Siegfried MUREŞAN
 • Siegfried
  MUREŞAN
 • Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat)
 • Membru
 • România Partidul Mișcarea Populară
 • Data nașterii: 20 septembrie 1981, Hunedoara

Vicepreședinte

Membru

 • D-MD Delegația la Comitetul parlamentar de asociere UE-Moldova
 • DEPA Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest

Membru supleant

 • ECON Comisia pentru afaceri economice și monetare
 • D-IN Delegația pentru relațiile cu India

Activităţi recente

Atribuțiile și controlul Băncii Centrale Europene (dezbatere pe o temă de actualitate)

17-05-2017 P8_CRE-PROV(2017)05-17(16)

Situația din Moldova (dezbatere)

16-05-2017 P8_CRE-PROV(2017)05-16(14)

Interconectorul energetic Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria

10-05-2017 P-003245/2017
 • Guvernul PSD - ALDE primește de peste tot semnale că măsurile economice pe care le ia pun în pericol stabilitatea macroeconomică a țării. Dacă Guvernul nu renunță la măsurile populiste de cheltuire a banului public riscăm ca, în mai puțin de 6 luni, să intrăm în procedura de deficit excesiv a Comisiei Europene, ceea ce poate să însemne: dobânzi mai mari la împrumuturile Băncii Europene de Investiții, amenzi de până la 0,5% din PIB și poate duce până la suspendarea plăților din fondurile europene structurale și de coeziune. Mai mult decât atât, creșterea deficitului în perioadă de creștere economică ne face mai vulnerabili în fața unor eventuale crize la nivel internațional, iar, pe termen mediu, va trebui să reducem cheltuielile nete, adică fie să creștem taxele, fie să reducem cheltuielile cu salariile, pensiile și investițiile. Sunt mari șanse ca aceste reduceri de cheltuieli să devină iminente în momente în care ne va fi mai dificil să le aplicăm decât acum când avem creștere economică. Este exact ca în orice gospodărie: nu poți cheltui într-o lună mai mulți bani decât câștigi decât dacă te împrumuți. Iar, știm cu toții, orice împrumut trebuie returnat la o valoare mai mare. Guvernul se comportă ca o persoană care-și cumpără pe credit telefoane și laptopuri noi fără să se gândească cum o să le plătească înapoi și fără ca acele achiziții să ajute la creșterea venitului lunar.
  26/05/2017 17:16 - facebook
 • Un nou avertisment pentru iresponsabilul Guvern PSD - ALDE, de data aceasta de la FMI Lipsa reformelor structurale care să sprijine investițiile, deteriorarea politicilor fiscale, creșterea excesivă de salarii și pensii în paralel cu reducerile de taxe sunt principalele riscuri la adresa economiei țării noastre, avertizează Fondul Monetar Internațional (FMI) într-un raport publicat ieri în urma consultărilor recente cu autoritățile din România. Progresele înregistrate după criza financiară sunt amenințate acum de măsurile iresponsabile fără acoperire bugetară ale Guvernului PSD - ALDE. Guvernul trebuie să renunțe la măsurile populiste și să se sprijine investițiile pentru a menține creșterea economică și a resimți efectele acesteia. Altfel, pe lângă afectarea consumului și a investițiilor, pot crește și costurile cu împrumuturile, ceea ce înseamnă un grad de îndatorare mai mare pentru toți românii. Evident, FMI avertizează și asupra riscului creșterii deficitului bugetar peste limita de 3% din PIB și estimează o creștere la 3,7% în 2017 ca urmare a noii legi a salarizării, a majorărilor de pensii și a reducerilor de taxe și, mai mult, estimează o deteriorare până la 3,9% din PIB în 2018. În acest ritm, nu doar creșterea economică și bunăstarea oamenilor vor fi afectate, ci și stabilitatea macroeconomică a României, lucru care înseamnă mai puțină încredere din partea investitorilor care creează locuri de muncă.
  26/05/2017 08:42 - facebook
 • Guvernul României trebuie să aleagă: încă 6 luni de „lapte și miere” după care vom trebui să tragem cu toții ani buni pentru a ieși din procedura de deficit excesiv sau să înceteze de îndată cu măsurile populiste și iresponsabile, total nesustenabile în actualii parametri macroeconomici ai țării noastre. Mai multe despre ce riscă România după avertismentul Comisiei Europene privind deficitul bugetar spun în articolul meu de astăzi de pe Contributors:
  25/05/2017 18:57 - facebook
 • Dacă așa este aleasă conducerea Ministerului Fondurilor Europene, nu este de mirare că România, la jumătatea exercițiului bugetar 2014 - 2020, perioada în care poate cheltui cele aproape 40 de milioane de euro fonduri europene alocate țării noastre, avem absorbție 0% pe fondurile europene de dezvoltare regională și coeziune! Chiar și numai pentru această acuzație, tânărul secretar de stat, Laurențiu Adrian Neculăescu, plimbat întreaga lui carieră prin funcții publice în administrația locală din Târgoviște și în administrația centrală, ar trebui să se suspende din noua lui funcție până ce autoritățile vor dovedi dacă angajarea lui s-a făcut în condiții de ilegalitate sau nu.
  25/05/2017 17:35 - facebook
 • Guvernometru.factual.ro, o foarte bună inițiativă care măsoară procentul de realizări de până acum ale Guvernului din promisiunile prevăzute în Programul de guvernare. Să vă dau câteva exemple elocvente: în Finanțe a realizat 0,7% din promisiuni, în Educație doar 1,16% din promisiuni, iar în Infrastructură, 0%!!! Vă invit să consultați și voi Guvernometrul pentru a vedea exact ce nu face Guvernul PSD-ALDE cu banii noștri.
  25/05/2017 15:54 - facebook
 • Herzlichen Glückwunsch @ElliKoestinger zur Nominierung als @oevp Generalsekretärin -- Frische Ideen + ein neuer Politikstil für #Österreich
  25/05/2017 06:14 - twitter

Date de contact

Bruxelles

 • Parlement européen
  Bât. Altiero Spinelli
  07F158
  60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
  B-1047 Bruxelles/Brussel

Strasbourg

 • Parlement européen
  Bât. Louise Weiss
  T11010
  1, avenue du Président Robert Schuman
  CS 91024
  F-67070 Strasbourg Cedex

Adresă poştală

 • European Parliament
  Rue Wiertz
  Altiero Spinelli 07F158
  1047 Brussels