hanna, patru femei extraordinare care schimbă imaginea pe care o avem despre transporturi. http://ec.europa.eu/transport/themes/social/women-in-transport_en.htm
  30/06/2016 10:02 - facebook
 • Parlamentul European s-a reunit ieri într-o sesiune specială pentru a dezbate rezultatul referendumului din Marea Britanie și implicațiile acestuia asupra proiectului european. Mesajul nostru a fost unul de unitate, în care idealul european trebuie dublat de pragmatism, viziune și o atitudine conciliantă. Europa trăiește un moment istoric. Pentru prima oara de la înființarea sa, Parlamentul European a votat cu privire la decizia unui stat membru de a părăsi Uniunea Europeană. Acest lucru ne întristează, dar Europa trebuie să se reanalizeze și să meargă mai departe. În acest sens, sunt de acord cu poziția lui Giani Pittella, liderul Grupului Socialiștilor și Democraților, că Europa trece printr-o criză a cărei soluție stă în regândirea relației dintre UE și cetățenii săi. Avem datoria de a crea politici la baza cărora să se afle idea de echitate socială, care să creeze punți și nu clivaje între cetățenii europeni. Nu în ultimul rând, trebuie să transmitem un mesaj de deschidere și toleranță, prin care să convingem cetățenii că identitatea națională nu o exclude pe cea europeană.
  29/06/2016 10:11 - facebook
 • Grupul Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European s-a reunit astăzi într-o ședință extraordinară pentru a discuta rezultatul referendumului din Marea Britanie. Ideea centrală a acestei întâlniri, exprimată prin liderul și colegul nostru Gianni Pittella, a fost aceea că Europa se află într-un moment critic, în care politicienii trebuie să dea dovadă de curaj și mai ales de viziune. Votul din Marea Britanie se înscrie într-un curent mai amplu, care ne arată că cetățenii europeni sunt tot mai nemulțumiți de politicile derulate până în prezent. Mai mult, aceștia se simt nereprezentați de către cei care îi conduc și sunt pe cale de a-și pierde încrederea în construcția europeană. Grupul nostru a înțeles aceste lucruri și se declară pregătit să relanseze ideea de Europă unită, cu politicieni în slujbă cetățenilor săi. Avem nevoie de o strategie puternică și clară, care să aducă în prim plan ideea de democrație și dreptate socială. Printre altele, acest lucru va însemna continuarea luptei pentru drepturile sociale ale lucrătorilor, investiții în zonele defavorizate, eliminarea paradisurilor fiscale, precum și o atenție sporită asupra mediului. Nu în ultimul rând, grupul nostru va milita pentru ca instituțiile europene să fie mai aproape de cetățenii europeni, acest lucru începând cu a avea un președinte al Comisiei Europene ales direct de către europeni.
  27/06/2016 18:59 - facebook

Date de contact

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  10G218
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T08072
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Adresă poştală

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 10G218
  1047 Brussels